Hotel Okura Amsterdam geeft 7 suites een complete metamorfose

Terug naar overzicht

Persbericht: Hotel Okura Amsterdam geeft 7 suites een complete metamorfose

Het vijfsterrenhotel introduceert een nieuw interieur in de suites en The Lounge

Amsterdam, 21 september 2020, Hotel Okura Amsterdam heeft 7 suites een complete metamorfose gegeven. Bij de renovatie, die in december 2019 van start ging, is het hele design vernieuwd. Architect Bert Verwey heeft de renovatie van de suites en The Lounge onder zijn hoede genomen. Ruimtelijkheid, comfort en sereniteit vormen de basis voor het vernieuwde interieur.

Bathroom Presidential Suite

Bert Verwey – ook verantwoordelijk voor de restyling van de Twenty Third Bar en Ciel Bleu Restaurant in 2005 en 2015 – heeft in de 7 suites en The Lounge voor een minimalistisch design gekozen dat aansluit op de filosofie van het hotel. Er is gebruikgemaakt van zijde behang en de vloerbedekking is speciaal vervaardigd tapijt. De suites zijn gedecoreerd met prints, beelden en olieverfschilderijen van de internationaal gerenommeerde kunstenaar Joseph Cals. Het meubilair en de verlichting is in harmonie met de gebruikte materialen en ingetogen kleuren. De stijl is rustig en modern, maar straalt ook warmte uit.

Michiel Roelfsema, General Manager van Hotel Okura Amsterdam: “Bij Hotel Okura Amsterdam streven we naar continue verbetering en innovatie. In samenwerking met Bert Verwey hebben we de rust en sereniteit die de gast bij binnenkomst in het hotel ervaart, weten te verpakken in een uitgebalanceerd en harmonieus design.”

Over Hotel Okura Amsterdam

Hotel Okura Amsterdam is onderdeel van Okura Nikko Hotel Management, een keten met meer dan 70 hotels in voornamelijk Azië. Het hotel is tevens lid van The Leading Hotels of the World. Hotel Okura Amsterdam beschikt over 300 kamers en biedt gasten, naast hoogstaande hotelaccommodatie, een spa- en fitnesscentrum, ultramoderne conferentieruimten en keuze uit vier restaurants – waarvan er drie zijn onderscheiden door Guide Michelin. Hotel Okura Amsterdam ligt op korte afstand van zowel het zakelijke district van Amsterdam als van de belangrijke toeristische attracties en musea.