Evenementen in Amsterdam

Rembrandtjaar

2019

Ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar in 2019 presenteert het Rijksmuseum een aantal Rembrandt-tentoonstellingen en een jaar vol evenementen in het teken van de grote meester.

Meer informatie

Meesterwerken uit de Hermitage

2 februari – 25 augustus

De Hermitage Amsterdam bestaat 10 jaar en dat vieren zij met een duik in de fenomenale collecties van de Hermitage in St. Petersburg.

Meer informatie

ARTZUID

17 mei – 15 september

De Amsterdam Sculptuur Biënnale presenteert een belevingstentoonstelling met meer dan zestig kunstwerken op de 2,5 km lange route. ARTZUID omvat een uitgebreid randprogramma met rondleidingen, artist talks en een educatief programma. De tentoonstelling is 24/7 gratis toegankelijk.

Lees meer

Pride Amsterdam

27 juli – 4 augustus

De Pride Amsterdam is een feestelijk evenement voor LHBT’s. Het hoogtepunt van de Pride Amsterdam is de Canal Parade wat plaatsvindt op 3 augustus.

Meer informatie

Grachtenfestival

8 – 18 augustus

Tijdens het grachtenfestival worden er verschillende concerten gehouden bij en zelfs op het water.

Meer informatie

World Cinema Amsterdam

15 – 24 augustus

World Cinema Amsterdam is het zomerfestival van filmtheater Rialto dat je iedere augustus meeneemt naar Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. De vele prachtige films die daar door vaak jonge regisseurs gemaakt worden, bieden je een onvergetelijk inkijkje in het leven daar.

Meer informatie

Amsterdam Dance Event

16 – 20 oktober

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is het toonaangevende congres en festival voor het hele spectrum van elektronische subgenres, met meer dan 1000 evenementen verspreid over bijna 200 locaties.

Meer informatie

Museumnacht

2 november

Amsterdamse musea openen tussen 19:00 en 02:00 uur voor de twintigste keer hun deuren. Geniet van onder andere muziek, mode, theater en speciale rondleidingen in de vele musea die Amsterdam rijk is.

Meer informatie

PAN Amsterdam

24 november – 2 december

PAN Amsterdam is de beurs voor kunst, antiek en design. Het is de perfecte plek om kunst te vergelijken, informatie te vergaren en verrassende vondsten te doen.

Meer informatie