SERRE'S SUMMER OKONOMIYAKI

Serre's Summer Okonomiyaki maakt van terras Serre Japanse smaaksensatie
Serre Restaurant kondigt met trots de lancering van een uniek zomers culinair concept aan: Serre's Summer Okonomiyaki. Vanaf 4 juli transformeert Serre een levendige hotspot met Japanse smaaksensaties. Gasten kunnen genieten van een selectie van verfijnde Japanse hartige pannenkoeken, bereid op the grilplaat op het terras.
Okonomiyaki, letterlijk vertaald als ‘gegrild zoals je het wilt’ (Okonomi = zoals je het wilt, Yaki = gegrild), is een veelzijdige Japanse hartige pannenkoek met diverse ingrediënten zoals kool, vlees, zeevruchten en groenten. Het geliefde Japanse gerecht wordt op een hete plaat gegrild en traditioneel afgemaakt met speciale sauzen, Japanse mayonaise en gedroogde zeewiervlokken.
Het menu komt van Arjan Speelman, Executive Chef van het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu, gevestigd op de 23ste etage van het hotel. De uitvoering en de dagelijkse bereiding liggen in handen van Jos van der Noll, Chef de Cuisine van Serre, en zijn toegewijde team.
“Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze gasten te verrassen met unieke smaakervaringen”, zegt Arjan Speelman. “Okonomiyaki biedt een fantastische basis voor creativiteit en het leent zich perfect voor een live cooking en smaakvolle beleving. Ik heb met veel plezier de verschillende varianten voor Serre's Summer Okonomiyaki samengesteld, waarbij we de essentie van dit veelzijdige Japanse gerecht combineren met de kwaliteit die onze gasten van Hotel Okura Amsterdam gewend zijn voor een prijsniveau passend bij Serre.”
Het speciale Okonomiyaki-menu zal elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag beschikbaar zijn, en loopt ten minste tot eind augustus. De grilplaat staat de hele zomer op het terras en is toegankelijk voor zowel binnen- als buitengasten, ongeacht het weer.
HET menu
The Mushroom Okonomiyaki (vegetarisch) € 17
The Prawn Okonomiyaki € 19
The Pulpo Okonomiyaki € 23
The Lobster Okonomiyaki € 26
The Wagyu beef Pastrami Okonomiyaki € 27
The Ultimate Okonomiyaki (met kreeft, gamba, pulpo, Wagyu-filet en bladgoud) € 75
“Mijn team en ik kijken ernaar uit om de visie van Arjan tot leven te brengen en onze gasten te verwennen met deze heerlijke Okonomiyaki-creaties”, aldus Jos van der Noll, Chef de Cuisine van Serre. “Het is een fantastische toevoeging aan ons Bib Gourmand-aanbod en de grilplaat op het terras zorgt voor een dynamische en gezellige sfeer. We zijn er klaar voor om elke gast een onvergetelijke 'Okonomi'-ervaring te bieden.”
Serre's Summer Okonomiyaki belooft een culinair hoogtepunt te worden deze zomer, waar de Japanse traditie van "gegrild zoals je het wilt" perfect samensmelt met de Japanse gastvrijheid, Omotenashi, en kwaliteit van Hotel Okura Amsterdam.