Yamazato Restaurant Ervaar de authentieke Japanse keuken met Michelinster

Yamazato Restaurant serveert traditionele gerechten uit de Japanse Kaiseki keuken. Onze menu’s zijn nauwkeurig samengesteld door Executive Chef Masanori Tomikawa. De keuken onderscheidt zich door te focussen op de puurheid van seizoensgebonden, traditionele Japanse ingrediënten. De stijl is minimalistisch en alle gerechten zijn in evenwicht: van smaak en textuur tot de uitstraling en kleuren van de gerechten. Het restaurant straalt een klassieke, rustgevende sfeer uit en geeft u het gevoel alsof u zich in Japan bevindt. De typisch Japanse sfeer wordt versterkt door de service. Serveersters in traditionele kimono’s serveren u met uiterste elegantie en aandacht. Het authentieke Japanse Yamazato Restaurant is sinds 2002 gewaardeerd met één Michelinster.

U vindt Yamazato Restaurant op de begane grond van Hotel Okura Amsterdam. Hoe u het Okura kunt bereiken ziet u in de routebeschrijving. We raden u aan uw tafel vooraf online te reserveren of telefonisch bij het team Restaurant Reserveringen via 020 6787 450.

Wat kunt u verwachten in Yamazato?

Yamazato Restaurant is het eerste traditionele kaiseki restaurant buiten Japan dat is bekroond met een Michelinster. De normen die gelden voor de kaiseki keuken verschillen zeer van die van de moderne Japanse keuken. Dit betekent dat het menu volgens klassieke kaiseki structuur is samengesteld. De gerechten, het servies en de kimono's van de serveersters zijn allemaal ondergedompeld met symboliek naar de veranderingen van de seizoenen.

Nieuwsgierig hoe de chef à la minute sushi bereidt? Aan de sushibar kunt u bewonderen hoe behendig de sushimeesters te werk gaan. U vindt Yamazato Restaurant op de begane grond van Hotel Okura Amsterdam.

Wij begrijpen dat het behoorlijk lastig kan zijn om met onze bamboe-stokjes te eten. Mocht u zich er niet comfortabel bij voelen, dan kunt u onze medewerkers vragen om de ‘beginners’ eetstokjes of bestek. Hier vindt u meer informatie over deze eetwijze. 

Iets anders?
Bent u op zoek naar een hele andere Japanse dineerervaring? Dan is Teppanyaki Restaurant Sazanka, gelegen naast Yamazato, zeker een geschikte keuze. In dit restaurant worden gerechten voor uw ogen bereid op een bakplaat door de kundige handen van de teppan-chefs. Beide Japanse restaurants staan onder leiding van Executive Chef en Manager Masanori Tomikawa.

Menu Yamazato

Bij Yamazato Restaurant kunt u kiezen uit verschillende Japanse gerechten uit de authentieke kaiseki-keuken voor zowel lunch als diner. Naast de seizoensgebonden menu’s, à la carte gerechten en de Bentobox kunt ook aan de sushi-bar verschillende soorten sushi bestellen.

Voor reserveringen vanaf 7 personen verzoeken wij u vriendelijk te kiezen van de groepsmenukaarten. We hebben daarnaast ook privé-kamers beschikbaar voor groepen tot 26 personen. Neem voor meer informatie contact op met restaurantreserveringen via 020 6787 450 of restaurants@okura.nl.

 Reserveren

U kunt restaurantreserveringen van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur bereiken. Online reserveren is ook mogelijk. Graag wijzen wij u erop dat een reservering pas geldig is nadat deze door ons is bevestigd. Daarom verzoeken wij u vriendelijk om bij de reservering uw telefoonnummer en e-mailadres te vermelden. Voor een reservering vanaf 7 personen en het aanpassen of annuleren van een reservering kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 020 6787 450.

Last minute reserveren?
Wij raden u aan om bij een last minute reservering die minder dan twee uur van te voren gemaakt wordt, telefonisch contact met ons op te nemen.

Handig om te weten Aanvullende informatie over Yamazato Restaurant

  • Openingstijden: Dagelijks van 18.00 tot 21.30 uur voor diner
  • Op zaterdag en zondag is Yamazato geopend voor lunch van 12.00 tot 14.00 uur
  • Wij verzoeken u vriendelijk om onze dresscode ‘casual chic’ in acht te nemen (geen slippers, korte broeken of hoofddeksels).
  • Bent u op zoek naar een indrukwekkend cadeau voor een speciale gelegenheid, om iemand te bedanken of gewoon om iemand een keer in het zonnetje te zetten, dan is een cadeaukaart van Hotel Okura Amsterdam een perfect cadeau om te geven! Hier vindt u meer informatie.
  • Hotel Okura Amsterdam beschikt over een ruime parkeergelegenheid. Het parkeertarief bedraagt € 4,00 per uur. 
  • Klik hier voor een routebeschrijving.

 

Direct reserveren