Inside Okura Scroll door de artikelen uit Okura's nieuwsbrief 'Inside Okura'

 • Chefs Favourites

  Ciel Bleu heeft de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij gevierd met een culinair evenement. 

 • Sky-high met Tomikawa

  Heeft u zich altijd al afgevraagd waarom eten soms zo flauw van smaak is in een vliegtuig? Chef Masanori Tomikawa van Yamazato Restaurant voelde de urgentie hier verandering in te brengen en besloot daarom zelf de perceptie van vliegmaaltijden te verbeteren. In samenwerking met de KLM is hij nu verantwoordelijk voor de maaltijden aan boord van vluchten van en naar Japan!

 • Bier-spijs combinaties bij Ciel Bleu

  Het combineren van bier met eten komt niet vaak voor in een Michelinsterrenrestaurant. Als chefs van het innovatieve restaurant Ciel Bleu zochten Onno Kokmeijer en Arjan Speelman naar mogelijke manieren om bier met gerechten te combineren en deze te serveren met mogelijk een eigen bier. Deze zoektocht was niet zonder succes; in samenwerking met de erkende Brouwerij ’t IJ is er een smaakvolle Ciel Bleu IPA gecreëerd.

   

 • Bent u een zoetekauw?

  Koekjes, chocolaatjes, petit fours... Het patisserie-team doet er, onder leiding van executive pastry chef Iiro Heinila, alles aan om de mooiste taarten, koekjes, chocolade pronkstukken en petit fours te creëren. Iiro leerde de kunst van de patisserie van de gerenommeerde Franse Pastry Chef Christophe Michalak en verfijnde zijn vaardigheden in Finland en Frankrijk.

 • Wagyu!

  Wanneer u denkt aan Teppanyaki Restaurant Sazanka, denkt u waarschijnlijk ook aan het verfijnde Wagyu vlees wat er op het menu staat. De Nederlandse vleesleverancier Nice to Meat heeft er 15 jaar aan gewerkt de Japanse exportmarkt open te stellen, maar gelukkig werd zijn moeite beloond: Sazanka is één van de eerste restaurants in Nederland waar Wagyu vlees direct uit Japan wordt geserveerd. Zeer uniek binnen Europa!

 • Mix uw eigen cocktail

  Sommige avonden vragen om koude, verfrissende drankjes. Wordt daarom nu zelf een bartender en imponeer uw vrienden met uw cocktail-shake-vaardigheden. En niet met zomaar een cocktail, maar met de Lemon Meringue Pie, de signature cocktail van Okura’s Twenty Third Bar.

 • De magie van teppanyaki

  Tegenwoordig zijn er veel mensen bekend met de term teppanyaki; de Japanse kookkunst waarbij gerechten op een hete bakplaat voor de ogen van de gast worden bereid. De afgelopen tien jaar zijn teppanyaki restaurants erg in populariteit en aantallen gestegen. Maar waar komt deze kookstijl oorspronkelijk vandaan? En hoe heeft het principe van het delen van een tafel met andere gasten zijn weg gevonden naar culinaire erkenning?

 • Probeer het eens thuis

  ‘Teppanyaki’ betekent letterlijk ‘grillen op een ijzeren plaat' (teppan = ijzeren plaat, jaki = grillen). In Japan is deze manier de oudste methode van eten koken. Het is uitgevonden doordat er vroeger op een schep boven een open vuur bijvoorbeeld vis werd klaargemaakt. Dit is uiteindelijk uitgegroeid naar de teppan grill die we vandaag de dag kennen. De laatste tien jaar hebben de teppanyaki restaurants meer bekendheid gecreëerd en zijn ze enorm populair geworden. The Sazanka chefs willen daarom graag een heerlijk Japans grill recept met u delen. Probeer het eens uit en ontdek de magie van teppanyaki in uw eigen keuken.

   

 • Sushi

  Wanneer er gedacht wordt aan Japans eten, is er al snel de link met sushi. Dat is ook niet gek aangezien sushi één van de meest populaire gerechten is in Japan en daarbuiten. Met meer dan 40 sushivarianten, gaat Yamazato Restaurant een lange weg om de veeleisende smaakpapillen van haar internationale gasten tevreden te stellen. Toch is er nog altijd veel te leren over dit belangrijke deel van de Japanse keuken. Verdiep uzelf daarom in de verschillende soorten sushi en leer meer over het eten van dit delicate gerecht.

 • Geheimen van de authentieke Japanse keuken

  De kaiseki keuken (kaiseki ryōri) wordt over het algemeen gezien als de Japanse haute cuisine en is een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur. Aangezien veel mensen nog niet bekend zijn met deze cuisine, die geserveerd wordt in Okura’s Yamazato Restaurant, geven we graag een korte introductie van deze geraffineerde kookstijl.

 • De traditie van de Bento box

  Terwijl de Nederlanders gewend zijn een broodje kaas te eten tijden de lunch, hebben de Japanners een hele indrukwekkende lunch, kijk alleen al naar de presentatie ervan. De Bento box is een traditionele Japanse lunchbox met vakken die soms verschillen van hoogte om de hapjes van elkaar te scheiden.

 • Eten met stokjes

  Sushi eten met stokjes vraagt om wat techniek, doorzettingsvermogen en veel oefening. Wanneer u de techniek eenmaal onder de knie heeft, merkt u dat de stokjes een natuurlijke verlenging van de duim en wijsvinger zijn die u gebruikt om de sushi op te pakken. Om nog meer als een vakkundig stokjes-eter uit te zien is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de culturele do’s en don’ts. In Yamazato weten we dat niet iedere gast even bekend is met deze Japanse eetgewoontes, dus wees niet bang om fouten te maken! Hieronder vindt u wat richtlijnen om u een handje te helpen bij het aanpassen aan de Japanse tafelmanieren.

 • Setsubun - Japanse winterfestivals

  Oshogatsu is binnen de Japanse cultuur zo prominent dat het andere winterfeesten overschaduwt. Toch zijn er elementen van deze andere festivals jaarlijks terug te vinden in de wintermenu’s van Yamazato Restaurant. Een van deze winterfestivals is Setsubun, wat tegenwoordig gevierd wordt in februari. Dit festival draait om zuiveringsrituelen waarbij demonen uit het huis gedreven worden, door geroosterde sojabonen uit alle ramen en deuren van het huis te gooien. Wanneer deze bonen naar binnen worden gegooid, worden de goede geesten juist naar binnen gelokt, met de begeleidende spreuk: “Oni wa soto, fuku wa uchi” wat ‘demonen eruit, naar binnen geluk’ betekent.   Kinderen eten de bonen die op de vloer zijn gevallen en proberen er voor elk levensjaar een te eten.

 • Onder de kersenboom

  Volgens ware Japanse traditie zijn zowel de seizoenen als festivals en feestdagen erg belangrijk. De sakura kersenboom bloesemt in maart en april en is het icoon binnen de Japanse cultuur; de bomen staan symbool voor de schoonheid van Japan. De adembenemende maar kortstondige schoonheid van de bloesem symboliseert de voorbijgaande aard van het leven. Illustraties van kersenbloesem worden vaak gebruikt in de stoffen van kimono’s, op servies, in kunst en Japanse Ikebana oftewel bloemstukken.

 • De klassieke Caesar Salad

  Een erg populaire salade en één van de kenmerkende gerechten van Serre Restaurant is de Caesar Salad. Het originele recept voor de Caesar Salad werd uitgevonden in Tijuana, Mexico door Caesar Cardini. Zijn originele recepten bestaan uit zes ingrediënten: romaine sla, knoflook, Parmezaanse kaas, croutons, ei en Worchestershire-saus. Bij Serre is de Caesar Salad een van de meest kenmerkende gerechten.

   

 • Giftshop

  Op zoek naar een souvenir of cadeau tijdens uw verblijf in Amsterdam? U bent van harte welkom in de souvernirwinkel die zich op -1 van Hotel Okura Amsterdam bevindt.

 • Zomerhanden en -voeten

  De meest populaire zomerbehandelingen in Nagomi Spa zijn de manicure- en pedicurebehandelingen. Met stijgende temperaturen blijken sandalen of slippers toch vaak geschikter schoeisel dan de gesloten zakelijke schoen. Met de zomer in aantocht, is het weer tijd om onze schoenen uit te trekken en de voeten zomerklaar te maken.

 • Serre bij u thuis - recept

  Het team van Serre Restaurant deelt graag een licht en gebalanceerd lentegerecht met u van op de huid gebakken kabeljauw met quinoa en een Parmezaan-waterkerssalade. Quinoa is een erg populair product doordat het boordevol zit met vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen.

   

 • De avonturen van een conciërge

  Ze kennen alle ins en outs van de stad, van de grootste concerten tot dat ene specifieke winkeltje in dat smalle straatje dat niemand kent. Ze zijn de sleutel tot de stad en kunnen u de weg wijzen naar waar dan ook. Wie ze zijn? Dat is niet zo moeilijk… het zijn de conciërges van het hotel! Benieuwd wat voor situaties zich voordoen aan de balie van de conciërge? Wij ook!

 • Romantisch Amsterdam

  Amsterdam is een uitstekende bestemming voor een romantisch uitstapje. Wandel heerlijk langs de grachten en aanschouw de charmante gevels van oude grachtenpanden. Dwaal door smalle straatjes en ontdek verborgen hofjes. Of koop een prachtige bos rozen op de bloemenmarkt om uw geliefde te verrassen. Zodra u Amsterdam haar romantische kant ontdekt, word u op slag verliefd.