Yamazato viert behoud Michelinster

A silhouette of a walnut on a white background.

Voortrekkersrol Japanse gastronomie bevestigd

Yamazato Restaurant viert opnieuw een belangrijke mijlpaal: de prestigieuze Michelinster is voor het komende jaar herbevestigd. Deze erkenning door de Michelin Gids onderstreept de toewijding aan de authentieke Japanse keuken die Yamazato kenmerkt. Yamazato vervult een voortrekkersrol in de wereldwijde gastronomie als het allereerste Japanse kaiseki-restaurant ter wereld dat in 2002 een Michelinster ontving.

Al meer dan een halve eeuw is Yamazato een baken van Japanse culinaire traditie in Amsterdam, waar het de verfijning van de Japanse eetcultuur introduceerde en duurzaam verankerde. De herbevestiging van de Michelinster is niet alleen een erkenning van de constante kwaliteit, maar ook een viering van deze blijvende invloed en toewijding aan culinaire perfectie.

Onder de bezielende leiding van Executive Chef Masanori Tomikawa en Chef de Cuisine Tsukasa Hagimori, blijft Yamazato de lat hoog leggen. Executive Chef Masanori Tomikawa reageert verheugd:


“Het behoud van onze Michelinster is een fantastische beloning voor de onophoudelijke passie en toewijding van ons hele team. De precisie en het respect voor traditie in onze keuken, samen met de warme Omotenashi van onze service, dragen allemaal bij aan deze erkenning”.



Chef de Cuisine Tsukasa Hagimori vult aan:


“Het motiveert ons om de essentie van de Japanse keuken te blijven eren en tegelijkertijd te blijven innoveren, zodat elke gast een onvergetelijke ervaring beleeft.”

Yamazato Restaurant nodigt gasten uit voor een authentieke Japanse dinerervaring. Elk gerecht van de traditionele kaiseki-menu’s is met precisie bereid met verse, seizoensgebonden Japanse ingrediënten en geserveerd met Omotenashi - Japanse gastvrijheid vanuit het hart.