Kookworkshops - Taste of Okura Reserveer nu uw workshop!

De thema's van de workshops zijn meestal seizoensgebonden, zoals kreeft, champignons of asperges, maar sommige terugkerende workshops kunnen het hele jaar door worden geboekt. U kunt zich individueel of met een kleine groep inschrijven voor onze periodieke kookworkshops. Dit kan via het aanvraagformulier, per e-mail restaurants@okura.nl of telefonisch via +31 20 6787 450. Vermeldt bij uw reservering duidelijk de naam en de datum van de workshop waaraan u graag zou willen deelnemen. Indien u speciale dieetwensen heeft vernemen wij dit ook graag.

Voor groepen vanaf 10 personen kunnen privé kookworkshops worden georganiseerd. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Restaurantreserveringen via het aanvraagformulier of via restaurants@okura.nl.

Wat te verwachten?

Na een uitleg en demonstratie worden er drie gerechten, geïnspireerd door de verschillende keukens van Okura bereid. Vervolgens geniet de groep van de gemaakte gerechten aan Taste of Okura's eettafels. Graag wijzen wij u erop dat er ook Engelstalige gasten bij deze workshop aanwezig kunnen zijn. In dat geval kan het zijn dat een deel van de uitleg in het Engels gegeven wordt. Alle workshops duren ongeveer 4 uur.

Inclusief:

  • Welkomstkoffie of -thee bij de masterclasses overdag
  • Een mousserend aperitief bij de kookworkshops in de avond
  • Water, sap en alcoholvrije cocktails gedurende de workshop
  • Een glas wijn bij iedere gang
  • Koffie of thee met friandises na afloop
  • Kopie van de receptuur

De bovengenoemde informatie is van toepassing op alle workshops.

Wild - Masterclass

Met de start van het seizoen voor wild komt het najaar tot bloei - diepe, aardse smaken van vlees en gevogelte. De tijd is dan rijp voor een workshop specifiek voor wild - bereidingen, koken en combineren met de juiste ingredienten en sauzen.

Prijs: € 125,- per persoon

Eerstvolgende masterclass: 
Datum nader te bepalen. 

Boek nu uw Workshop!

Paddenstoelen - Masterclass

De zoektocht naar paddenstoelen wordt door de Italianen ook wel 'de stille jacht' genoemd. De natuur geeft ons deze speciale ingrediënten die erg goed samengaan met romige en aardse tonen van comfort food dat we graag eten in de herfst, maar ook met wild en knolgewassen. Tijdens de paddenstoelen masterclass leert u over verschillende gekweekte en wilde paddenstoelen en maken we samen verrassende gerechten.

Prijs: 115,- per persoon
Minimum 12 en maximum 18 deelnemers.

Eerstvolgende masterclass:
Datum nader te bepalen

Boek nu uw Workshop!

3-course Dinner Workshop

Elke maand wordt er een menu gekookt met dé beste ingrediënten van het seizoen. De inspiratie voor deze gerechten wordt gehaald uit de drie restaurants die allemaal door Michelin zijn gekroond.

U kunt kiezen uit 3 varianten van deze workshop - kies dus de workshop die u het meeste aanspreekt!

  • 2 gangen met vlees
  • 2 gangen met vis (inclusief schelp- en schaaldieren)
  • Zowel vis als vlees (inclusief schelp- en schaaldieren)

Het derde gerecht is altijd een heerlijke seizoensdessert en natuurlijk eindigen wij met thee/koffie en de handgemaakte friandises van Okura’s patisserie.

Prijs: €115,- per persoon

Volgende workshops
Vrijdag 22 December 18:00- 22:30 3-gangen diner (vis)  ▪ volgeboekt - wachtlijst
Vrijdag 19 Januari 18:00 - 22:30 3 gangen diner (vlees en vis) ▪ volgeboekt - wachtlijst
Donderdag 25 Januari 18:00 - 22:30 3 gangen diner (vlees) ▪ beschikbaar
Vrijdag 26 Januari 18:00 - 22:30 3 gangen diner (vis) ▪ beschikbaar
Zaterdag 24 Februari 18:00 - 22:30 3 gangen diner (vis) ▪ beschikbaar
Donderdag 8 maart 18:00 - 22:30 3 gangen diner (vlees en vis) ▪ beschikbaar
Vrijdag 16 maart 18:00 - 22:30 3 gangen diner (vlees) ▪ beschikbaar
Zaterdag 17 maart 18:00 - 22:30 3 gangen diner (vis) ▪ beschikbaar

 

Engelstalige workshops
Zaterdag 27 Januari 18:00 - 22:30 3-gangen diner (vlees en vis) ▪ volgeboekt - wachtlijst
Vrijdag 9 Februari 18:00 - 22:30 3 gangen diner (vis) ▪ beschikbaar
Donderdag 22 Maart 18:00 - 22:30 3 gangen diner (vis) ▪ beschikbaar

Boek nu uw Workshop!

Vlees Masterclass (inclusief Japanse Wagyu)

Een ‘must’ voor de vleesliefhebbers!

Het is geen verrassing dat de de nadruk in deze workshop alle drie de gangen volledig op vlees is gericht.

Leer meer over de verschillende delen van het vlees, waar op te letten bij het kiezen van vlees en welke bereidingen voor welk deel geschikt is. Natuurlijk spelen in elk vleesgerecht ook andere ingrediënten en vooral sauzen een grote rol, dus hier besteden wij natuurlijk aandacht aan.

De grote ster kan natuurlijk alleen het Japans Wagyu zijn, een vaste favoriet van onze gasten en wat een unieke achtergrond en voorbereiding kent.

Geen nagerecht in deze workshop – het gaat om het vlees!
Maar zoals altijd sluiten wij af met thee/koffie and handgemaakte friandises van Okura’s patisserie.

Prijs: 130,- per persoon

Eerstvolgende Masterclass
Zaterdag 20 Januari 18:00 - 22:30 ▪ volgeboekt - wachtlijst
Vrijdag 9 maart 18:00 - 22:30 ▪ volgeboekt - wachtlijst

Boek hier uw masterclass!

Okura’s Grand Dessert

Bij Hotel Okura Amsterdam bereiden wij dagelijks honderden heerlijke nagerechten in de kookschool, de restaurants en natuurlijk ons eigen Patisserie.

Samen gaan wij een aantal van onze favorieten maken – zowel klassiek als modern- allemaal seizoensgerechten en sommigen zelfs feestelijk! In deze middag workshop zullen wij in totaal 5 desserts bereiden om uw eigen ‘Grand Dessert’ te creëren.

Tijdens de middag serveren wij een lichte lunch en eindigen we aan tafel met jullie eigen creaties, uiteraard met thee of koffie.

Prijs 100,- per persoon 

Eerstvolgende workshops

Boek nu uw workshop!

Vis- en schaaldieren - Masterclass

Samen bereiden wij drie visgerechten, met alles van rond- en platvis tot schelp- en schaaldieren en natuurlijk bijpassende ingrediënten en sauzen.

Dit is de workshop om meer te leren over hoe je duurzaame en seizoensgebonden vis kiest, waar dit te koop is hoe verse vis eruit ziet en ruikt!

Gedurende deze workshop leert u technieken voor het openmaken en bereiden van schelp- en schaaldieren, schobben, fileren en ontgraten van ronde en platte vissen.

Geen nagerecht in deze workshop – het gaat om vis!
Maar zoals altijd, sluiten wij af met thee/koffie and handgemaakte friandises van Okura’s patisserie.

Prijs: 115,- per persoon

Volgende workshops:
Zaterdag 16 december 18:00 – 22:30 ▪ volgeboekt - wachtlijst
Vrijdag 2 Februari 18:00 - 22:30 ▪ 1 plaats beschikbaar

Boek hier uw masterclass!

Kreeft - Masterclass

Het seizoen van de Oosterschelde kreeft is weer begonnen en loopt tot 15 juli. Tijdens deze masterclass werken we met Canadese, Europese en Oosterschelde kreeft.

Prijs: € 125,- per persoon 

Eerstvolgende masterclass:
 
Datum nader te bepalen

Boek hier uw masterclass!

Asperge - Masterclass

Het meest vorstelijke ingrediënt, in Nederland beter bekend als 'het witte goud' keert elk jaar in april terug in onze keukens. Elk jaar zorgt dit voor nieuwe inspiratie en nieuwe recepten die gebruikt worden in de restaurants en tijdens de masterclass.

Prijs: € 115,- per persoon

Eerstvolgende
 masterclass: 
Datum nader te bepalen

Boek hier uw masterclass!