Evenementen in Amsterdam

Rembrandtjaar

Rembrandtjaar

2019

Ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar in 2019 presenteert het Rijksmuseum een aantal Rembrandt-tentoonstellingen en een jaar vol evenementen in het teken van de grote meester.

Meer informatie

Louise Bourgeois in de Rijksmuseumtuinen

Louise Bourgeois in de Rijksmuseumtuinen

25 mei – 3 november

Met twaalf beelden toont het Rijksmuseum een overzicht van een halve eeuw werk, van The Blind Leading the Blind (1947-49) tot Crouching Spider (2003). Veel van deze werken zijn nooit eerder in Nederland te zien geweest. Louise Bourgeois (1911-2010) geniet internationale faam als een van de belangrijkste vrouwelijke kunstenaars van de twintigste eeuw en werd wereldberoemd met haar monumentale beelden van spinnen.

Meer informatie

Juwelen!

Juwelen!

14 september 2019 – 15 maart 2020

Een van de grote schatten van de Hermitage is de fabelachtige juwelencollectie. Honderden daaruit schitteren in Juwelen! Samen met vele portretten en een overdaad aan rijk gedecoreerde japonnen en kostuums presenteerd de Hermitage twee eeuwen mode en juwelen

Meer informatie

Amsterdam diamantstad

Amsterdam diamantstad

27 september 2019 – 1 maart 2020

Naar aanleiding van de 125ste verjaardag van de Algemene Nederlandse Diamantbewerkersbond (ANDB) presenteert het Joods Historisch Museum de tentoonstelling Amsterdam Diamantstad. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de Amsterdamse diamantindustrie. De groei van Amsterdam tot hét internationale centrum van de diamantnijverheid begon in de 17e eeuw en was vooral te danken aan de Amsterdamse joden. De dynamische periode van de Amsterdamse diamantsector duurde ruim 300 jaar en kende hoogtepunten en diepe dalen.

Meer informatie

Rijksmuseum: Rembrandt – Velázquez

Rijksmuseum: Rembrandt – Velázquez

11 oktober 2019 – 19 januari 2020

Nederlandse & Spaanse meesters hangen ruim 60 schilderijen van dé grote meesters uit de 17de eeuw uit Nederland en Spanje in duo’s naast elkaar. Het is voor het eerst dat zoveel Nederlandse en Spaanse meesterwerken van Velázquez, Rembrandt, Murillo, Vermeer, Zurbarán, Hals en Ribera samen in Nederland te zien zijn. In de tentoonstelling worden de Spaanse en Nederlandse meesterwerken in paren getoond. Dit leidt tot verrassende dialogen over werkelijkheid en eeuwigheid, religie en schoonheid.

Meer informatie

Amsterdam Dance Event

Amsterdam Dance Event

16 – 20 oktober

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is het toonaangevende congres en festival voor het hele spectrum van elektronische subgenres, met meer dan 1000 evenementen verspreid over bijna 200 locaties.

Meer informatie

Stedelijk Museum: Prix de Rome

Stedelijk Museum: Prix de Rome

19 oktober 2019 – 22 maart 2020

Presentatie van nieuw werk van de genomineerde kunstenaars voor de Prix de Rome 2019: Sander Breure & Witte van Hulzen, Esiri Erheriene-Essi, Femke Herregraven en Rory Pilgrim.

Meer informatie

Museumnacht

Museumnacht

2 november

Amsterdamse musea openen tussen 19:00 en 02:00 uur voor de twintigste keer hun deuren. Geniet van onder andere muziek, mode, theater en speciale rondleidingen in de vele musea die Amsterdam rijk is.

Meer informatie

PAN Amsterdam

PAN Amsterdam

24 november – 1 december

PAN Amsterdam is de beurs voor kunst, antiek en design. Het is de perfecte plek om kunst te vergelijken, informatie te vergaren en verrassende vondsten te doen.

Meer informatie

Amsterdam light festival

Amsterdam light festival

28 november 2019 – 19 januari 2020

Tijdens het 53 dagen durende festival vormt Amsterdam een internationaal podium waarop we nieuwe kunstwerken presenteren, activiteiten rondom lichtkunst organiseren en kunstenaars in de spotlight zetten. Centraal staat de jaarlijkse tentoonstelling met kunstwerken die op en langs de karakteristieke wateren van Amsterdam worden geplaatst. 

Meer informatie