Kookworkshops - Taste of Okura Reserveer nu uw workshop!

De thema's van de workshops zijn meestal seizoensgebonden, zoals kreeft, champignons of asperges, maar sommige terugkerende workshops zoals onze unieke Wagyu Masterclass kunnen het hele jaar door worden geboekt. U kunt zich individueel of met een kleine groep inschrijven voor onze periodieke kookworkshops. Dit kan via het aanvraagformulier, per e-mail restaurants@okura.nl of telefonisch via +31 20 6787 450. Vermeldt bij u reservering duidelijk de naam en de datum van de workshop waaraan u graag zou willen deelnemen. Indien u speciale dieetwensen heeft vernemen wij dit ook graag.

Voor groepen vanaf 10 personen kunnen privé kookworkshops worden georganiseerd. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Restaurantreserveringen via het aanvraagformulier of via restaurants@okura.nl.

Wat te verwachten?

Na een uitleg en demonstratie worden er drie gerechten, geïnspireerd door de verschillende keukens van Okura bereid. Vervolgens geniet de groep van de gemaakte gerechten aan Taste of Okura's eettafels. Graag wijzen wij u erop dat er ook Engelstalige gasten bij deze workshop aanwezig kunnen zijn. In dat geval kan het zijn dat een deel van de uitleg in het Engels gegeven wordt. Alle workshops duren ongeveer 4 uur.

Inclusief:

  • Welkomstkoffie of -thee bij de masterclasses overdag
  • Prosecco als aperitief bij de kookworkshops in de avond
  • Water, sap en alcoholvrije cocktails gedurende de workshop
  • Een glas wijn bij iedere gang
  • Koffie of thee met friandises na afloop
  • Kopie van de receptuur

De bovengenoemde informatie is van toepassing op alle workshops.

Hello Summer: 6 juli

Wilt u de zomer proeven en de zon laten schijnen in uw keuken? Schrijf u dan in voor de 'Hello Summer' kookworkshop bij Taste of Okura! Onze enthousiaste chef Louise O'Hare biedt u een helpende hand bij het bereiden van drie frisse, lichte gerechten op Michelinsterren-niveau. Vol van smaak en gemaakt van heerlijke, seizoensgebonden producten zodat u helemaal klaar bent voor de warme zomermaanden!

Datum: donderdag 6 juli ▪ volgeboekt ▪ wachtlijst
Tijd: 18.00 uur tot 22.00 uur
Prijs: €100
Taal: Engels

Wat u kunt verwachten:

  • Driegangen kookworkshop
  • Bij ieder gerecht een bijpassende wijn
  • Alcoholvrije zomercocktails tijdens het koken (inclusief recepten)
  • Een Taste of Okura schort
  • Water, koffie, thee en zoetigheden

 Boek hier uw workshop!

Taste of Ciel Bleu - Kookworkshop

Tijdens deze kookworkshop ontdekt u de geheimen van Ciel Bleu, Okura's tweesterrenrestaurant. U gebruikt dezelfde seizoensgebonden topingrediënten en technieken zodat u uw eigen Michelinwaardige driegangenmenu kunt bereiden. De menu's veranderen regelmatig om met de beste producten uit het seizoen te kunnen werken.

Prijs: € 115,- per persoon (2017)
Eerstvolgende workshops:
Vrijdag 30 juni ▪ 18:00 - 22:00 ▪ volgeboekt - wachtlijst
Vrijdag 7 juli ▪ 18:00 - 22:00 ▪ volgeboekt - wachtlijst
Donderdag 13 juli ▪ 18:00 - 22:00 ▪ beschikbaar
Vrijdag 14 juli ▪ 18:00 - 22:00 ▪ volgeboekt - wachtlijst
Vrijdag 21 juli ▪ 18:00 - 22:00 ▪ beschikbaar
Vrijdag 25 augustus ▪ 18:00 - 22:00 ▪ beschikbaar
Zaterdag 26 augustus ▪ 18:00 - 22:00 ▪ beschikbaar
Donderdag 31 augustus ▪ 18:00 - 22:00 ▪ beschikbaar
Vrijdag 1 september ▪ 18:00 - 22:00 ▪ beschikbaar
Vrijdag 8 september ▪ 18:00 - 22:00 ▪ beschikbaar
Vrijdag 20 oktober ▪ 18:00 - 22:00 ▪ beschikbaar

Engelstalige workshops

Vrijdag 23 Juni ▪ 18:00 - 22:00 ▪ volgeboekt ▪ wachtlijst
Vrijdag 6 oktober ▪ 18:00 - 22:00 ▪ beschikbaar

Boek hier uw workshop!

Asperge - Masterclass

Het meest vorstelijke ingrediënt, in Nederland beter bekend als 'het witte goud' keert elk jaar in april terug in onze keukens. Elk jaar zorgt dit voor nieuwe inspiratie en nieuwe recepten die gebruikt worden in de restaurants en tijdens de masterclass.

Prijs: € 115,- per persoon
Eerstvolgende
 masterclass: 
Datum nader te bepalen

Boek hier uw masterclass!

Kreeft - Masterclass

Het seizoen van de Oosterschelde kreeft is weer begonnen en loopt tot 15 juli. Tijdens deze masterclass werken we met Canadese, Europese en Oosterschelde kreeft.

Prijs: € 125,- per persoon 
Eerstvolgende masterclass: 
Zaterdag 17 juni ▪ 18:00 - 22:00 ▪ volgeboekt - wachtlijst

Boek hier uw masterclass!

Wagyu - Masterclass

Bij Hotel Okura Amsterdam, serveren we het overheelijke Wagyu vlees uit Japan, Australie, Nieuw Zeeland en Amerika. Tijdens deze masterclass, krijgt u alles te weten over het verfijnde Wagyu vlees.

Doe mee voor een speciale masterclass, waar u alles leert over de afkomst, kwaliteit, snijwijze, hoe je het Wagyu vlees bereidt en welke ingrediënten er perfect bij passen.

Prijs: € 125,- per persoon
Eerstvolgende masterclass:
Zaterdag 8 juli ▪ 18:00 - 22:00 ▪ volgeboekt - wachtlijst
Zaterdag 22 september ▪ 18:00 - 22:00 ▪ beschikbaar

Boek hier uw masterclass!

Vis- en schaaldieren - Masterclass

Tijdens deze workshop nemen we ronde en platte vissen en schelp- en schaaldieren onder de loep:

Wat is duurzaam vissen en wat zijn de vis 'seizoenen'?
Waar moet je op letten tijdens het kopen van vis? 
Hoe schob en fileer je platte of ronde vis?
Hoe verwijder je lastige graatjes? 
Hoe bereid je schelp- en schaaldieren? 

Prijs: € 115,- per persoon
Eerstvolgende masterclass: 
Vrijdag 22 september ▪ 18:00 - 22:00 ▪ beschikbaar

Boek hier uw masterclass!

Paddenstoelen - Masterclass

De zoektocht naar paddenstoelen wordt door de Italianen ook wel 'de stille jacht' genoemd. De natuur geeft ons deze speciale ingrediënten die erg goed samengaan met romige en aardse tonen van comfort food dat we graag eten in de herfst, maar ook met wild en knolgewassen. Tijdens de paddenstoelen masterclass leert u over verschillende gekweekte en wilde paddenstoelen en maken we samen verrassende gerechten.

Prijs: 115 euro
Minimum 12 en maximum 18 deelnemers.
Eerstvolgende masterclass:
Vrijdag 13 oktober ▪ 18:00 - 22:00 ▪ beschikbaar

Wild - Masterclass

Met de start van het seizoen voor wild komt het najaar tot bloei - diepe, aardse smaken van vlees en gevogelte. De tijd is dan rijp voor een workshop specifiek voor wild - bereidingen, koken en combineren met de juiste ingredienten en sauzen.

Prijs: € 125,- per persoon
Eerstvolgende masterclass: 
Nader te bepalen