Serre

Kledingvoorschriften: smart casual
Terug naar overzicht

Gelegen aan het water is Serre dé plek van Amsterdam waar ontspannen, rust en genieten hoog in het vaandel staan.

Geachte gast,

Wij zijn erg verheugd om u, door de versoepeling van de maatregelen omtrent Covid-19, weer te kunnen verwelkomen. Hoewel onze manier van service verlenen tijdelijk verandert, doet onze mentaliteit dat niet. Onze toegewijde teams staan nog steeds voor u klaar om u bijzondere ervaringen te geven. Om samen aan de richtlijnen te voldoen is er een aantal aanpassingen in het restaurant doorgevoerd waarvoor we uw medewerking vragen.

We kijken er ontzettend naar uit om u binnenkort weer te mogen verwelkomen voor een onvergetelijke ervaring.

Keuken

Internationale specialiteiten

Openingstijden

Dagelijks
Ontvangst tussen 8:00-20:30 uur

Kleding-voorschriften

Smart casual

Contact

+31 (0)20 6787 450

Adres

Ferdinand Bolstraat 333 1072LH Amsterdam

Menu

Geniet van tal van verschillende internationale gerechten bij Serre. Kies voor een lichte lunch of een diner. Naast ons à la carte menu serveren wij ons Bibendummenu: 3-gangenlunch of –diner voor € 39. De menu’s zijn aangepast om de kwaliteit te garanderen en een veilige werkomgeving te waarborgen.

Serre menu

Allergieën en dieetwensen

Wij vernemen graag uw dieetwensen en/of allergieën in uw reservering, zodat we onze service kunnen aanpassen op uw wensen.

Serre’s Seafood Sunday

Seafood-lovers opgelet! Iedere zondag waant u zich even aan de Côte d’Azur als de tafels worden gevuld met de lekkerste seafood-gerechten en MiP rosé. Van oesters en gemarineerde mosselen tot halve kreeft en pulpo ceviche. Terwijl u geniet van uw gezelschap, het zonnetje en het uitzicht over het schitterende water, schenken wij u nog een heerlijk glas rosé in. Want ook daar kunt u eindeloos van genieten.

Serre’s Seafood Sunday wordt iedere zondag van 12.30 uur tot 14.30 uur en van 15.00 uur tot 17.00 uur geserveerd en is € 85 p.p. inclusief onbeperkt MiP rosé.

Reserveer uw tafel

Serre's Seafood Sunday
Iced afternoon tea

Iced afternoon tea

Serre’s zonovergoten terras is het decor voor de verfrissende iced afternoon tea. Terwijl de diverse zoete en hartige gerechten in meerdere gangen worden gepresenteerd, kunt u genieten van de zon, rust en het uitzicht op het water.

Reserveer de iced afternoon tea

Sail away

Deze zomer wordt nog smaakvoller met de sail-away gerechten van Serre. Geniet op een zonovergoten dag van de prachtige historische grachten van Amsterdam en beleef een culinaire ervaring op het water. Koers richting de 47 meter lange aanlegsteiger van het hotel en vervolg uw tocht met Gillardeau oesters, een halve kreeft, charcuterie, pulpo ceviche, Albacore tonijn, Thaise bitterballen of fruits de mer.

Meer informatie

Sail away menu
Kledingvoorschriften: smart casual

Serre

Kom ontspannen dineren bij Serre. Gelegen aan het water, in de luwte van Hotel Okura Amsterdam, kunt u de hele dag door aanschuiven voor hoogstaande gerechten. De erkenning met een Bib Gourmand door Michelin staat voor de perfecte prijs-kwaliteit verhouding, waarbij u voor € 39 geniet van een driegangenmenu. 

Het lichte, elegante restaurant biedt het perfecte decor voor een heerlijk ontbijt, goed glas wijn, een ontspannen lunch of een romantisch diner. Met een kaart die gecreëerd is door Onno en Arjan vindt u bij Serre eenvoud op z’n allerbest. Van speciaalbier en bitterballen tot kaviaar en Dom Perignon, en alles ertussenin. De basis is internationaal en de smaken verfijnd.

In de zomer kunt u plaatsnemen op onze favoriete plek: het zonovergoten terras aan het Amstelkanaal. Vanaf uw tafel kijkt u uit over het schitterende water waar u de boten recht voor u ziet aanmeren. Aan het begin van de lente wordt Serre’s terras omgetoverd tot magisch decor met de prachtige wit en roze gekleurde kersenbloesem. De ideale plek om op ieder moment van de dag even te ontsnappen aan de hectiek van de stad en te genieten van de zon, de rust en het uitzicht over het water.

Bib Gourmand

Naast de Michelinster kent Michelin ook een andere kwalificatie, de Bib Gourmand. De Bib Gourmand staat voor een uitstekende prijskwaliteitverhouding en wordt toegekend aan restaurants met een kwaliteitskeuken die een driegangenmenu serveert onder de €39, exclusief dranken. Ook bij Serre bestaat het Bibendum-menu uit drie gangen voor €39. Net zoals de Michelinster is de Bib Gourmand uitgegroeid tot een begrip. Bij een Bib Gourmand restaurant ziet u dat luxe en gastronomisch dineren niet duur hoeft te zijn. Hoe de Bib aan zijn naam komt? Het is de afkorting van Bibendum, oftewel het Michelinmannetje.

Onze andere culinaire opties

Twenty Third Bar

Geniet in De Pijp van de bijzondere cocktails, geïnspireerd door de stad Amsterdam. Cocktails & Champagne Panoramisch uitzicht…

Masterclass op maat

Wij richten de kookstudio naar uw wensen in. Een walking dinner, kookdemonstraties en live cooking behoren tot de…

Ciel Bleu Restaurant**

Gerechten uit de internationale keuken met een uitzicht vanaf de 23ste verdieping Geachte gast, Wij zijn erg…

Yamazato Restaurant*

Yamazato Restaurant serveert traditionele gerechten uit de Japanse kaiseki keuken. De typisch Japanse sfeer wordt versterkt door de service.  Geachte gast,…