Evenementen in Amsterdam

Rembrandtjaar

2019

Ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar in 2019 presenteert het Rijksmuseum een aantal Rembrandt-tentoonstellingen en een jaar vol evenementen in het teken van de grote meester.

Meer informatie

Meesterwerken uit de Hermitage

2 februari – 25 augustus

De Hermitage Amsterdam bestaat 10 jaar en dat vieren zij met een duik in de fenomenale collecties van de Hermitage in St. Petersburg.

Meer informatie

ARTZUID

17 mei – 15 september

De Amsterdam Sculptuur Biënnale presenteert een belevingstentoonstelling met meer dan zestig kunstwerken op de 2,5 km lange route. ARTZUID omvat een uitgebreid randprogramma met rondleidingen, artist talks en een educatief programma. De tentoonstelling is 24/7 gratis toegankelijk.

Lees meer

Louise Bourgeois in de Rijksmuseumtuinen

25 mei – 3 november

Met twaalf beelden toont het Rijksmuseum een overzicht van een halve eeuw werk, van The Blind Leading the Blind (1947-49) tot Crouching Spider (2003). Veel van deze werken zijn nooit eerder in Nederland te zien geweest. Louise Bourgeois (1911-2010) geniet internationale faam als een van de belangrijkste vrouwelijke kunstenaars van de twintigste eeuw en werd wereldberoemd met haar monumentale beelden van spinnen.

Meer informatie

World Cinema Amsterdam

15 – 24 augustus

World Cinema Amsterdam is het zomerfestival van filmtheater Rialto dat je iedere augustus meeneemt naar Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. De vele prachtige films die daar door vaak jonge regisseurs gemaakt worden, bieden je een onvergetelijk inkijkje in het leven daar.

Meer informatie

Juwelen!

14 september 2019 – 15 maart 2020

Een van de grote schatten van de Hermitage is de fabelachtige juwelencollectie. Honderden daaruit schitteren in Juwelen! Samen met vele portretten en een overdaad aan rijk gedecoreerde japonnen en kostuums presenteerd de Hermitage twee eeuwen mode en juwelen

Meer informatie

Amsterdam Dance Event

16 – 20 oktober

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is het toonaangevende congres en festival voor het hele spectrum van elektronische subgenres, met meer dan 1000 evenementen verspreid over bijna 200 locaties.

Meer informatie

Museumnacht

2 november

Amsterdamse musea openen tussen 19:00 en 02:00 uur voor de twintigste keer hun deuren. Geniet van onder andere muziek, mode, theater en speciale rondleidingen in de vele musea die Amsterdam rijk is.

Meer informatie

PAN Amsterdam

24 november – 2 december

PAN Amsterdam is de beurs voor kunst, antiek en design. Het is de perfecte plek om kunst te vergelijken, informatie te vergaren en verrassende vondsten te doen.

Meer informatie