Staycation

10% korting

Bespaar 10% op uw kamerreservering

Een reis naar Japan

Om Japan te ontdekken hoeft u het vliegtuig niet in. In Hotel Okura Amsterdam ervaart u omotenashi, de karakteristieke Japanse gastvrijheid. Stap Okura’s wereld binnen en krijg het gevoel alsof u écht even weg bent met deze staycation in eigen land.  

Tea serving
Bedroom Executive City View Junior Suite

De Staycation is inclusief

 • Check-in vanaf 10:00 uur
 • Overnachting in een kamertype naar keuze
 • Internationaal driegangendiner geserveerd in uw kamer.
  U heeft de mogelijkheid uw diner te upgraden naar een seizoensmenu in het authentiek Japanse Yamazato Restaurant of in Teppanyaki Restaurant Sazanka, beide inclusief aperitief.
 • Ontbijt op de kamer de volgende ochtend, u kunt kiezen voor uit het continental ontbijt, een Engels ontbijt of een wellnessontbijt.
 • Origami en chopstick workshop
 • Snelle wifi tijdens uw verblijf om uw favoriete series te bekijken
 • Check-out tot 17:00 uur
 • Parkeren

Het Staycation arrangement is inclusief een driegangendiner van onze roomservice-keuken. Om uw Japan-ervaring compleet te maken kunt u ervoor kiezen dit diner om te zetten in een diner in één van Okura’s Japanse restaurants:

 • In Yamazato, het met een Michelinster bekroonde authentiek Japanse restaurant in Hotel Okura Amsterdam, geniet u dan van het Aoi-seizoensmenu (7-gangen) inclusief aperitief voor het speciale tarief van € 95 per persoon.
 • Het is ook mogelijk om uw staycation uit te breiden met een seizoensmenu in Teppanyaki Restaurant Sazanka voor een meerprijs van € 70 per persoon of het klassieke Sazanka-menu voor € 135 per persoon. Met beide opties krijgt u een aperitief van het huis aangeboden.
Yamazato Restaurant
Chopsticks Yamazato Restaurant

Workshops

Origami- en chopstick-workshop

Om het gevoel van een vakantie in Japan te versterken, bieden wij elke dag van 11:00 tot 12:00 uur een origami- en chopstick-workshop aan. Origami, afgeleid van ‘ori’ (vouwen) en ‘kami’ (papier), is de Japanse kunst van het vouwen van papier. Onze Japanse collega’s laten u de techniek zien, zodat u zelf ook aan de slag kunt met deze Japanse papiervouwkunst. Daarnaast krijgt u tips van onze professionals over het gebruik van eetstokjes. Als u de techniek eenmaal onder de knie heeft, zult u merken dat de stokjes een natuurlijk verlenging van de duim en wijsvinger zijn. Ook wordt er tijd gewijd aan de culturele do’s en don’ts. Deelname aan deze workshop is exclusief voor gasten die het staycation arrangement boeken.

Sake workshop

Sake-workshop

Sake wordt ook wel rijstwijn genoemd en is een traditionele Japanse drank. Wilt u alles te weten komen over sake? Dan is onze sake-workshop geschikt voor u. Deze workshop vindt plaats op vrijdag, zaterdag en zondag van 16:00 tot 17:00 uur. U krijgt uitleg over de ingrediënten, het brouwproces en de verschillende type sakes. Daarnaast proeft u zelf ook een selectie van vijf sakes. De kosten voor deelname aan deze workshop zijn € 50 per persoon.

Voor beide workshops is reserveren verplicht, u kunt deze workshops selecteren in het boekingsproces. De sake-workshop wordt voor u op de dag van aankomst gereserveerd en de origami- en chopstick-workshop op de dag van vertrek. Als u uw reservering wilt verplaatsen naar een andere dag van uw verblijf, laat het ons dan weten door een mail te sturen naar reservations@okura.nl.

Wij willen u erop attenderen dat deze workshops alleen doorgaan als er minimaal 4 gasten deelnemen. 

Voorwaarden

Dit arrangement is vanaf € 299 per kamer per nacht, gebaseerd op 2 personen en op basis van beschikbaarheid. De prijs is inclusief BTW, exclusief stadsbelasting (niet van toepassing voor inwoners van Amsterdam). Het Staycation arrangement is te reserveren tot 30 december 2020 en kan tot 24 uur voor aankomst worden geannuleerd of gewijzigd. Deze aanbieding kunt u niet combineren met andere aanbiedingen.

Hotel Okura Amsterdam doet mee aan het initiatief ‘Staycation Amsterdam‘.

10% korting

Bespaar 10% op uw kamerreservering

Nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, evenementen en exclusieve aanbiedingen.