Yamazato Restaurant*

Kledingvoorschriften: smart casual
Terug naar overzicht

Yamazato Restaurant serveert traditionele gerechten uit de Japanse kaiseki keuken. De typisch Japanse sfeer wordt versterkt door de service. 

Geachte gast,

Wij zijn verheugd om u vanaf 27 januari weer te mogen ontvangen in Yamazato Restaurant. Om zeker te zijn van een tafel, kunt u alvast een reservering maken.

We kijken er ontzettend naar uit om u binnenkort weer te mogen verwelkomen voor een onvergetelijke ervaring.

Keuken

Kaiseki keuken

Openingstijden

Vanaf 27 januari:
Woe-Ma
17:30-22:00 uur
Dinsdag gesloten

Kleding-voorschriften

Smart casual

Contact

+31 (0)20 6788 300

Adres

Ferdinand Bolstraat 333
1072LH Amsterdam

Menu

Yamazato Restaurant in Hotel Okura Amsterdam serveert de authentieke Japanse haute cuisine, kaiseki Ryori. Wij serveren op het moment twee menuopties tijdens het diner om de kwaliteit te garanderen en een veilige werkomgeving te waarborgen.

Dinnermenu

Allergieën en dieetwensen

Wij vernemen graag uw dieetwensen en/of allergieën in uw reservering, zodat we onze service kunnen aanpassen op uw wensen.

Kledingvoorschriften: smart casual

Yamazato

Op de begane grond van Hotel Okura Amsterdam vindt u het authentiek Japanse Yamazato Restaurant. Hier worden meer dan vijftig specialiteiten uit de traditionele kaiseki ryori keuken, de Japanse haute cuisine bereid door de kundige handen Masanori Tomikawa en het team van Japanse koks. Door het gebruik van typisch Japanse materialen in het interieur, en de aangrenzende tuin met in het voorjaar een prachtige kersenbloesem, waant u zich in Japan. U kunt plaatsnemen aan de sushibar, gebouwd volgens traditionele Japanse normen, of voor een besloten gelegenheid gebruik maken van een van de privéruimten. Het authentieke Japanse Yamazato Restaurant is sinds 2002 gewaardeerd met één Michelinster.

JAPANSE STAYCATION

Om Japan te ontdekken hoeft u het vliegtuig niet in. In Hotel Okura Amsterdam ervaart u OMOTENASHI, de karakteristieke Japanse gastvrijheid. De geprezen Japanse keukens van Yamazato en Sazanka hebben een speciaal menu samengesteld om u het beste te laten proeven van Japan. Stap Okura’s wereld binnen en krijg het gevoel alsof u écht even weg bent met deze staycation in eigen land.  

BOEK NU

Kaiseki

De normen die gelden voor de kaiseki keuken verschillen zeer van die van de moderne Japanse keuken. Het menu van Yamazato is volgens de klassieke kaiseki-structuur samengesteld. Onze menu’s zijn nauwkeurig samengesteld door Masanori Tomikawa. De keuken onderscheidt zich door te focussen op de puurheid van seizoensgebonden, traditionele Japanse ingrediënten. De stijl is minimalistisch en alle gerechten zijn in evenwicht: van smaak en textuur tot de uitstraling en kleuren van de gerechten. De Japanse traditie ziet u terug in het servies en de kleding van de serveersters. Meer weten over kaiseki? Kijk op de volgende pagina.

Chef Masanori Tomikawa

Chef Masanori Tomikawa is Executive Chef & Manager van Yamazato Restaurant. Hij heeft een rijke ervaring in zijn vakgebied en is toegewijd aan zijn taak om de perfecte beleving te creëren. Zijn fascinatie met eten begon al op jonge leeftijd. Bovendien spendeerde Tomikawa sindsdien vele jaren in Japanse keukens. Dit proeft u terug in zijn geraffineerde authentieke gerechten, de Haute Cuisine van Japan.

Onze andere culinaire opties

Twenty Third Bar

Geniet in De Pijp van de bijzondere cocktails, geïnspireerd door de stad Amsterdam. Cocktails & Champagne Panoramisch uitzicht…

Ciel Bleu Restaurant**

Gerechten uit de internationale keuken met een uitzicht vanaf de 23ste verdieping Geachte gast, Wegens de renovatie…

Lobby Bar

Geniet van een aperitief in een informele ambiance. Cocktail & Champagne Informele ambiance Art Deco design Aperitief of…

Teppanyaki Restaurant Sazanka

De chefs bereiden de meest heerlijke vis-, vlees- en vegetarische gerechten aan uw tafel op de hete bakplaat; à…