Teppanyaki Restaurant Sazanka

Kledingvoorschriften: smart casual
Terug naar overzicht

De chefs bereiden de meest heerlijke vis-, vlees- en vegetarische gerechten aan uw tafel op de hete bakplaat; à la minute koken met Japanse precisie. 

Keuken

Teppanyaki

Openingstijden

Donderdag – dinsdag
Ontvangst tussen
18:00 en 20:30 uur
Woensdag gesloten

Kleding-voorschriften

Smart casual (geen korte broek of slippers/sandalen)

Contact

+31 (0)20 6788 300

Adres

Ferdinand Bolstraat 333
1072LH Amsterdam

Menu

Voor het diner serveren wij twee verschillende menu’s: het seizoensmenu en classic menu. Of uw voorkeur nu vlees, vis of vegetarisch is, de teppan-chef houdt rekening met uw persoonlijke wensen.

Dinermenu

Allergieën en dieetwensen

Laat het ons in uw reservering weten als u een dieet volgt of een voedselallergie heeft, zodat we onze service kunnen aanpassen op uw wensen.

Kledingvoorschriften: smart casual

Sazanka

Dineren aan één van de bakplaten van Sazanka is een beleving in vele opzichten. Vanaf uw plaats aan de bakplaat ziet u uitsluitend Japanse chefs aan het werk terwijl ze hun speciale kooktechnieken tonen. Als toeschouwer bent u getuige van de Japanse precisie en zorg waarmee elk gerecht wordt bereid. Teppanyaki is namelijk niet ‘alleen koken’, het is een voortdurende interactie met de gasten. Een van de meest essentiële aspecten van de teppanyaki-keuken is het interpreteren van de reacties van gasten. Door naar de gezichten van zijn gasten te kijken kan de chef een persoonlijke touch aan het eten geven – een paar druppeltjes extra olie voor de één en een iets langer gegrilde vis voor de ander.

Teppanyaki

Teppanyaki is voor veel Nederlanders tegenwoordig net zo vertrouwd als de andere multiculturele keukens die ons land rijk is. Maar waar komt deze kooktechniek eigenlijk vandaan? Hoewel de teppanyaki-keuken zoals we die nu kennen niet ouder is dan de vorige eeuw, moeten we voor de oorsprong heel wat verder terug in de tijd. Teppanyaki betekent letterlijk ‘grillen op een ijzeren plaat’. Dit is in Japan van oorsprong de oudste manier van het bereiden van eten, waarbij vers gevangen vis in het vel op een schop boven een open vuur gegrild wordt. De technieken zijn in de loop der jaren verfijnd en hieruit is de keuken ontstaan zoals we die nu kennen; de teppanyaki-keuken. Teppanyaki is in zijn huidige vorm dus niet authentiek Japans, maar evengoed een eeuwenoude traditie. In Sazanka is deze vorm van koken tot een ware kunst verheven en wordt u verwend met verfijnde smaken en voortreffelijke ingrediënten. Wilt u meer weten over de kookkunst Teppanyaki? Lees hier verder.

Onze andere culinaire opties

Moco Museum: Banksy laugh now

De tentoonstelling bestaat uit 50 originele werken samengesteld uit privé collecties. De tentoonstelling ‘Laugh Now’ is niet geautoriseerd…

Stedelijk Museum: Van Thonet tot Dutch design

Juli 2020 – maart 2021 In deze tentoonstelling zijn hoogtepunten uit de geschiedenis van de vormgeving te…

Hermitage: Romanovs in de ban van de ridders

7 november 2020 – 31 juli 2021 Beleef dit unieke verhaal van tsaren en ridders. Ruim 250 objecten…

FOAM: Foam Talent | Amsterdam 2020

18 december 2020 – 10 maart 2021 Foam presenteert de tentoonstelling Foam Talent 2020, met het werk van een…