Recept: Tartaar van tonijn, avocado, radijs en samba

Terug naar overzicht

De chef van Serre, deelt graag het recept voor de tartaar van tonijn met u. Een lekker licht voorgerecht om uw vingers bij af te likken. Voordat u met de handelingen begint is het belangrijk dat alle hieronder genoemde ingrediënten klaar staan. De hoeveelheid ingrediënten zijn geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten

300 gr tonijnfilet
Nori kroepoek – verkrijgbaar bij de betere notenwinkel (Gotjé)

Sambaigelei

200 gr sambai vinegar – verkrijgbaar bij de toko
2 blaadjes gelatine

Zoetzure radijs – Cru

1 bos puntradijs
100 gr suiker
100 gr water
200 gr sushi-azijn – verkrijgbaar bij de toko

Avocadocrème

1 avocado
50 gr crème fraiche
Tabasco
Zout

Sesamcrème

20 gr yoghurt
20 gr eiwit
5 gr sushi-azijn
80 gr sesamolie
Zout

Bereidingswijze

Sambaigelei

Week de gelatine in koud water. Verwarm 100 gr sambai vinegar. Los de gelatine op en voeg vervolgens de rest van de sambai vinegar toe. Koel de sambai in de koelkast.

Zoetzure radijs

Leg 3 stuks radijs weg voor later en snijd de rest van de radijsjes in kwartjes. Breng een pan met water aan de kook en los het suiker op. Meng het suikerwater met de sushi-azijn en giet dit over de radijsjes. Schaaf de 3 radijsjes dun over de mandoline en leg in water met een beetje ijs.

Avocadocrème

Pel de avocado en haal de pit eruit. Blancheer de avocado in ruim kokend water voor 20 seconden en koel direct met ijswater. Haal de avocado uit het water en draai in de blender met de crème fraise, tabasco en zout tot een gladde crème. Doe de crème in een spuitzak, maak het luchtdicht en bewaar op een koude donkere plek.

Sesamcrème

Doe de yoghurt, sushi-azijn en snufje zout in een mengbeker. Mix dit goed door elkaar met de staafmixer en voeg de sesamolie druppelsgewijs. Doe de crème in een spuitzak.

Tonijntartaar

Snijd de tonijn in kleine blokjes en maak op smaak met een beetje peper, zout en olijfolie.

Presentatie

Gebruik een diep bordje of kommetje. Verdeel de tonijn over de 4 borden met behulp van een steker. Roer de gelei door en schep twee eetlepels per bord om de tonijn heen. Zet 5 stippen met de avocadocrème op de tonijn. Zet 5 stippen met de sesamcrème op de tonijn, tussen de avocado stippen. Leg 5 plakjes rauwe radijs uit het ijswater op de stippen. Leg 5 plakjes zoetzure radijsjes op de 5 andere stippen. Breek de kroepoek en garneer het gerecht hiermee af.

Tuna dish Serre
Box - Okura at home

Haal Okura’s dinerervaring in huis

Bestel nu uw favoriete gerechten uit de restaurants van Hotel Okura Amsterdam voor een dinerervaring bij u thuis.

Meer informatie