Traditioneel Japanse kaiseki keuken

Terug naar overzicht

Vele eeuwen geleden is de kaiseki-keuken ontstaan in de vorm van eenvoudige maaltijden die geserveerd werden tijdens een theeceremonie. Later werd dit een uitgebreide eetstijl die voornamelijk populair is onder aristocratische kringen.

De kaiseki-keuken die wordt geserveerd in Yamazato vertegenwoordigt een traditionele Japanse meergangen haute-cuisine. De keuken onderscheidt zich door te focussen op de puurheid van seizoensgebonden, traditionele Japanse ingrediënten. Onze menu’s zijn nauwkeurig samengesteld door Executive Chef Masanori Tomikawa. De stijl is minimalistisch en alle gerechten zijn in evenwicht: van smaak en textuur tot de uitstraling en kleuren van de gerechten. Om u ieder detail van de maaltijd te laten waarderen, worden de menu’s in kleine gangen achter elkaar opgediend.

De kaiseki-keuken leent zich niet voor de uitbundige decoratielust die we in Europa kennen. In plaats daarvan wordt uiterste zorg gedragen voor het kleinste detail. De borden, het servies en de kimono’s van het personeel zijn allemaal in harmonie met het seizoen. Het restaurant ademt een klassieke, serene sfeer en geeft u direct het gevoel alsof u zich in Japan bevindt.

Omotenashi is de manier van service die wordt nageleefd in Yamazato Restaurant. Trots en anticiperend op alle gastbehoeften voor aankomst; het omvat Japanse gastvrijheid vanuit het hart. Het personeel komt grotendeels uit Japans en is Engelssprekend, zij voorzien u graag van alle uitleg die u nodig heeft.