Evenementen in Amsterdam

Rembrandtjaar

15 februari – 10 juni

Het Rijksmuseum presenteert alle schilderijen, etsen en tekeningen van Rembrandt uit hun eigen collectie ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar.

Meer informatie

Tentoonstelling Hockney – van Gogh

1 maart – 26 mei

Vincent van Gogh was een grote inspiratiebron van David Hockney. De tentoonstelling ‘Hockney – Van Gogh: The Joy of Nature’ toont de onmiskenbare invloed van Vincent van Gogh op het werk van David Hockney. Tijdens deze tentoonstelling leert u over de fascinatie van beide kunstenaars voor de natuur, hun gebruik van felle kleuren en het experimenteren met perspectief.

Meer informatie

Keukenhof

21 maart – 9 mei

De grootste en een van de mooiste bloementuinen ter wereld is geopend van 21 maart tot en met 19 mei. Wandel tussen de bloemenvelden en bewonder de kleuren van de lente.

Meer informatie

Open toren dag

23 maart

Op zaterdag 23 maart vindt de zevende Open Toren Dag in Amsterdam plaats. Op deze dag openen vele historische en hedendaagse torens in Amsterdam vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur hun deuren voor u.

Meer informatie

Tulp festival

April

De kleurrijke tulpen zullen gedurende de hele maand april te bewonderen zijn op tientallen locaties door heel Amsterdam.

Meer informatie

Nationale Museumweek

8 – 14 april

Nederland telt vele prachtige museumcollecties en tijdens de Nationale Museum Week openen 450 musea hun deuren voor het publiek.

Meer informatie

World Press Photo

13 april – 7 juli

De World Press Photo expositie vindt plaats in De Nieuwe Kerk van Amsterdam. De expositie stelt 160 persfoto’s van 42 fotografen uit 22 verschillende landen tentoon. De Nieuwe Kerk is elke dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Meer informatie

Koningsdag

27 april

Op Koningsdag zijn er overal in Nederland activiteiten, echter hangt er in Amsterdam een speciale sfeer. De feesten en activiteiten worden gehouden op openbare pleinen, er is live muziek op straat en versierde boten vullen de grachten.

Meer informatie

ARTZUID

17 mei – 15 september

De Amsterdam Sculptuur Biënnale presenteert een belevingstentoonstelling met meer dan zestig kunstwerken op de 2,5 km lange route. ARTZUID omvat een uitgebreid randprogramma met rondleidingen, artist talks en een educatief programma. De tentoonstelling is 24/7 gratis toegankelijk.

Lees meer

Pride Amsterdam

27 juli – 4 augustus

De Pride Amsterdam is een feestelijk evenement voor LHBT’s. Het hoogtepunt van de Pride Amsterdam is de Canal Parade wat plaatsvindt op 3 augustus.

Meer informatie