Teppanyaki Restaurant Sazanka* Reserveer uw plek aan een van de Japanse bakplaten in Okura Amsterdam

Sazanka is het eerste en momenteel het enige teppanyaki restaurant in Europa dat is gewaardeerd met een Michelinster. Teppanyaki betekent letterlijk 'grillen op een bakplaat' en dat is exact wat u ervaart in Sazanka. De Teppan-chefs bereiden bij u aan de bakplaat de heerlijkste vis-, vlees- en vegetarische gerechten. A la minute en met Japanse precisie. Voeg hier aan toe: ingrediënten van topkwaliteit, een uitgebreid aanbod aan sake en wijn en het Japanse interieur en u ervaart de authentieke Japanse gastvrijheid op haar best. De sociale opstelling van het restaurant - het delen van tafels - maakt het de ideale setting voor feestelijke diners. U vindt Teppanyaki Restaurant Sazanka op de begane grond van Hotel Okura Amsterdam. Hoe u het Okura kunt bereiken ziet u in de routebeschrijving. We raden u aan vooraf online te reserveren of telefonisch bij het team Restaurant Reserveringen via 020 6787 450.

Wat u kunt verwachten in Sazanka

De teppanyaki bakplaten zijn groot genoeg voor zeven tot tien personen. Dit betekent dat wanneer u voor twee personen reserveert, u aan tafel zult plaatsnemen bij andere gasten. Ongemakkelijk? Helemaal niet! We weten uit ervaring dat deze sociale setting het begin kan zijn van een inspirerend netwerk of goede vriendschap. Bovendien bepaalt elke groep zijn eigen tempo, zo kunt u bijvoorbeeld toe zijn aan uw dessert terwijl uw buren nog genieten van hun voorgerecht. 

Met stokjes eten?
Wij zijn ons ervan bewust dat niet iedereen gewend is met stokjes te eten. Wanneer u niet zeker bent van uw vaardigheden met stokjes, kunt u zich uiteraard eerst inlezen, of het personeel vragen naar stokjes voor beginners of bestek. Hoewel de chefs van Sazanka Japans zijn en daarom Engels zullen spreken, lopen er voldoende Nederlands- en Engelssprekende medewerkers rond die u kunnen assisteren. Vraag gerust naar uitleg wanneer nodig.

Iets anders?
Bent u op zoek naar een hele andere Japanse diner ervaring? Dan is het naastgelegen Yamazato Restaurant zeker een geschikte keuze. Dit restaurant, tevens gewaardeerd met een Michelinster, serveert de authentieke Japanse keuken gebaseerd op de traditionele kaiseki principes. Beide Japanse restaurants staan onder leiding van Executive Chef en Manager Masanori Tomikawa.

Menu Sazanka

Bij Sazanka kunt u kiezen uit een uitgebreide menukaart die per seizoen verandert. Hierop vindt u zowel vaste menu’s als à la carte gerechten. En wat uw voorkeur ook is: vlees, vis of vegetarisch, de Teppan-Chef houdt ter plekke rekening met uw persoonlijke wensen.

Voor reserveringen vanaf 7 personen verzoeken wij u vriendelijk te kiezen van de groepsmenukaarten. We hebben daarnaast ook privé-kamers beschikbaar voor groepen van 12 tot 18 personen. Neem voor meer informatie contact op met restaurantreserveringen via restaurants@okura.nl of 020 6787 450.

Sazanka's sommeliers helpen u graag bij het kiezen van een passende wijn bij uw diner.Reserveren

U kunt restaurantreserveringen van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur bereiken. Online reserveren is ook mogelijk. Graag wijzen wij u erop dat een reservering pas geldig is nadat deze door ons is bevestigd. Daarom verzoeken wij u vriendelijk om bij de reservering uw telefoonnummer en e-mailadres te vermelden.

Voor een reservering vanaf 7 personen en het aanpassen of annuleren van een reservering kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 020 6787 450. Besloten lunches zijn mogelijk op aanvraag.

Wij raden u aan om bij een last minute reservering die minder dan twee uur van te voren gemaakt wordt, telefonisch contact met ons op te nemen.

Handig om te weten Aanvullende informatie over Teppanyaki Restaurant Sazanka

  • Openingstijden: Dagelijks van 18.30 tot 22.00 uur voor diner. 
  • Seizoenssluiting: Sazanka is gesloten van zondag 29 juli tot en met zaterdag 4 augustus. 
  • Op aanvraag zijn besloten lunches mogelijk.
  • Wij verzoeken u vriendelijk om onze dresscode ‘casual chic’ in acht te nemen (geen slippers, korte broeken of hoofddeksels).
  • Bent u op zoek naar een indrukwekkend cadeau voor een speciale gelegenheid, om iemand te bedanken of gewoon om iemand een keer in het zonnetje te zetten, dan is een cadeaukaart van Hotel Okura Amsterdam een perfect cadeau om te geven! Hier vindt u meer informatie.
  • Hotel Okura Amsterdam beschikt over een ruime parkeergelegenheid. Het parkeertarief bedraagt € 4,00 per uur.
  • Klik hier voor de routebeschrijving.

 

Direct reserveren