Culinaire update november 2023

Terug naar overzicht

De maand november heeft onze culinaire expertise in een internationale omgeving in de schijnwerpers gezet. De beoordeling van Restaurant Ciel Bleu is verhoogd in La Liste 2024. Daarnaast hadden Chef Arjan Speelman en Chef Masanori de eer hun talent te presenteren tijdens de Japanse beurs van Okura Prestige Bangkok.

La Liste 2024

De ranglijst van La Liste 2024 is bekendgemaakt. We zijn verheugd om aan te kondigen dat de beoordeling van Restaurant Ciel Bleu is verhoogd van 95 naar 95,5 en de positie als een van de top drie restaurants in Nederland heeft behouden. We willen onze Chef Arjan Speelman en Maître Francesco Simonelli, ons toegewijde team, onze geweldige gasten en alle bijdragers aan dit succes bedanken.

Chef Arjan Speelman leidt de keuken bij Ciel Bleu sinds 2022. Zijn reis in restaurant Ciel Bleu van Hotel Okura Amsterdam begon meer dan twintig jaar geleden. In 2003 werd hij gevraagd om het keukenteam van Ciel Bleu mede te leiden en bracht het restaurant naar dubbele Michelin-sterrenstatus door gebruik te maken van de sterke punten en talenten van elk teamlid en het leiden van een toegewijde en betrokken groep individuen. In Ciel Bleu willen Chef Arjan Speelman en zijn team een wereldklasse dining ervaring creëren en de ultieme smaak bereiken door de inbreng van passie, expertise en finesse. De ambachtelijke en traditionele keuken wordt vermengd met inspiraties vanuit alle hoeken van de wereld.

Okura Prestige Bangkok’s Japanese Fair

Tijdens de Japanse Beurs van Okura Prestige Bangkok werkte Chef Arjan Speelman samen met de met één Michelin-ster bekroonde Chef Gerard Villaret Horcajo in Bangkok. Ze maakten een exclusief ‘4 Hands Michelin Dinner’ tijdens de Japanse Beurs van Okura Prestige Bangkok, Sense of Japan.

Het met Michelin-ster bekroonde restaurant Elements, geïnspireerd door Ciel Bleu, serveert Franse gerechten met Japanse invloeden in een ontspannen, informele setting met menu’s die een opmerkelijke mix van texturen, temperaturen, smaken en kleuren weerspiegelen. Met een prachtig uitzicht op het centrum van Bangkok.

Yamazato Bangkok

Chef Masanori Tomikawa en Residence Chef Haruaki Matsuoka bundelden hun krachten bij Yamazato Bangkok samen voor een ‘4-Hands Kaiseki Omakase-ervaring’. Waarbij de essentie van deze gerenommeerde culinaire kunstvorm werd getoond.

Yamazato Bangkok is gebaseerd op de eeuwenoude traditionele Kaiseki Ryori (Japanse haute cuisine). Erkend als een restaurant dat is opgenomen in de inaugurele Bangkok-editie van de befaamde Franse eetgids, de Michelin Gids. Restaurant Yamazato beschikt ook over twee teppanyaki-tafels, een sushi-bar met de meest verse vis van de Toyosu-vismarkt en privé-eetkamers. Restaurant Yamazato viert gedurende het jaar vele Japanse festivals en biedt speciale lunch- en dinermenu’s, naast uitgebreide à la carte keuzes.