Japanse kraanvogel kruipt uit het ei in ARTIS

Terug naar overzicht

Hotel Okura Amsterdam is trotse adoptiepartner van de kraanvogels in ARTIS. Begin juni is daar een prachtig donzig jong bijgekomen. Fantastisch nieuws, zeker omdat de vogels een van de meest zeldzame vogels ter wereld zijn.

Om dit moment te vieren, bezochten wij ARTIS met een traktatie voor het verzorgende team. Aan Michiel Roelfsema, General Manager van Hotel Okura Amsterdam, de eer om de traktatie te overhandigen. Geen Nederlandse beschuit met muisjes, maar verfijnde patisserie met een Japanse touch. Met liefde en aandacht bereid door ons patisserie team.

Inmiddels weten we dat de kraanvogel een meisje is. Of liever gezegd, een meid. De vogel groeit als kool en ziet er al uit als een echte tiener. Hoog op de poten. Absoluut de moeite waard om te volgen. Als was het alleen maar omdat de kraanvogel in Japan symbool staat voor geluk en voor een lang leven.

Met de adoptie steunt Hotel Okura Amsterdam het voortbestaan van ARTIS als instituut. Zodat mensen er ook in de toekomst geïnspireerd raken, zich verwonderen en leren over de natuur en zichzelf. De dierentuin bevindt zich op slechts 3 kilometer van het hotel. Goed te combineren met uw verblijf.