Culinair

Culinair

Teppanyaki

Tegenwoordig zijn veel mensen bekend met de term teppanyaki, de Japanse kookkunst waarbij gerechten op een hete bakplaat voor de ogen van de gast worden bereid. De afgelopen jaren zijn teppanyaki restaurants erg gegroeid in populariteit en het aantal restaurants… Lees meer

De klassieke Caesar salad

De klassieke Caesar salad Een erg geliefde salade en één van de kenmerkende gerechten van Serre is de Caesar salade. Het oorspronkelijke receptuur van de Caesar salade is bedacht in het Mexicaanse Tijuana door Caesar Cardini. Zijn originele recept bestond… Lees meer

Traditioneel Japanse kaiseki keuken

Vele eeuwen geleden is de kaiseki keuken ontstaan in de vorm van eenvoudige maaltijden die geserveerd werden tijdens een theeceremonie. Later werd dit een uitgebreide eetstijl die voornamelijk populair is onder aristocratische kringen. De kaiseki keuken die wordt geserveerd in Yamazato vertegenwoordigt een… Lees meer

Eten met stokjes

Sushi eten met stokjes vraagt om wat techniek, doorzettingsvermogen en veel oefening. Wanneer u de techniek eenmaal onder de knie heeft, merkt u dat de stokjes een natuurlijke verlenging van de duim en wijsvinger zijn die u gebruikt om de… Lees meer

Wagyu

Wanneer u denkt aan Teppanyaki Restaurant Sazanka, denkt u waarschijnlijk ook aan het verfijnde Wagyu vlees wat er op het menu staat. De Nederlandse vleesleverancier Nice to Meat heeft er 15 jaar aan gewerkt de Japanse exportmarkt open te stellen, maar… Lees meer

Sushi

Wanneer er gedacht wordt aan Japans eten, wordt al snel de link gelegd met sushi. Dat is ook niet gek als je bedenkt dat sushi één van de meest populaire Japanse gerechten is wereldwijd. Met meer dan 30 sushivarianten heeft… Lees meer

Teppanyaki bij u thuis

‘Teppanyaki’ betekent letterlijk ‘grillen op een ijzeren plaat (teppan = ijzeren plaat, jaki = grillen). In Japan is deze manier de oudste methode van eten koken. Het is uitgevonden doordat er vroeger op een schep boven een open vuur bijvoorbeeld… Lees meer