Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Lid van Green Globe

De hotelfaciliteiten van Hotel Okura Amsterdam zijn Green Globe gecertificeerd. Dit is de wereldwijde certificering voor duurzaam toerisme. Leden besparen op energie en water, brengen verbruikskosten omlaag en dragen positief bij aan lokale gemeenschappen en hun omgeving. Wij dragen bij aan deze doelen voor de wereldwijde markt van vrijetijds- en zakenreizigers en event planners die op zoek zijn naar duurzame mogelijkheden. In 2018 zijn wij bekroond met de Green Globe Gold Status, wat inhoudt dat wij voor de vijfde keer deze wereldwijde certificering hebben ontvangen.

Green Globe certificaat 2021

GBAC STAR facility accreditation certificaat

Hotel Okura Amsterdam heeft de Global Biorisk Advisory Council (GBAC) STAR-accreditatie behaald, de internationale erkenning voor faciliteiten die zijn voorbereid op situaties met biologische risico’s. GBAC, een divisie van de wereldwijde schoonmaakbranchevereniging ISSA heeft Hotel Okura Amsterdam geholpen om de strengste protocollen te blijven waarborgen voor reiniging, desinfectie en infectieziektepreventie.

GBAC STAR facility accreditation certificaat

Duurzaam Management Beleid

Hotel Okura Amsterdam streeft ernaar om zo veel mogelijk maatschappelijke problemen aan te pakken. Dit doen we door lokale initiatieven en nationale organisaties financieel en materieel te ondersteunen binnen ons vakgebied. Lees ons complete duurzaam management beleid voor meer informatie over de projecten die wij ondersteunen. 

Bijdrage van gasten

Onze gasten kunnen ons helpen met het beschermen van de natuur en het milieu door rekening te houden met het volgende:

  • gasten beslissen zelf over hoe vaak ze handdoeken en linnen laten verwisselen;
  • gasten kunnen alle kranten downloaden via the gratis newspaper app via www.pressreader.com;
  • wij vragen onze gasten vriendelijk om verantwoord om te gaan met waterverbruik.

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste exclusieve aanbiedingen en het laatste nieuws van Hotel Okura Amsterdam. Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief.