De klassieke Caesar salad

Terug naar overzicht

De klassieke Caesar salad

Een erg geliefde salade en één van de kenmerkende gerechten van Serre is de Caesar salade. Het oorspronkelijke receptuur van de Caesar salade is bedacht in het Mexicaanse Tijuana door Caesar Cardini. Zijn originele recept bestond uit zes ingrediënten namelijk: Romaine sla, knoflook, Parmezaan, croutons, ei en worchestershiresaus.

Probeer het zelf

De warmere dagen staan weer om de hoek en dit vraagt om verse salades. Romaine sla is de perfecte basis voor een zomerse salade. De knapperige bladeren hebben een iets zoete smaak en stevige bite. De kleine variant van de Romaine sla wordt ook wel little gem genoemd en is duidelijk anders van smaak en structuur. Zo is de little gem een stuk steviger. Vind hieronder Serre’s recept voor een klassieke, heerlijke Caesar salade en verras uw vrienden en familie.

Serre’s Caesar salad

Salade

Romaine sla
Little gem
Ei
Croutons
Parmezaanse kaas
Olijfolie

Dressing

2.5 dl  mayonaise
46 gram eidooier
25 gram Parmezaanse kaas
25 gram citroensap
10 grams sojaolie
2 ansjovisfilets
3 druppels Tabasco
1 teen knoflook
Zout

Voorbereidingen

Pluk de bladeren van de Romaine sla en de little gem en doe deze in een vergiet. Was de sla goed en laat het uitlekken. Snijd eventueel een deel van de bladeren in reepjes. Kook het ei 8 minuten en laat het schrikken in ijswater. Hierdoor stopt het garingsproces en blijft de eidooier mooi zacht.

Voor de croutons verwijder je de korst van 2 sneetjes wit brood en snijd deze in kleine blokjes (brunoise). Meng de blokjes met (knoflook)olie en leg dit op een ovenschaal. Bak de croutons 10 minuten in de oven op 180 °C bruin.

Presentatie

Gebruik een groot diep bord om de salade in te serveren. Meng de dressing met de sla en leg dit vervolgens op het bord. Snijd met een dunschiller een aantal plakjes van de Parmezaanse kaas en strooi dit over de salade.

Snijd het gekookte ei en leg dit bovenop samen met de croutons. Maak het geheel af met een paar druppels olijfolie en … aan tafel.