Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Lid van Green Globe

De hotelfaciliteiten van Hotel Okura Amsterdam zijn Green Globe gecertificeerd. Dit is de wereldwijde certificering voor duurzaam toerisme. Leden besparen op energie en water, brengen verbruikskosten omlaag en dragen positief bij aan lokale gemeenschappen en hun omgeving. Wij dragen bij aan deze doelen voor de wereldwijde markt van vrijetijds- en zakenreizigers en event planners die op zoek zijn naar duurzame mogelijkheden. We zijn onlangs bekroond met de Green Globe Gold Status, wat inhoudt dat wij voor de vijfde keer deze wereldwijde certificering hebben ontvangen. Lees hier meer over hoe wij de Green Globe Gold status hebben behaald.

Duurzaam Management Beleid

Hotel Okura Amsterdam streeft ernaar om zo veel mogelijk maatschappelijke problemen aan te pakken. Dit doen we door lokale initiatieven en nationale organisaties financieel en materieel te ondersteunen binnen ons vakgebied. Lees ons complete duurzaam management beleid voor meer informatie over de projecten die wij ondersteunen. 

Bijdrage van gasten

Onze gasten kunnen ons helpen met het beschermen van de natuur en het milieu door rekening te houden met het volgende:

  • gasten beslissen zelf over hoe vaak ze handdoeken en linnen laten verwisselen;
  • gasten kunnen alle kranten downloaden via the gratis newspaper app via www.pressreader.com;
  • wij vragen onze gasten vriendelijk om verantwoord om te gaan met waterverbruik;
  • in alle hotelkamers wordt gebruik gemaakt van zogenaamde energiebespaarders. Hierdoor kan de verlichting, verwarming of koeling alleen ingeschakeld worden wanneer de kamer in gebruik is.