Onno Kokmeijer van Ciel Bleu Restaurant uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2019 door Gault&Millau

Terug naar overzicht

Persbericht: 
Onno Kokmeijer van Ciel Bleu Restaurant uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2019 door Gault&Millau

Amsterdam, 4 december 2018 – Tijdens de presentatie van de Nederlandse restaurantgids Gault&Millau 2019 is Onno Kokmeijer van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Daarnaast belandt Ciel Bleu Restaurant – gevestigd op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam – met 18,5 van de 20 punten in de Absolute Top van de culinaire gids.

Onno Kokmeijer, Executive Chef en Manager van Ciel Bleu: “Ik ben ontzettend vereerd met de titel en trots op de behaalde puntenscore. Zoiets bereik je alleen met een sterk team om je heen. Samen met mijn rechterhand Arjan Speelman en het getalenteerde team werken wij iedere dag keihard om onze gasten te blijven verrassen met innoverende gerechten en de beste service. Onze gasten staan centraal in alles wat we doen en we willen hen keer op keer een onvergetelijke avond bezorgen.” De jury roemt de chef om zijn zoektocht naar perfectie in product, balans en verdieping van zijn ambacht, in combinatie met de meest vernieuwende en verrassende smaken.

De lancering van Gault&Millau 2019 werd afgesloten met een liefdadigheidsdiner in samenwerking met Mastercard Nederland, om naast de Nederlandse gastronomie aandacht te vragen voor voedselhulp aan kinderen. Het viergangendiner werd onder andere verzorgd door Jim de Jong van Restaurant De Jong die uitgeroepen is tot Jonge Topchef van het Jaar en door Onno Kokmeijer als Chef van het Jaar.

Over Ciel Bleu 

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd op de 23ste verdieping van Hotel Okura Amsterdam, ontving in 2007 de tweede Michelinster onder leiding van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. Het restaurant is aangesloten bij Alliance Gastronomique en er zijn maar liefst drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. De ‘Chef’s Table’ grenzend aan de keuken is voor maximaal 10 gasten exclusief te reserveren. ‘Starlight’ biedt private dining opties voor gezelschappen van 10 tot 24 personen.