Yamazato Restaurant Ervaar de authentieke Japanse keuken met Michelinster

Wilt u de traditionele Japanse keuken van Okura Amsterdam ervaren? In Yamazato Restaurant wordt de authentieke kaiseki keuken geserveerd. De kaiseki ryori keuken is deels beïnvloed door het ritueel van de Japanse theeceremonie waarbij de zen-filosofie van beheersing en minimalisme wordt uitgedragen. Ook het honzen banket, de grandioze manier van eten van de middeleeuwse aristocratie waarbij een groot aantal gerechten geserveerd worden op verschillende tafeltjes, ligt ten grondslag aan de Japanse haute cuisine zoals we die nu kennen. Het authentieke Japanse Yamazato Restaurant is sinds 2002 bekroond met een Michelinster. Het restaurant heeft een klassieke uitstraling en geeft u voor een moment het gevoel dat u zich in Japan waant. Het typisch Japanse karakter van Yamazato vindt u ook terug in de bediening. In traditionele kimono geklede Japanse serveersters bedienen u op uiterst elegante en voorkomende wijze. Aan de sushibar ziet u de sushimeester live aan het werk. U vindt Yamazato Restaurant op de begane grond van Hotel Okura Amsterdam. Hoe u het Okura kunt bereiken ziet u in de routebeschrijving. We raden u aan uw tafel vooraf online te reserveren of telefonisch bij het team Restaurant Reserveringen via 020 6787 450.

Wat kunt u verwachten in Yamazato?

Yamazato Restaurant is het eerste traditionele kaiseki restaurant buiten Japan dat is bekroond met een Michelinster. De normen die gelden voor de kaiseki keuken verschillen zeer van die van de moderne Japanse keuken. Dit betekent dat het menu volgens klassieke kaiseki structuur is samengesteld. De gerechten, het servies en de kimono's van de serveersters zijn allemaal ondergedompeld met symboliek naar de veranderingen van de seizoenen.

Maak kennis met de Japanse cultuur
Wij zijn ervan bewust dat niet iedereen bekend is met de specifieke culturele gebruiken en ingrediënten die worden gebruikt. Wanneer u bijvoorbeeld niet bekend bent met het eten met stokjes, kunt u hier vanalles over lezen, of het personeel simpelweg vragen naar stokjes voor beginners of wat bestek. Hoewel de meeste medewerkers in de bediening van Yamazato Japans zijn en Engels zullen spreken, kunt u hen altijd vragen naar uitleg. Zij vertellen u te allen tijde graag over de gerechten.

Iets anders?
Bent u op zoek naar een hele andere Japanse dineerervaring? Dan is Teppanyaki Restaurant Sazanka, gelegen naast Yamazato, zeker een geschikte keuze. In dit restaurant worden gerechten voor uw ogen bereid op een bakplaat door de kundige handen van de teppan-chefs. Beide Japanse restaurants staan onder leiding van Executive Chef en Manager Masanori Tomikawa.

Menu Yamazato

Bij Yamazato Restaurant kunt u kiezen uit verschillende Japanse gerechten uit de authentieke kaiseki-keuken voor zowel lunch als diner. Naast de seizoensgebonden menu’s, à la carte gerechten en de Bentobox kunt ook aan de sushi-bar verschillende soorten sushi bestellen.

Voor reserveringen vanaf 7 personen verzoeken wij u vriendelijk te kiezen van de groepsmenukaarten. We hebben daarnaast ook privé-kamers beschikbaar voor groepen tot 26 personen. Neem voor meer informatie contact op met restaurantreserveringen via 020 6787 450 of restaurants@okura.nl.

 Reserveren

U kunt restaurantreserveringen van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur bereiken. Online reserveren is ook mogelijk. Graag wijzen wij u erop dat een reservering pas geldig is nadat deze door ons is bevestigd. Daarom verzoeken wij u vriendelijk om bij de reservering uw telefoonnummer en e-mailadres te vermelden. Voor een reservering vanaf 7 personen en het aanpassen of annuleren van een reservering kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 020 6787 450.

Last minute reserveren?
Wij raden u aan om bij een last minute reservering die minder dan twee uur van te voren gemaakt wordt, telefonisch contact met ons op te nemen.

Handig om te weten Aanvullende informatie over Yamazato Restaurant

  • Openingstijden: Dagelijks van 18.00 tot 21.30 uur voor diner
  • Op zaterdag en zondag is Yamazato geopend voor lunch van 12.00 tot 14.00 uur
  • Seizoenssluiting: Yamzato is gesloten van maandag 16 juli en gaat weer open op vrijdag 27 juli voor diner. 
  • Wij verzoeken u vriendelijk om onze dresscode ‘casual chic’ in acht te nemen (geen slippers, korte broeken of hoofddeksels).
  • Bent u op zoek naar een indrukwekkend cadeau voor een speciale gelegenheid, om iemand te bedanken of gewoon om iemand een keer in het zonnetje te zetten, dan is een cadeaukaart van Hotel Okura Amsterdam een perfect cadeau om te geven! Hier vindt u meer informatie.
  • Hotel Okura Amsterdam beschikt over een ruime parkeergelegenheid. Het parkeertarief bedraagt € 4,00 per uur. 
  • Klik hier voor een routebeschrijving.

 

Direct reserveren