De magie van sakura

Terug naar overzicht

Waar wij in Nederland vanaf 20 maart de lente inluiden, wordt in Japan naar de kersenbloesem gekeken als start van de lente. In Japan wordt de bloei van de kersenbomen – oftewel sakura – namelijk gezien als het begin van de lente, omdat de bloesems aantonen dat de koude winter voorbij is. De natuur is een belangrijk onderdeel in de Japanse cultuur, en daarbij is de hoofdrol weggelegd voor de kersenbloesem. De korte maar adembenemende schoonheid van de bloesem symboliseert het leven, dat als kort en rijkelijk wordt beschouwd.

Tijdens de korte bloeiperiode, die vaak maar twee weken duurt, verzamelen families en vrienden zich onder de bomen om te picknicken, sake te drinken en de bloesems te bewonderen. Vrouwen kleden zich in hun mooiste kimono’s en er wordt tot in de late uurtjes genoten van de prachtige in wit en roze getooide bomen en de gezelligheid met elkaar. Deze eeuwenoude Japanse traditie wordt hanami genoemd, dat ‘bloemen kijken’ betekent. Overal in Japan vindt u de bloesems terug; op schilderijen, in manga’s en kimono’s, maar ook in Hotel Okura Amsterdam kunt u in maart of april de beeldschone sakura bewonderen. Voor het authentiek Japanse restaurant Yamazato is dit hét moment om helemaal uit pakken. Naast verschillende illustraties op de stoffen van kimono’s en het servies, vindt u ook verwijzingen naar de sakura in de gerechten. De beleving wordt helemaal compleet als u een blik werpt op de Japanse tuin, die met de bloei van de kersenbloesem doet vermoeden dat u naar een Japans schilderij kijkt. 

De schoonheid van de bloesem heeft niet alleen invloed op de chefs van Yamazato. Ook Okura’s patisserie chefs halen alles uit de kast, met een heerlijke afternoon tea tot gevolg. Ontelbare hartige en zoete lekkernijen in stijl van de kersenbloesem passeren de revue. Daarnaast is het door kersenbomen gekleurde terras van Serre de perfecte uitvalsbasis voor een zakelijke lunch, goed glas wijn of een heerlijk diner. Breng een bezoek aan de Twenty Third Bar om op grote hoogte de Pink Sky cocktail te nuttigen die elementen van kersenbloesem bevat. Kunt u geen genoeg krijgen van de prachtige bloesem? Dan kunt u het hele jaar door de ontspannende Hanakasumi-lichaamsbehandeling nemen in Nagomi Spa, waarin kersenbloesem en lotus zijn verwerkt. 

Serre terrace
Sakura - Hotel Okura Amsterdam

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws over Hotel Okura Amsterdam en wanneer de prachtige bomen in bloei staan? Volg ons dan via Instagram.