Culinair

Culinair

Traditioneel Japanse kaiseki keuken

Traditioneel Japanse kaiseki keuken

Vele eeuwen geleden is de kaiseki keuken ontstaan in de vorm van eenvoudige maaltijden die geserveerd werden tijdens een theeceremonie. Later werd dit een uitgebreide eetstijl die voornamelijk populair is onder aristocratische kringen. De kaiseki keuken die wordt geserveerd in Yamazato vertegenwoordigt een… Lees meer

Eten met stokjes

Eten met stokjes

De oorsprong Eetstokjes komen oorspronkelijk uit China en zijn in de 7de eeuw geïntroduceerd in de Japanse cultuur, waar ze hashi worden genoemd. In de Yayoi-periode werden eetstokjes gemaakt van een bamboestok die werd gebogen in een pincetachtige vorm. Later… Lees meer

Wagyu

Wagyu

Wagyu betekent letterlijk vertaald Japanse koe, wa verwijst naar het land Japan en gyu naar de koe. Het is niet zomaar Japans vlees, maar wagyu is supermals en heeft een boterachtige structuur. Het vlees van de wagyu wordt in 12… Lees meer

Sushi

Sushi

Wanneer er gedacht wordt aan Japans eten, wordt al snel de link gelegd met sushi. Dat is ook niet gek als je bedenkt dat sushi één van de meest populaire Japanse gerechten is wereldwijd. Met meer dan 30 sushivarianten heeft… Lees meer

Teppanyaki

Teppanyaki

Tegenwoordig zijn veel mensen bekend met de term teppanyaki, de Japanse kookkunst waarbij gerechten op een hete bakplaat voor de ogen van de gast worden bereid. De afgelopen jaren zijn teppanyaki restaurants erg gegroeid in populariteit en het aantal restaurants… Lees meer

De klassieke Caesar salad

De klassieke Caesar salad

De klassieke Caesar salad Een erg geliefde salade en één van de kenmerkende gerechten van Serre is de Caesar salade. Het oorspronkelijke receptuur van de Caesar salade is bedacht in het Mexicaanse Tijuana door Caesar Cardini. Zijn originele recept bestond… Lees meer