Ciel Bleu Restaurant ontvangt Wine Spectator’s 2020 Restaurant Award

Terug naar overzicht

Persbericht: Ciel Bleu Restaurant ontvangt Wine Spectator’s 2020 Restaurant Award

Best of Award of Excellence voor het 9e jaar op rij

Amsterdam, 29 juni 2020 – Het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu, gevestigd op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam, is door de jury van Wine Spectator erkend voor de indrukwekkende wijnkaart. Daarmee vergaart het restaurant een vermelding in de wereldwijde lijst van restaurants die zijn aangemerkt als topdestinatie voor wijnliefhebbers.

Serving wine at Ciel Bleu Restaurant

Wine Spectator erkent sinds 1981 ’s werelds beste wijnkaarten op drie verschillende niveaus: de Award of Excellence, de Best of Award of Excellence en de Grand Award. Ciel Bleu Restaurant heeft voor het 9e achtereenvolgende jaar de Best of Award of Excellence ontvangen. Dit is een speciale erkenning voor restaurants die de vereisten van de Award of Excellence duidelijk overtreffen. De wijnkaarten van restaurants in deze categorie vertegenwoordigen een breed scala aan wijngebieden, met aanzienlijke verscheidenheid in jaargangen van verschillende topwijnen. Doorgaans bestaan de wijnkaarten uit meer dan 350 selecties. Dat, gecombineerd met de toewijding aan wijn die van het serviceteam uitgaat, maakt deze restaurants de ideale bestemming voor echte wijnliefhebbers.

Over Wine Spectator

Wine Spectator is een autoriteit op het gebied van wijn. De gedrukte publicatie Wine Spectator Magazine bereikt meer dan 3 miljoen lezers wereldwijd. Daarnaast omvat Wine Spectator ook de meest uitgebreide wijnplatform online. Wine Spectator onderzoekt de wereld van wijn van de wijngaard tot de tafel, verkent de rol van wijn in de hedendaagse cultuur en levert elk jaar deskundige beoordelingen van meer dan 18.000 wijnen.

Over Ciel Bleu Restaurant

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd op de 23ste verdieping van Hotel Okura Amsterdam, ontving in 2007 de tweede Michelinster onder leiding van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. Het restaurant is aangesloten bij Alliance Gastronomique en er zijn maar liefst drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer.