Ciel Bleu Restaurant**

Terug naar overzicht

Gerechten uit de internationale keuken met een uitzicht vanaf de 23ste verdieping

  • 2 Michelinsterren
  • Internationale keuken
  • Chef’s Table
  • Private Dining
  • Bekroonde wijnkaart
Keuken

Internationaal

Openingstijden

Ma – Za
18:30 – 22:00 uur

Kleding-voorschriften

Business casual

Contact

+31 (0)20 6787 450

Adres

Ferdinand Bolstraat 333
1072 LH Amsterdam

Ciel Bleu Restaurant biedt twee uitgebreide menu’s die iedere maand veranderen: het Experience-menu en het Guestronomy-menu. De menu’s bestaan uit een selectie van culinaire creaties met verse seizoensproducten. Compleet gemaakt met enkel de beste wijnen.

Ciel Bleu Menu (Nederlands)

Saison Menu (Francais)

Allergieën en dieetwensen

Ciel Bleu wil dat iedereen geniet van de gastronomische ervaring ongeacht uw allergieën of dieetwensen. Wij vernemen dit graag op voorhand.

Ciel Bleu

Ciel Bleu Restaurant, op de 23ste etage van Hotel Okura Amsterdam, is in vele opzichten een unieke bestemming. Het spectaculaire uitzicht over Amsterdam is voor de meeste gasten een uitgelezen kans om de stad eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Laat de waan van de dag achter u en laat u verrassen door de creaties van de chefs in combinatie met uitzonderlijke wijnen. Chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman laten zich inspireren door de wensen van internationale gasten en zijn constant op zoek naar de beste ingrediënten en innovatieve bereidingswijzen. Sommelier Noël Vanwittenbergh verrast u met bijzondere en exclusieve wijnen. Met zijn Vlaamse tongval weet hij als geen ander zijn enthousiasme en kennis van de wijn-spijscombinaties over te brengen. De gedreven brigade onder leiding van Pasquinel Kolk zorgt dat het u aan niets ontbreekt. Boven de stad kunt u genieten van een uitzonderlijke avond uit op hoog niveau.

Chefsteam

Onno en Arjan bewijzen dat ze een goed team zijn. Ondanks dat ze qua karakter van elkaar verschillen, vullen ze elkaar goed aan. Arjan is creatief en focust zich op het combineren van smaken. De aanpak van Onno is praktischer. Hij focust zich op het visuele aspect, de voorbereidingen van het servies en de manier van opdienen.

Het verschil tussen de manier van denken van Onno en Arjan resulteert in de meest creatieve gerechten.

Internationale keuken

Chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman laten u internationale, innovatieve gerechten proeven. Het allerbeste uit de wereld komt samen op uw bord. De basis is puur en eerlijk, maar dan wel zo creatief en vernieuwend mogelijk.

Chef’s table

De Chef’s Table bevindt zich in het bruisende hart van de keuken. Terwijl de keukenbrigade in opperste concentratie is, kijkt u mee vanaf de eerste rang. Een intiem kijkje in de keuken van Onno en Arjan waar de mooiste gerechten voor uw ogen bereid worden. Uiteraard krijgt u aan de Chef’s Table extra aandacht van de chef, die speciaal voor de gelegenheid een 6- of 7-gangen Chef’s Menu samenstelt.

De Chef’s Table is ideaal voor gezelschappen van 4 tot 10 personen om in een privé-sfeer te genieten van een unieke culinaire ervaring. U kunt de Chef’s Table reserveren via +31 (0)20 6787 450 of via restaurants@okura.nl.

Private Dining

Voor grotere gezelschappen raden wij de Starlight aan. Hier kunt u met 10 tot 16 personen in alle privacy genieten van Ciel Bleu’s hoogstaande gerechten. Deze unieke locatie leent zich uitstekend voor vergaderingen, besloten lunches en diners, waar u met een prachtig uitzicht geniet van de hoogstaande gerechten.

Guestronomy

Guestronomy is het tweede kookboek van het met twee Michelinsterren bekroonde Ciel Bleu Restaurant. Het boek laat u kennismaken met verschillende mensen met maar één droom. Lees meer.

Onze andere culinaire opties

Taste of Okura

Ervaar de culinaire hoogtepunten van Hotel Okura Amsterdam op geheel nieuwe wijze in onze kookstudio, Taste of Okura.

Twenty Third Bar

Twenty Third Bar is gevestigd op de 23ste verdieping van het Hotel Okura Amsterdam, wat garant staat voor…

Yamazato Restaurant*

Yamazato Restaurant serveert traditionele gerechten uit de Japanse kaiseki keuken. De typisch Japanse sfeer wordt versterkt door de service.  1 Michelinster…

Lobby Bar

Genietvan een aperitief in een informele ambiance. Cocktail & Champagne Informele ambiance Art Deco design Aperitief of digestief…