Yamazato Restaurant*

Terug naar overzicht

Yamazato Restaurant serveert traditionele gerechten uit de Japanse kaiseki keuken. De typisch Japanse sfeer wordt versterkt door de service. 

Keuken

Kaiseki keuken

Openingstijden

Woensdag – zondag
Ontvangst tussen
18:00 en 20:00 uur
Maandag en dinsdag gesloten

Kleding-voorschriften

Smart casual
(geen korte broek of slippers/sandalen)

Contact

+31 (0)20 6788 300

Adres

Ferdinand Bolstraat 333
1072LH Amsterdam

Menu

Yamazato Restaurant in Hotel Okura Amsterdam serveert de authentieke Japanse haute cuisine, kaiseki Ryori.

Om ervoor te zorgen dat u het volledig authentieke 1* Michelin ster kaiseki-concept ervaart, bieden wij exclusief zorgvuldig samengestelde vaste menu’s aan. Er is geen à la carte beschikbaar.

Diner menu

Allergieën en dieetwensen

Wij vernemen graag uw dieetwensen en/of allergieën in uw reservering, zodat we onze service kunnen aanpassen op uw wensen. We kunnen niet 100% garanderen dat er geen resten van gluten of noten in het eten zitten.

Yamazato

Op de begane grond van Hotel Okura Amsterdam vindt u het authentiek Japanse Yamazato Restaurant. Hier worden meer dan vijftig specialiteiten uit de traditionele kaiseki ryori keuken, de Japanse haute cuisine, bereid door de kundige handen van Masanori Tomikawa en het team van Japanse koks. Door het gebruik van typisch Japanse materialen in het interieur, en de aangrenzende tuin met in het voorjaar een prachtige kersenbloesem, waant u zich in Japan. Voor een besloten gelegenheid kunt u gebruik maken van een van de privéruimten. Het authentiek Japanse Yamazato Restaurant is sinds 2002 gewaardeerd met één Michelinster.

Kaiseki

De normen die gelden voor de kaiseki keuken verschillen zeer van die van de moderne Japanse keuken. Het menu van Yamazato is volgens de klassieke kaiseki-structuur samengesteld. Onze menu’s zijn nauwkeurig samengesteld door Masanori Tomikawa. De keuken onderscheidt zich door te focussen op de puurheid van seizoensgebonden, traditionele Japanse ingrediënten. De stijl is minimalistisch en alle gerechten zijn in evenwicht: van de smaak en textuur tot de uitstraling en kleuren van de gerechten. De Japanse traditie ziet u terug in het servies en de kleding van de serveersters. Meer weten over kaiseki? Kijk op de volgende pagina.

Chef Masanori Tomikawa

Chef Masanori Tomikawa is Executive Chef & Manager van Yamazato Restaurant. Hij heeft een rijke ervaring in zijn vakgebied en is toegewijd aan zijn taak om de perfecte beleving te creëren. Zijn fascinatie met eten begon al op jonge leeftijd. Bovendien spendeerde Tomikawa sindsdien vele jaren in Japanse keukens. Dit proeft u terug in zijn geraffineerde authentieke gerechten, de Haute Cuisine van Japan.

Wat zeggen de critici?

Lekker.nl

“Yamazato Restaurant serveert traditionele gerechten uit de kaiseki keuken. Door het gebruik van typisch Japanse materialen in het interieur, en de aangrenzende tuin met in het voorjaar een prachtige kersenbloesem, waant u zich in Japan.”

Barts boekje

“De gerechten die geserveerd worden door dames in traditionele Japanse kledij, en gemaakt door Masanori Tomikawa, zijn/ waren heuse kunstwerken. Tomikawa spendeerde jaren in Japanse keukens wat je proeft in, en ziet aan de geraffineerde authentieke gerechten, de Haute Cuisine van Japan maar dan bij Yamazato Restaurant / Okura in Amsterdam.”

Gault millau

Yamazato biedt al een halve eeuw een aparte beleving, lang voor dat begrip in de culinaire context een buzzword werd. In dit deel van het Amsterdamse Okura Hotel stappen we als het ware Japan binnen. Hout overweegt en sobere Japanse decoratieve elementen zorgen voor een sfeer van geborgenheid, rust en sereniteit. Vrouwelijke bediening is gekleed in traditionele kimono, mannen lopen in een zwart pak. De bereidingen van chef Masanori Tomikawa blijven door hun verfijnd karakter liefhebbers van kaiseki keuken charmeren. Sushi van gefrituurde tofu met in azijn gemarineerde knolraap lijkt simpel maar is van hoog niveau evenals sashimi van onder meer zeebaars, tonijn, zalm en yellowtail met diverse genuanceerd smakende dippings.