Events: maatwerk van concept tot uitvoering

Terug naar overzicht

In het hart van Amsterdam, op een steenworp van zowel het centrum als Schiphol, de Zuidas en de RAI, staat Hotel Okura Amsterdam bekend als een oase van culinaire uitmuntendheid. Maar wist u dat ons conferentiegedeelte al even indrukwekkend is? ‘Net als in de rest van het hotel is ons doel niet het waarmaken van verwachtingen, maar het overtreffen daarvan’, vertelt General Manager Michiel Roelfsema.

Met twintig zalen en vier foyers, die samen 2.700 m² beslaan, hebben wij alles in huis om zowel grootschalige als intieme events te organiseren. ‘Ons uitgangspunt is daarbij altijd het Japanse omotenashi, ingetogen gastvrijheid op basis van oprechte interesse in de ander, zonder daar meteen iets voor terug te verwachten. Okura is een kwaliteitslabel, maar we plaatsen onszelf tijdens evenementen niet op de voorgrond. De gast staat centraal.’

Met alle congresfaciliteiten op dezelfde verdieping is ieder evenement overzichtelijk en veilig te organiseren. Eigen ingangen, liften en directe toegang tot de parkeergarage – met EV-laadpunten – creëren een op zichzelf staande faciliteit. ‘En bij meerdaagse evenementen kunnen gasten natuurlijk in het hotel verblijven’, zegt Michiel. ‘Dankzij ons maatwerk waarderen vrijwel alle gasten ons met een 9 of hoger.’

Dat maatwerk zit allereerst in de persoonlijke begeleiding van onze professional planners, van kennismaking tot uitvoering. Ook bij grote events zijn vrijwel alle details naar wens af te stemmen. ‘Er is geen programma A of B, geen lunch A of B, alles is mogelijk. Iedere zaal is zo gebouwd dat deze op allerlei manieren is in te richten, en wij hebben een inhouse partner voor de audiovisuele voorzieningen, die persoonlijk langskomt om de optimale opstelling van de techniek te bepalen.’

Het maatwerk komt ook terug bij het samenstellen van het menu, want natuurlijk staan ook alle gastronomische kwaliteiten van Okura tot de beschikking van de conferentiegast. Okura staat bekend om het hoge culinaire niveau, met onderscheidingen van Michelin in alle vier restaurants. Executive chef Michel Westerman continueert dit hoge niveau met zijn team voor alle conferentiegasten. In samenwerking met bijvoorbeeld de beste sommelier van Nederland ontstaan de meest bijzondere lunches en diners voor grote gezelschappen. ‘Als we op verzoek van de gast een heel bijzondere wijn hebben geselecteerd, nodigen we de sommelier ook weleens uit bij het diner. Als hij daar vertelt hoe hij samen met de chef tot zijn keuze is gekomen, maakt dat de beleving compleet en de wijn nóg lekkerder.’

Voor de optimale dienstverlening moeten we niet alleen voor onze gasten zorgen, maar ook voor onze eigen medewerkers. ‘Zij hebben dagelijks contact met gasten en weten wat die nodig hebben’, vertelt Michiel. Of het nu gaat om het verwelkomen van extra gasten, het verplaatsen van een lunch naar het zonnige terras of andere last-minute wijzigingen, het flexibele team staat altijd klaar om aan de behoeften van de gast te voldoen. ‘Onze medewerkers krijgen dan ook de vrijheid en verantwoordelijkheid om zelf verbeteringen door te voeren.’ Om al die kennis in huis te houden, erkent Okura het belang van goed werkgeverschap. Met goede arbeidsvoorwaarden en ontwikkelmogelijkheden houden we onze loyale, trotse en hardwerkende collega’s aan boord.

Ten slotte weten we dat bij het kiezen van een eventlocatie ook duurzaamheid een steeds belangrijker aspect wordt. Als eigenaar van ons gebouw zijn we daar sinds de opening in 1971 al mee bezig. Sinds tien jaar zijn we gecertificeerd door Green Globe, wat onder meer jaarlijkse verbeteringen vereist. De afgelopen jaren heeft Okura bijvoorbeeld een eigen koude-warmteopslag en vele zonnepanelen geïnstalleerd. ‘Ook gaan we voedselverspilling tegen, bijvoorbeeld door bij een buffet niet meteen alles in de zaal te zetten. We zetten een basis neer en vullen zo nodig in kleine stapjes aan. Zo voeren we continu verbeteringen door op milieu-, sociaal en economisch vlak, en streven we met elkaar naar een duurzame bedrijfsvoering in de hotellerie’, besluit Michiel.

Kies dus voor Hotel Okura Amsterdam voor uw volgende evenement. Onze professional planners en culinaire experts staan voor u klaar.