Yamazato Restaurant*
Yamazato Restaurant serveert traditionele gerechten uit de Japanse kaiseki keuken. De typisch Japanse sfeer wordt versterkt door de service.
Geachte gast,
Zoals afgekondigd door de Nederlandse overheid moeten wij onze eet- en drinkgelegenheden sluiten. De gezondheid en het welzijn van onze gasten en collega’s heeft nog steeds onze hoogste prioriteit en daarom hebben wij het moeilijke besluit moeten nemen om onze deuren tijdelijk te sluiten.
Omdat het momenteel niet mogelijk is om onze om ons restaurant te bezoeken, kunt u deze ervaring wel mee naar huis nemen met Okura at Home.
We kijken er ontzettend naar uit om u binnenkort weer te mogen verwelkomen voor een onvergetelijke ervaring.
Keuken
Kaiseki keuken
Openingstijden
Diner Vr & Za:
17:30 – 21:00 uur
Kleding-voorschriften
Smart casual
Contact
+31 (0)20 6787 450
Adres
Ferdinand Bolstraat 333
1072LH Amsterdam

Menu
Yamazato Restaurant in Hotel Okura Amsterdam serveert de authentieke Japanse haute cuisine, kaiseki Ryori. Wij serveren op het moment twee menuopties tijdens lunch en diner om de kwaliteit te garanderen en een veilige werkomgeving te waarborgen.
Allergieën en dieetwensen
Wij vernemen graag uw dieetwensen en/of allergieën in uw reservering, zodat we onze service kunnen aanpassen op uw wensen.
Yamazato
Op de begane grond van Hotel Okura Amsterdam vindt u het authentiek Japanse Yamazato Restaurant. Hier worden meer dan vijftig specialiteiten uit de traditionele kaiseki ryori keuken, de Japanse haute cuisine bereid door de kundige handen Masanori Tomikawa en het team van Japanse koks. Door het gebruik van typisch Japanse materialen in het interieur, en de aangrenzende tuin met in het voorjaar een prachtige kersenbloesem, waant u zich in Japan. U kunt plaatsnemen aan de sushibar, gebouwd volgens traditionele Japanse normen, of voor een besloten gelegenheid gebruik maken van een van de privéruimten. Het authentieke Japanse Yamazato Restaurant is sinds 2002 gewaardeerd met één Michelinster.


Kaiseki
De normen die gelden voor de kaiseki keuken verschillen zeer van die van de moderne Japanse keuken. Het menu van Yamazato is volgens de klassieke kaiseki-structuur samengesteld. Onze menu’s zijn nauwkeurig samengesteld door Masanori Tomikawa. De keuken onderscheidt zich door te focussen op de puurheid van seizoensgebonden, traditionele Japanse ingrediënten. De stijl is minimalistisch en alle gerechten zijn in evenwicht: van smaak en textuur tot de uitstraling en kleuren van de gerechten. De Japanse traditie ziet u terug in het servies en de kleding van de serveersters. Meer weten over kaiseki? Kijk op de volgende pagina.
Chef Masanori Tomikawa
Chef Masanori Tomikawa is Executive Chef & Manager van Yamazato Restaurant. Hij heeft een rijke ervaring in zijn vakgebied en is toegewijd aan zijn taak om de perfecte beleving te creëren. Zijn fascinatie met eten begon al op jonge leeftijd. Bovendien spendeerde Tomikawa sindsdien vele jaren in Japanse keukens. Dit proeft u terug in zijn geraffineerde authentieke gerechten, de Haute Cuisine van Japan.

Onze andere culinaire opties
Twenty Third Bar
Geniet in De Pijp van de bijzondere cocktails, geïnspireerd door de stad Amsterdam. Cocktails & Champagne Panoramisch uitzicht…
Haal Okura’s dinerervaring in huis
Stel uw eigen menu samen met uw favoriete gerechten uit de restaurants van Hotel Okura Amsterdam voor een…
Workshop op maat
Ervaar de culinaire hoogtepunten van Hotel Okura Amsterdam op geheel nieuwe wijze in onze kookstudio, Taste of Okura.
Ciel Bleu Restaurant**
Gerechten uit de internationale keuken met een uitzicht vanaf de 23ste verdieping Geachte gast, Zoals afgekondigd door…