Okura Executive Circle

De business club van Hotel Okura Amsterdam.

Een levendig kwaliteitsnetwerk van ervaren executives en non-executives; volop geëngageerd in bestuurders en commissarissen ‘land’. Met een diversiteit van leden uit heel verschillende disciplines en achtergronden. Extroverte leden, die zichzelf volop positioneren.

Met kwartaalbijeenkomsten gedurende het jaar, opgeluisterd door gerenommeerde sprekers en natuurlijk de fantastische keuken en gastvrijheid van ons ‘clubhuis’ Okura. Jaarlijks een ontspannen zomerbijeenkomst. Of een kwaliteitsvolle wijnproeverij en een executive diner met een gast, die zijn sporen in het maatschappelijk bestel meer dan verdiend heeft.

En soms een uitstapje naar het buitenland, ter ontspanning en om elkaar beter te leren kennen.

Alles met als doel om elkaar te inspireren op het gebied van ‘governance’, inrichting van Nederlandse bedrijven en van ‘not for profit’ organisaties en daar actief bij betrokken zijn. Op een open manier; als de ‘nieuwe generatie’ commissarissen, in verbondenheid met de huidige (top) commissarissen. Met oog voor ontwikkelingen, die volgens de Circle veel aandacht behoeven. Met een nadruk op belangrijke thema’s, die langjarig van aard zijn zonder de ‘hype’ uit het oog te verliezen. Denk daarbij aan onderwerpen als ‘Duurzaamheid’, ‘Digitalisering’ en ‘Topvrouwen in de Board’.

Lid worden van de Okura Executive Circle gebeurt alleen op uitnodiging van het bestuur van de Okura Executive Circle. De leden hebben doorgaans ruime bestuurservaring (op executive of non-executive niveau) en kennen een warme relatie met een aantal andere leden van de ‘club’. Zij zijn uiteraard kritisch, van onbesproken gedrag en hechten niet aan het pluche.

Jaarlijks wordt door de leden vastgesteld welke thema’s behandeld zullen worden, die invulling geven aan de actualiteit, de interesse, de inspiratie, het Okura Executive Circle netwerk en de uitstraling van OEC. De leden verzorgen dan de invulling gefaciliteerd door de programma commissie.

Het resultaat van dit alles is te zien in de groei van OEC en in de lijst van gerenommeerde gastsprekers in de negen jaar dat OEC nu bestaat.