Ministerie van Agricultuur, Bosbeheer en Visserij van Japan benoemt chef Masanori Tomikawa tot ‘Japanese Cuisine Goodwill Ambassador’

Terug naar overzicht

Persbericht: Ministerie van Agricultuur, Bosbeheer en Visserij van Japan benoemt chef Masanori Tomikawa tot ‘Japanese Cuisine Goodwill Ambassador’

Amsterdam, 5 februari 2020 – Masanori Tomikawa, Executive Chef & Manager van de twee in Hotel Okura Amsterdam gevestigde Japanse restaurants, is benoemd tot ‘Japanese Cuisine Goodwill Ambassador’. Deze titel is in het leven geroepen door het Ministerie van Agricultuur, Bosbeheer en Visserij van Japan en wordt toegekend aan personen die zowel binnen als buiten de landsgrenzen een significante bijdrage leveren aan het behoud van de authentiek Japanse eetcultuur genaamd ‘washoku’.

‘Washoku’ is in 2013 toegevoegd als immaterieel cultureel erfgoed aan Unesco’s werelderfgoedlijst. Het Ministerie van Agricultuur, Bosbeheer en Visserij van Japan heeft zich ten doel gesteld om dit erfgoed meer zichtbaarheid te geven. Daartoe werd eerder dit jaar ook een certificaat uitgereikt door de Japan External Trade Organizaiton (JETRO) aan Okura’s authentiek Japanse Yamazato Restaurant en Teppanyaki Restaurant Sazanka. Beide restaurants zijn daarmee gecertificeerd voor het gebruik van authentieke en van oorsprong Japanse producten.

De benoeming tot ‘Japanese Cuisine Goodwill Ambassador’ is onderdeel van de uitgezette koers van het Ministerie van Agricultuur, Bosbeheer en Visserij van Japan om ‘washoku’ verder uit te dragen. Als ambassadeur heeft Tomikawa een educatieve en adviserende rol. Hij vertegenwoordigt de authentiek Japanse eetcultuur en representeert de allure die daarmee gepaard gaat, om zo meer kennis en begrip voor deze cultuur te creëren.

Over de restaurants van Hotel Okura Amsterdam   

Hotel Okura Amsterdam heeft vier restaurants, waarvan er drie bekroond zijn door Michelin. Yamazato Restaurant en Teppanyaki Restaurant Sazanka serveren een Japanse keuken, beide op geheel eigen wijze. Bij Yamazato, dat gewaardeerd is met één Michelinster, wordt de traditionele Japanse haute cuisine Kaiseki Ryori geserveerd. In Teppanyaki Restaurant Sazanka worden gerechten voor de ogen van gasten bereid aan een bakplaat. Ciel Bleu, gelegen op de 23ste verdieping van Hotel Okura Amsterdam, is bekroond met twee Michelinsterren. Chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman laten zich inspireren door de wensen van internationale gasten. Serre is de plaats om te genieten van internationale specialiteiten in een informele sfeer. Bekroond met een Bib Gourmand, biedt Serre een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.