Yamazato Restaurant*
Yamazato Restaurant serveert traditionele gerechten uit de Japanse kaiseki keuken. De typisch Japanse sfeer wordt versterkt door de service.
Keuken
Kaiseki keuken
Openingstijden
Woe – zon
Ontvangst tussen
18:00 en 20:00 uur
Maandag en dinsdag gesloten
Kleding-voorschriften
Smart casual (geen korte broek of slippers/sandalen)
Contact
+31 (0)20 6788 300
Adres
Ferdinand Bolstraat 333
1072LH Amsterdam

Menu
Yamazato Restaurant in Hotel Okura Amsterdam serveert de authentieke Japanse haute cuisine, kaiseki Ryori.
Om ervoor te zorgen dat u het volledig authentieke 1* Michelin ster kaiseki-concept ervaart, bieden wij exclusief zorgvuldig samengestelde vaste menu’s aan.
DE OMAKASE ERVARING
Vanaf 17 februari wordt een exclusieve Omakase-dinerervaring georganiseerd door Michelin-sterrenchef Masanori Tomikawa. Met zijn uitmuntendheid, expertise en aandacht voor elk detail en proces, streeft hij ernaar om uw avond onvergetelijk te maken.
Allergieën en dieetwensen
Wij vernemen graag uw dieetwensen en/of allergieën in uw reservering, zodat we onze service kunnen aanpassen op uw wensen.
Yamazato
Op de begane grond van Hotel Okura Amsterdam vindt u het authentiek Japanse Yamazato Restaurant. Hier worden meer dan vijftig specialiteiten uit de traditionele kaiseki ryori keuken, de Japanse haute cuisine bereid door de kundige handen Masanori Tomikawa en het team van Japanse koks. Door het gebruik van typisch Japanse materialen in het interieur, en de aangrenzende tuin met in het voorjaar een prachtige kersenbloesem, waant u zich in Japan. Voor een besloten gelegenheid gebruik maken van een van de privéruimten. Het authentieke Japanse Yamazato Restaurant is sinds 2002 gewaardeerd met één Michelinster.


Kaiseki
De normen die gelden voor de kaiseki keuken verschillen zeer van die van de moderne Japanse keuken. Het menu van Yamazato is volgens de klassieke kaiseki-structuur samengesteld. Onze menu’s zijn nauwkeurig samengesteld door Masanori Tomikawa. De keuken onderscheidt zich door te focussen op de puurheid van seizoensgebonden, traditionele Japanse ingrediënten. De stijl is minimalistisch en alle gerechten zijn in evenwicht: van smaak en textuur tot de uitstraling en kleuren van de gerechten. De Japanse traditie ziet u terug in het servies en de kleding van de serveersters. Meer weten over kaiseki? Kijk op de volgende pagina.
Chef Masanori Tomikawa
Chef Masanori Tomikawa is Executive Chef & Manager van Yamazato Restaurant. Hij heeft een rijke ervaring in zijn vakgebied en is toegewijd aan zijn taak om de perfecte beleving te creëren. Zijn fascinatie met eten begon al op jonge leeftijd. Bovendien spendeerde Tomikawa sindsdien vele jaren in Japanse keukens. Dit proeft u terug in zijn geraffineerde authentieke gerechten, de Haute Cuisine van Japan.
