Serre brengt ode aan lente met vernieuwde Sakura Afternoon Tea

Terug naar overzicht

De Sakura boom staat in volle bloei. In combinatie met de Sakura Afternoon Tea in Serre Restaurant is dit dé perfecte totaalbeleving om de lente te vieren.

Amsterdam, 10 april 2024Serre Restaurant in Hotel Okura Amsterdam serveert een compleet vernieuwde Sakura Afternoon Tea. De gelegenheid bij uitstek om de lente te vieren, juist nu de Sakura boom in volle bloei staat. Vanuit Japanse traditie zijn seizoenen een belangrijke inspiratiebron. De afternoon tea wordt van donderdag tot en met zondag tussen 13:30 en 16:00 geserveerd in het met Bib Gourmand bekroonde restaurant, zowel binnen als op het terras aan het water.

East meets West binnen Hotel Okura Amsterdam. Het startsein van deze afternoon tea met de Japanse touch wordt daarom gegeven met Cuvée Okura. Een Nederlandse mousserende wijn die Okura’s sommeliers gemaakt hebben samen met Wijndomein St. Martinus. Puur vakmanschap.

Voor de Sakura Afternoon Tea heeft de chef gekozen voor een meer traditionele Engelse afternoon tea. De balans is verschoven naar hartig. De afternoon tea begint met hartige delicatessen. Scones hebben nu een vaste plek in het menu. De culinaire beleveing sluit af met ambachtelijke patisserie. De Sakura Afternoon Tea wordt geserveerd in combinatie met tea-pairing waardoor de smaken nog beter tot uiting komen.

Bram Postel, Chef de Cuisine Serre Restaurant en Executive Pastry Chef Iiro Heinila: “Ons Japanse erfgoed en de lente hebben ons geïnspireerd om de Sakura Afternoon Tea samen te stellen. Met zo’n prachtige Sakura boom op ons zonovergoten terras was de naam snel gevonden. Met deze afternoon tea brengen we een ode aan de lente. We kijken ernaar uit om de gasten te verwelkomen en het onder te dompelen in deze heerlijke culinaire totaalbeleving.”