Teppanyaki Restaurant Sazanka

Terug naar overzicht

De chefs bereiden de meest heerlijke vis-, vlees- en vegetarische gerechten aan uw tafel op de hete bakplaat; à la minute koken met Japanse precisie. 

Keuken

Teppanyaki

Openingstijden

Donderdag – dinsdag
Ontvangst tussen
18:00 en 21:00 uur
Woensdag gesloten Zomersluit: 24/07 – 07/08

Kleding-voorschriften

Smart casual (geen korte broek of slippers/sandalen)

Contact

+31 (0)20 6788 300

Adres

Ferdinand Bolstraat 333
1072LH Amsterdam

Menu

Voor het diner serveren wij twee verschillende menu’s: het seizoensmenu en classic menu. Of uw voorkeur nu vlees, vis of vegetarisch is, de teppan-chef houdt rekening met uw persoonlijke wensen. Er zijn beperkte à la carte opties beschikbaar.

Diner menu

Allergieën en dieetwensen

Laat het ons in uw reservering weten als u een dieet volgt of een voedselallergie heeft, zodat we onze service kunnen aanpassen op uw wensen. We kunnen niet 100% garanderen dat er geen sporen van gluten of noten in het eten zitten.

Sazanka

Dineren aan één van de bakplaten van Sazanka is een beleving in vele opzichten. Vanaf uw plaats aan de bakplaat ziet u uitsluitend Japanse chefs aan het werk terwijl ze hun speciale kooktechnieken tonen. Als toeschouwer bent u getuige van de Japanse precisie en zorg waarmee elk gerecht wordt bereid. Teppanyaki is namelijk niet ‘alleen koken’, het is een voortdurende interactie met de gasten. Een van de meest essentiële aspecten van de teppanyaki-keuken is het interpreteren van de reacties van gasten. Door naar de gezichten van zijn gasten te kijken kan de chef een persoonlijke touch aan het eten geven – een paar druppeltjes extra olie voor de één en een iets langer gegrilde vis voor de ander. U zit aan een gedeelde tafel met max. 8 personen.

Teppanyaki

Teppanyaki is voor veel Nederlanders tegenwoordig net zo vertrouwd als de andere multiculturele keukens die ons land rijk is. Maar waar komt deze kooktechniek eigenlijk vandaan? Hoewel de teppanyaki-keuken zoals we die nu kennen niet ouder is dan de vorige eeuw, moeten we voor de oorsprong heel wat verder terug in de tijd. Teppanyaki betekent letterlijk ‘grillen op een ijzeren plaat’. Dit is in Japan van oorsprong de oudste manier van het bereiden van eten, waarbij vers gevangen vis in het vel op een schop boven een open vuur gegrild wordt. De technieken zijn in de loop der jaren verfijnd en hieruit is de keuken ontstaan zoals we die nu kennen; de teppanyaki-keuken. Teppanyaki is in zijn huidige vorm dus niet authentiek Japans, maar evengoed een eeuwenoude traditie. In Sazanka is deze vorm van koken tot een ware kunst verheven en wordt u verwend met verfijnde smaken en voortreffelijke ingrediënten. Wilt u meer weten over de kookkunst Teppanyaki? Lees hier verder.

WAT ZEGGEN DE CRITICI?

Michelin gids

“Begroet de dames in kimono, installeer u rond de teppanyaki en laat de show beginnen. U zit hier namelijk met zeven tot tien mensen rond de typisch Japanse bakplaat en ziet hoe de teppan-chef goochelt met allerhande producten. Het is een entertainend spektakel dat uitmondt in lekkere Japanse gerechten.”

GAULT MILLAU

“De attente verwelkoming in het teppanyaki restaurant van het Okura Hotel maakt meteen duidelijk dat de regie hier zelden of nooit steken laat vallen. Grillen op een ijzeren plaat wat uiteindelijk de vertaling is van ‘teppanyaki’ wordt in Sazanka tot een kunst verheven. In kleine groep gezeten rond een tafel met ruime bakplaat kan je de vaardigheid van de chef bewonderen. Snel en oordeelkundig krijgen diverse ingrediënten elk hun eigen behandeling om aan het eind een harmonieus geheel te vormen. Zowel vis, vlees als vegetarische gerechten staan op het menu. Als voorafje proeven van met hooi gerookte hamachi. Daarna volgt een perfect met yuzu boter gegaarde halve kreeft. Als hoofdbereiding wacht ossenhaas van authentieke wagyu die kort en krachtig verhit wordt om vervolgens op de tong weg te smelten. De overgang naar het dessert is sushi rijst met eendenlever en miso soep. Japanse crêpe met zwarte sesam ijs maakt tot slot deze bijzondere beleving compleet.”

Iamsterdam

“Tijdens de fantastische gastronomische ervaring zitten groepen van acht personen rond een hete bakplaat terwijl een chef voor uw ogen kookt in de ware teppanyaki-stijl. De heerlijke vis-, vlees- en vegetarische gerechten worden begeleid door een uitgebreide selectie sake en wijnen.”