Duurzaamheid

Ervaar duurzame luxe in Hotel Okura Amsterdam


Hotel Okura Amsterdam, gelegen in de bijna 750 jaar oude stad Amsterdam, is begonnen aan een transformatieve reis om duurzaamheid te bevorderen door middel van de principes van Kaizen. Dit verhaal gaat verder dan slechts een checklist van milieuvriendelijke praktijken; het vertegenwoordigt een voortdurende inspanning tot verbetering, geïnspireerd door de Japanse filosofie die pleit voor kleine, stapsgewijze veranderingen met een blijvend effect. Klik hier voor meer informatie over onze duurzaamheidsinspanningen

Green Globe Platinum

Hotel Okura Amsterdam heeft met trots het Platinum memberschip in ontvangst mogen nemen. De status van Platinum Member wordt toegekend aan leden die 10 jaar achtereen gecertificeerd zijn. Dit is het hoogste niveau dat Green Globe biedt en is alleen mogelijk wanneer een lid voldoet aan alle vereiste criteria van de Green Globe Standard for Travel & Tourism.

Platinum lidmaatschap wordt toegekend nadat een evaluatie van de algemene prestaties van Hotel Okura Amsterdam gedurende de periode van 10 jaar om te waarborgen dat er voortdurend inspanningen zijn geleverd op de belangrijkste thema’s: Duurzaam beheer; Sociaal/economisch; Cultureel erfgoed en Milieu. Op korte termijn zullen wij de certificering van 2024 uploaden.

Green Globe certificaat 2023

Unesco Sustainable Travel Pledge 2022

Hotel Okura Amsterdam is trots om de erkenning door UNESCO aan te kondigen voor het integreren van duurzaamheid in onze activiteiten en het inspireren van anderen om dit ook te doen. Bekroond worden met de UNESCO Sustainable Travel Pledge betekent dat we de volgende thema’s in overweging nemen:

1. Betrokkenheid bij de gemeenschap. Lokale gemeenschappen aanmoedigen en ondersteunen in het kader van voorspoed.

2. Energiebesparing. De CO2-uitstoot verminderen en een rol spelen bij het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen.

3. Waterbesparing. Het beheren van de watervoorzieningen door milieuvriendelijke systemen te installeren.

4. Afvalvermindering. Beleid invoeren met betrekking tot recycling en minimalisering van afval.

5. Vermindering van plastic voor eenmalig gebruik. Toewijding aan het vervangen van kunststoffen voor eenmalig gebruik door duurzame alternatieven te lanceren.

Justdiggit With ACS 2024

Met deze certificaatuitreiking door ACS wordt de vergroening van 10,000 vierkante meter land in Kenia mogelijk gemaakt, samen met Hotel Okura Amsterdam.We zijn trots op deze komende prestatie op weg naar een groenere wereld. Op korte termijn zullen wij de certificering van 2024 uploaden.