Teppanyaki Restaurant Sazanka

Kledingvoorschriften: smart casual
Terug naar overzicht

De chefs bereiden de meest heerlijke vis-, vlees- en vegetarische gerechten aan uw tafel op de hete bakplaat; à la minute koken met Japanse precisie. 

Geachte gast,

Naar aanleiding van de afgekondigde maatregelen moeten wij helaas de deuren gesloten houden tot nader order. Onze toegewijde teams staan nog steeds voor u klaar om u een bijzondere ervaring thuis te geven. Bekijk hier het aanbod.

We kijken er ontzettend naar uit om u binnenkort weer te mogen verwelkomen voor een onvergetelijke ervaring.

Keuken

Teppanyaki

Openingstijden

Gesloten
tot en met 26 januari 2022

Kleding-voorschriften

Smart casual

Contact

+31 (0)20 6788 300

Adres

Ferdinand Bolstraat 333
1072LH Amsterdam

Menu

Voor het diner serveren wij twee verschillende menu’s: het seizoensmenu en classic menu. Of uw voorkeur nu vlees, vis of vegetarisch is, de teppan-chef houdt rekening met uw persoonlijke wensen.

Lunchmenu

Allergieën en dieetwensen

Laat het ons in uw reservering weten als u een dieet volgt of een voedselallergie heeft, zodat we onze service kunnen aanpassen op uw wensen.

Kledingvoorschriften: smart casual

Sazanka

Dineren aan één van de bakplaten van Sazanka is een beleving in vele opzichten. Vanaf uw plaats aan de bakplaat ziet u uitsluitend Japanse chefs aan het werk terwijl ze hun speciale kooktechnieken tonen. Als toeschouwer bent u getuige van de Japanse precisie en zorg waarmee elk gerecht wordt bereid. Teppanyaki is namelijk niet ‘alleen koken’, het is een voortdurende interactie met de gasten. Een van de meest essentiële aspecten van de teppanyaki-keuken is het interpreteren van de reacties van gasten. Door naar de gezichten van zijn gasten te kijken kan de chef een persoonlijke touch aan het eten geven – een paar druppeltjes extra olie voor de één en een iets langer gegrilde vis voor de ander.

JAPANSE STAYCATION

Om Japan te ontdekken hoeft u het vliegtuig niet in. In Hotel Okura Amsterdam ervaart u OMOTENASHI, de karakteristieke Japanse gastvrijheid. De geprezen Japanse keukens van Yamazato en Sazanka hebben een speciaal menu samengesteld om u het beste te laten proeven van Japan. Stap Okura’s wereld binnen en krijg het gevoel alsof u écht even weg bent met deze staycation in eigen land.  

BOEK NU

Teppanyaki

Teppanyaki is voor veel Nederlanders tegenwoordig net zo vertrouwd als de andere multiculturele keukens die ons land rijk is. Maar waar komt deze kooktechniek eigenlijk vandaan? Hoewel de teppanyaki-keuken zoals we die nu kennen niet ouder is dan de vorige eeuw, moeten we voor de oorsprong heel wat verder terug in de tijd. Teppanyaki betekent letterlijk ‘grillen op een ijzeren plaat’. Dit is in Japan van oorsprong de oudste manier van het bereiden van eten, waarbij vers gevangen vis in het vel op een schop boven een open vuur gegrild wordt. De technieken zijn in de loop der jaren verfijnd en hieruit is de keuken ontstaan zoals we die nu kennen; de teppanyaki-keuken. Teppanyaki is in zijn huidige vorm dus niet authentiek Japans, maar evengoed een eeuwenoude traditie. In Sazanka is deze vorm van koken tot een ware kunst verheven en wordt u verwend met verfijnde smaken en voortreffelijke ingrediënten. Wilt u meer weten over de kookkunst Teppanyaki? Lees hier verder.

Onze andere culinaire opties

Twenty Third Bar

Geniet in De Pijp van de bijzondere cocktails, geïnspireerd door de stad Amsterdam. Cocktails & Champagne Panoramisch uitzicht…

Ciel Bleu Restaurant**

Gerechten uit de internationale keuken met een uitzicht vanaf de 23ste verdieping Geachte gast, Wegens de renovatie…

Yamazato Restaurant*

Yamazato Restaurant serveert traditionele gerechten uit de Japanse kaiseki keuken. De typisch Japanse sfeer wordt versterkt door de service.  Geachte gast,…

Lobby Bar

Geniet van een aperitief in een informele ambiance. Cocktail & Champagne Informele ambiance Art Deco design Aperitief of…