Evenementen in Amsterdam

Meesterwerken uit de Hermitage

2 februari – 25 augustus

De Hermitage Amsterdam bestaat 10 jaar en dat vieren zij met een duik in de fenomenale collecties van de Hermitage in St. Petersburg.

Meer informatie

Rembrandtjaar

15 februari – 10 juni

Het Rijksmuseum presenteert alle schilderijen, etsen en tekeningen van Rembrandt uit hun eigen collectie ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar.

Meer informatie

Tentoonstelling Hockney – van Gogh

1 maart – 26 mei

Vincent van Gogh was een grote inspiratiebron van David Hockney. De tentoonstelling ‘Hockney – Van Gogh: The Joy of Nature’ toont de onmiskenbare invloed van Vincent van Gogh op het werk van David Hockney. Tijdens deze tentoonstelling leert u over de fascinatie van beide kunstenaars voor de natuur, hun gebruik van felle kleuren en het experimenteren met perspectief.

Meer informatie

World Press Photo

13 april – 7 juli

De World Press Photo expositie vindt plaats in De Nieuwe Kerk van Amsterdam. De expositie stelt 160 persfoto’s van 42 fotografen uit 22 verschillende landen tentoon. De Nieuwe Kerk is elke dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Meer informatie

ARTZUID

17 mei – 15 september

De Amsterdam Sculptuur Biënnale presenteert een belevingstentoonstelling met meer dan zestig kunstwerken op de 2,5 km lange route. ARTZUID omvat een uitgebreid randprogramma met rondleidingen, artist talks en een educatief programma. De tentoonstelling is 24/7 gratis toegankelijk.

Lees meer

Taste of Amsterdam

31 mei – 3 juni

Tijdens Taste of Amsterdam treft u de beste chefs en keukens van Amsterdam op één plek aan en bent u in de gelegenheid om te proeven. Geen grote porties, maar mooie, verfijnde hapjes, om kennis te maken met de culinaire diversiteit van restaurants uit Amsterdam. U vindt hier ook twee van onze restaurants. De teams van Yamazato Restaurant en Serre slaan de handen ineen en laten u verschillende gerechten uit hun keukens proeven.

Meer informatie

Pride Amsterdam

27 juli – 4 augustus

De Pride Amsterdam is een feestelijk evenement voor LHBT’s. Het hoogtepunt van de Pride Amsterdam is de Canal Parade wat plaatsvindt op 3 augustus.

Meer informatie

Grachtenfestival

8 – 18 augustus

Tijdens het grachtenfestival worden er verschillende concerten gehouden bij en zelfs op het water.

Meer informatie