8 tips in Amsterdam van onze conciërge

Terug naar overzicht

Amsterdam heeft veel verschillende facetten te bieden, van een rondvaart door de grachten tot wereldberoemde musea. Onze conciërge staat voor u klaar om stadsinformatie en service in de breedste zin van het woord te bieden. Hieronder vindt u 8 tips van onze conciërge voor uw bezoek aan Amsterdam.

Lees hier het gehele concierge magazine

Maak een rondvaart door de Amsterdamse grachten

De 165 grachten die Amsterdam rijk is, zijn in de 17e eeuw aangelegd om het transportsysteem van de stad te verbeteren. De grachtengordel heeft in 2010 een plekje weten te bemachtigen in de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Een rondvaart door de grachten is de ideale manier om de eeuwenoude architectuur, charmante grachtenpanden en monumenten te bewonderen.

Breng een bezoek aan het Museumplein

Het Museumplein is een groot plein en stadspark gelegen in Amsterdam-Zuid met de drie populairste musea van Amsterdam: het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum. Behalve deze drie musea bevindt zich hier ook het Concertgebouw. Door het jaar heen worden allerlei evenementen georganiseerd op het plein.

Canal boat tour

Ontdek De Pijp

Hotel Okura Amsterdam is gelegen in de bruisende wijk De Pijp, waar tal van bars en restaurants te vinden zijn. De bekendste openluchtmarkt van Nederland, de Albert Cuypmarkt, is hier ook gevestigd. De markt wordt van maandag tot en met zaterdag opgezet en biedt met meer dan 300 kraampjes heerlijke nationale en internationale delicatessen, bloemen en kleding.

Ontdek leuke winkeltjes en heerlijke eetgelegenheden in de Negen Straatjes

De negen pittoreske straatjes zijn gebouwd in de 17e eeuw in het hart van de historische grachtengordel. Na ruim 400 jaar zijn de Negen Straatjes het meest trendy winkelgebied van Amsterdam met vintage winkels, boetiekjes, verborgen cafés en kunstgalerijen.

Breng een bezoek aan Artis

In het midden van de stad ligt de oudste dierentuin van Nederland. In Artis komen natuur, cultuur en erfgoed samen. Bewonder alle 900 dieren en ervaar de natuur door een wandeling door het historische stadspark te maken met zijn eeuwenoude bomen en planten.

Ontdek Amsterdam-Noord

Steek het IJ over met de pond bij Centraal Station om het bruisende Amsterdam-Noord te verkennen. Bezoek de A’dam Lookout voor een panoramisch uitzicht over Amsterdam en probeer Europa’s hoogste swing. In Noord vindt u ook het EYE filmmuseum, de plek voor iedereen die van film en kunst houdt.

Canal bike Amsterdam

Bezoek de Joodse culturele wijk

Amsterdam is van oudsher het centrum van de Nederlandse Joodse gemeenschap. Tijdens een wandeling kunt u zowel het moderne Joodse leven als de vooroorlogse Joodse gemeenschap ontdekken. Begin uw route in het Joods Historisch Museum, gevestigd in vier monumentale synagogen middenin het Joodse Cultureel Kwartier. Vanaf hier passeert u grote gevels, gebouwen en monumenten, zoals het Waterlooplein en het Auschwitz-monument.

Verken Zeedijk

Zeedijk is een straat in het oude centrum van Amsterdam en werd gebouwd als een zeewering of dijk om Amsterdam te beschermen tegen het water en het IJ. Tot aan de bouw van de Herengracht aan het begin van de 17e eeuw woonden hier rijke regenten en kooplieden. Na hun vertrek werden de Zeestraat en de omliggende straten een uitgaansgebied voor zeilers. Tegenwoordig vormt dit het hart van het Amsterdamse Chinatown.