5x de leukste buurten om te shoppen in Amsterdam

Terug naar overzicht

Oorspronkelijk gevestigd in de 12e eeuw, is het eenvoudige vissersdorp uitgegroeid tot een wereldhoofdstad en de op twee na meest bezochte stad van Europa. Als u een bezoek brengt aan Amsterdam wilt u zeker een aantal van ’s werelds beste musea bezoeken en genieten van de charme van de stad, maar zorg er ook voor dat u wat tijd vrijmaakt om door de winkelstraten te slenteren. Amsterdam heeft verschillende leuke wijken met leuke winkels, elk met een eigen karakter en persoonlijkheid.

De Negen Straatjes

Gelegen in de historische westelijke grachtengordel van de stad, vormen de Negen Straatjes een van de meest populaire winkelstraten van Amsterdam. Zoals de naam al aangeeft, bestaat het gebied uit negen straten die afgeladen zijn met kunstgalerijen, boetieks, schoenenwinkels, juweliers en vintagewinkels. Veel kleinere Nederlandse labels hebben hier een plek gevonden. Met een breed scala aan stijlen, trends en prijzen vindt u zeker iets dat u aanspreekt. Neem tijdens het winkelen een korte pauze om te genieten van een kopje koffie, een biertje of een heerlijk stuk appeltaart in een van de charmante cafés.

De Haarlemmerdijk

Deze lange straat strekt zich uit van oost naar west richting Amsterdam Centraal Station. Hier vindt u een breed scala aan speciaalzaken en trendy boetieks langs de trottoirs, en kunt u onafhankelijke labels, schoenen, keukengadgets, vintage kleding, Nederlandse verzamelobjecten en nog veel meer kopen. Neem een ​​korte pauze en laat uw voeten rusten terwijl u naar een film kijkt in The Movies, de oudste bioscoop van Amsterdam.

Het Spiegelkwartier

Na de bouw van het Rijksmuseum in 1900 ontstond het Spiegelkwartier als centrum voor antiek en kunst in Amsterdam. Nu is dit de thuisbasis voor meer dan 70 speciaalzaken en de plek om naartoe te gaan als u op zoek bent naar keramiek, glas, sieraden, antiek, meubels, kunst, beeldhouwkunst, porselein, Delfts aardewerk, oude wetenschappelijke instrumenten, speeldozen, Aziatische verzamelobjecten en unieke kroonluchters. Het Spiegelkwartier ligt tegenover het Rijksmuseum en dichtbij diverse andere musea, waaronder het Allard Pierson Museum en FOAM.

Spiegelkwartier Amsterdam
PC Hoofdstraat

P.C. Hooftstraat

De P.C. Hooftstraat is aan het einde van de 19e eeuw ontstaan, tegelijk met de aanleg van het Vondelpark. Vroeger waren hier nauwelijks luxe winkels gevestigd. In de jaren zeventig nam de behoefte aan een luxe winkelstraat toe, mede door de verarming van de Kalverstraat. Veel luxe winkels verhuisden van de Kalverstraat naar de P.C. Hooftstraat en deze straat transformeerde van een gewone buurt tot een chique winkelstraat. Tegenwoordig is de beroemde luxe winkelstraat de thuisbasis van exclusieve nationale en internationale modemerken.

De Pijp

Met een indrukwekkend aanbod van toprestaurants, conceptstores, vintage winkels en unieke boetieks biedt De Pijp een geweldige winkelbestemming, weg van de drukte van het stadscentrum. Daarnaast barst dit gebied van de diverse restaurants en bars, dus zorg ervoor dat u de tijd neemt om de charmante hotspots te verkennen. U vindt hier ook een insider’s lijst met boetieks die absoluut een bezoek waard zijn.

Albert Cuypmarkt