Kookworkshops - Taste of Okura Reserveer nu uw workshop!

De thema's van de workshops zijn meestal seizoensgebonden, zoals kreeft, champignons of asperges, maar sommige terugkerende workshops kunnen het hele jaar door worden geboekt. U kunt zich individueel inschrijven voor onze kook workshops. Dit kan via het aanvraagformulier, per e-mail restaurants@okura.nl of telefonisch via +31 20 6787 450. Vermeldt bij uw reservering duidelijk de naam en de datum van de workshop waaraan u graag zou willen deelnemen. Indien u speciale dieetwensen heeft vernemen wij dit ook graag.

Groeps boekingen
Voor groepen vanaf 10 personen kunnen privé kookworkshops worden georganiseerd. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Restaurantreserveringen via het aanvraagformulier of via restaurants@okura.nl.

Wat te verwachten?

Na een uitleg en demonstratie worden er drie gerechten, geïnspireerd door de verschillende keukens van Okura bereid. Vervolgens geniet de groep van de gemaakte gerechten aan Taste of Okura's eettafels. Graag wijzen wij u erop dat er ook Engelstalige gasten bij deze workshop aanwezig kunnen zijn. In dat geval kan het zijn dat een deel van de uitleg in het Engels gegeven wordt. De voertaal van de workshop zal echter Nederlands zijn. Alle workshops duren ongeveer 4 en een half uur.

Inclusief:

  • Welkomstkoffie of -thee bij de masterclasses overdag
  • Een mousserend aperitief bij de kookworkshops in de avond
  • Water, sap en alcoholvrije cocktails gedurende de workshop
  • Een glas wijn bij iedere gang
  • Koffie of thee met friandises na afloop
  • Kopie van de receptuur

De bovengenoemde informatie is van toepassing op alle workshops.

Vlees Masterclass (inclusief Japanse Wagyu)

Een ‘must’ voor de vleesliefhebbers!

Het is geen verrassing dat de de nadruk in deze workshop alle drie de gangen volledig op vlees is gericht.

Leer meer over de verschillende delen van het vlees, waar op te letten bij het kiezen van vlees en welke bereidingen voor welk deel geschikt is. Natuurlijk spelen in elk vleesgerecht ook andere ingrediënten en vooral sauzen een grote rol, dus hier besteden wij natuurlijk aandacht aan.

De grote ster kan natuurlijk alleen het Japans Wagyu zijn, een vaste favoriet van onze gasten en wat een unieke achtergrond en voorbereiding kent.

Geen nagerecht in deze workshop – het gaat om het vlees!
Maar zoals altijd sluiten wij af met thee/koffie and handgemaakte friandises van Okura’s patisserie.

Prijs: 140,- per persoon

Eerstvolgende Masterclass
Vrijdag 21 september ▪ 18.00-22.30 ▪ volgeboekt - wachtlijst
Zaterdag 22 september ▪ 18.00-22.30 ▪ beschikbaar
Vrijdag 5 oktober ▪ 18.00-22.30 ▪ beschikbaar

Boek hier uw masterclass!

3-course Dinner Workshop

Elke maand wordt er een menu gekookt met dé beste ingrediënten van het seizoen. De inspiratie voor deze gerechten wordt gehaald uit de drie restaurants die allemaal door Michelin zijn gekroond.

U kunt kiezen uit 3 varianten van deze workshop - kies dus de workshop die u het meeste aanspreekt!

  • 2 gangen met vlees
  • 2 gangen met vis (inclusief schelp- en schaaldieren)
  • Zowel vis als vlees (inclusief schelp- en schaaldieren)

Het derde gerecht is altijd een heerlijke seizoensdessert en natuurlijk eindigen wij met thee/koffie en de handgemaakte friandises van Okura’s patisserie.

Prijs:  €125,- per persoon

Volgende workshops
Donderdag 20 september ▪ 18.00-22.30 3 gangen diner (vlees en vis) ▪ volgeboekt
Vrijdag 28 september ▪ 18.00-22.30 3 gangen diner (vlees en vis) ▪ 1 plaats beschikbaar
Zaterdag 29 september ▪ 18.00-22.30 3 gangen diner (vlees en vis) ▪ 1 plaats beschikbaar
Donderdag 4 oktober ▪ 18.00-22.30 3 gangen diner (vlees en vis) ▪ beschikbaar
Donderdag 8 november ▪ 18.00-22.30 3 gangen diner (vlees) ▪ beschikbaar
Donderdag 22 november ▪ 18.00-22.30 3 gangen diner (vlees en vis) ▪ beschikbaar
Zaterdag 8 december ▪ 18.00-22.30 3 gangen diner (vlees en vis) ▪ beschikbaar
Vrijdag 14 december ▪ 18.00-22.30 3 gangen diner (vis) ▪ beschikbaar

Engelstalige workshops
Vrijdag 19 oktober ▪ 18.00-22.30 3 gangen diner (vlees) ▪ beschikbaar
Vrijdag 23 november ▪ 18.00-22.30 3 gangen diner (vlees en vis) ▪ beschikbaar
Zaterdag 15 december ▪ 18.00-22.30 3 gangen diner (vis) ▪ beschikbaar

Boek nu uw Workshop!

Wild - Masterclass

Met de start van het seizoen voor wild komt het najaar tot bloei - diepe, aardse smaken van vlees en gevogelte. De tijd is dan rijp voor een workshop specifiek voor wild - bereidingen, koken en combineren met de juiste ingredienten en sauzen.

Prijs: € 135,- per persoon

Eerstvolgende masterclass: 
Vrijdag 9 november ▪ 18.00-22.30 3 gangen diner ▪ volgeboekt - wachtlijst
Zaterdag 10 november ▪ 18.00-22.30 3 gangen diner ▪ beschikbaar

Boek nu uw Workshop!

Paddenstoelen - Masterclass

De zoektocht naar paddenstoelen wordt door de Italianen ook wel 'de stille jacht' genoemd. De natuur geeft ons deze speciale ingrediënten die erg goed samengaan met romige en aardse tonen van comfort food dat we graag eten in de herfst, maar ook met wild en knolgewassen. Tijdens de paddenstoelen masterclass leert u over verschillende gekweekte en wilde paddenstoelen en maken we samen verrassende gerechten.

Prijs: 125,- per persoon

Eerstvolgende masterclass:
Vrijdag 2 november ▪ 18.00-22.30 3 gangen diner ▪ beschikbaar

Boek nu uw Workshop!

Vis- en schaaldieren - Masterclass

Samen bereiden wij drie visgerechten, met alles van rond- en platvis tot schelp- en schaaldieren en natuurlijk bijpassende ingrediënten en sauzen.

Dit is de workshop om meer te leren over hoe je duurzaame en seizoensgebonden vis kiest, waar dit te koop is hoe verse vis eruit ziet en ruikt!

Gedurende deze workshop leert u technieken voor het openmaken en bereiden van schelp- en schaaldieren, schobben, fileren en ontgraten van ronde en platte vissen.

Geen nagerecht in deze workshop – het gaat om vis!
Maar zoals altijd, sluiten wij af met thee/koffie and handgemaakte friandises van Okura’s patisserie.

Prijs: 125,- per persoon

Volgende workshops:
Vrijdag 12 Oktober ▪ 18.00 - 22.30  ▪ beschikbaar

Boek hier uw masterclass!

Okura’s Grand Dessert

Bij Hotel Okura Amsterdam bereiden wij dagelijks honderden heerlijke nagerechten in de kookstudio, de restaurants en natuurlijk onze eigen patisserie afdeling.

In deze workshop nemen we u mee langs onze populairste desserts; sommige klassiek, andere modern, maar allemaal seizoensgebonden en feestelijk. In deze middag workshop zullen wij in totaal 5 desserts bereiden om uw eigen ‘Grand Dessert’ te creëren. Na deze workshop verbluft u uw vrienden en familie met een grand dessert.

Tijdens de middag serveren wij een lichte lunch en eindigen we aan tafel met jullie eigen creaties, uiteraard met thee of koffie.

Prijs 110,- per persoon 

Eerstvolgende workshops
zondag 7 oktober 'Herfst editie' 13.00-16.00 ▪ beschikbaar
zondag 9 december 'Kerst editie' 13.00-16.00 ▪ beschikbaar

Boek nu uw workshop!

Asperge - Masterclass

Het meest vorstelijke ingrediënt, in Nederland beter bekend als 'het witte goud' keert elk jaar in april terug in onze keukens. Elk jaar zorgt dit voor nieuwe inspiratie en nieuwe recepten die gebruikt worden in de restaurants en tijdens de masterclass.

Prijs: € 125,- per persoon

Eerstvolgende
 masterclass: 
Datum nader te bepalen - Lente 2019

Boek hier uw masterclass!

Kreeft - Masterclass

Het seizoen van de Oosterschelde kreeft is weer begonnen en loopt tot 15 juli. Tijdens deze masterclass werken we met Canadese, Europese en Oosterschelde kreeft.

Prijs: € 135,- per persoon

Eerstvolgende masterclass:
 
Nader te bepalen - voorjaar 2019

Boek hier uw masterclass!