De Pijp: een bruisende wijk

Terug naar overzicht

De bruisende wijk De Pijp is een lokale hotspot met tal van bars en restaurants

Hotel Okura Amsterdam bevindt zich aan de Ferdinand Bolstraat, vernoemd naar de kunstenaar Ferdinand Bol. Deze straat wordt beschouwd als het hart van De Pijp. Opmerkelijk is dat de meeste straten in deze wijk vernoemd zijn naar Nederlandse schilders.

De bekendste openluchtmarkt van Nederland, de Albert Cuypmarkt, is gevestigd in De Pijp. De markt wordt van maandag tot en met zaterdag opgezet en biedt plaats aan meer dan 300 kraampjes. Men verkoopt hier bijna alles: kaas, verse vis, vlees, fruit, maar ook sieraden, kleding en bloemen. De Albert Cuypmarkt is slechts een van de winkelervaringen die De Pijp te bieden heeft.

In de voormalige Heineken Brouwerij, waar 100 jaar lang bier gebrouwen is, kunt u nu een interactieve rondleiding volgen door de wereld van Heineken. Tegenwoordig wordt het Heineken Experience genoemd.

Het Sarphatipark is een klein park midden in De Pijp. U vindt hier een kinderspeelplaats en de mogelijkheid om buiten gebruik te maken van fitnessapparatuur. Het is een perfecte plek om te picknicken.  

Het metrostation De Pijp heeft een ingang aan de Ferdinand Bolstraat en de Ceintuurbaan. De metro brengt u in slechts 5 minuten naar de Dam.