Yamazato Restaurant*

Kledingvoorschriften: smart casual
Terug naar overzicht

Yamazato Restaurant serveert traditionele gerechten uit de Japanse kaiseki keuken. De typisch Japanse sfeer wordt versterkt door de service. 

  • 1 Michelinster
  • Kaiseki keuken
  • Traditionele Japanse ingrediënten
  • Sake & wijn
  • Sushi-bar
  • Private dining
Keuken

Kaiseki keuken

Openingstijden

Diner dagelijks
18:30 – 21:30 uur
Lunch Za – Zo
12:00 – 14:00 uur

Kleding-voorschriften

Smart casual

Contact

+31 (0)20 6787 450

Adres

Ferdinand Bolstraat 333
1072LH Amsterdam

Menu

Yamazato Restaurant in Hotel Okura Amsterdam serveert de authentieke Japanse haute cuisine, kaiseki Ryori. Naast het á la carte menu en het sushi-menu worden er in Yamazato drie verfijnde kaiseki menu’s geserveerd: Aoi kaiseki, Yuki kaiseki en Hana kaiseki. 

Seizoensmenu lunch
A la carte menu lunch

Kaiseki menu
A la carte menu diner
Sushi-menu

Allergieën en dieetwensen

Wij vernemen graag uw dieetwensen en/of allergieën in uw reservering, zodat we onze service kunnen aanpassen op uw wensen.

Kledingvoorschriften: smart casual

Yamazato

Op de begane grond van Hotel Okura Amsterdam vindt u het authentiek Japanse Yamazato Restaurant. Meer dan vijftig specialiteiten uit de traditionele kaiseki ryori keuken, de Japanse haute cuisine, worden bereid door de kundige handen van Executive Chef & Manager Masanori Tomikawa en het team van Japanse koks. Door het gebruik van typisch Japanse materialen in het interieur, en de aangrenzende tuin met in het voorjaar een prachtige kersenbloesem, waant u zich in Japan. U kunt plaatsnemen aan de sushibar, gebouwd volgens traditionele Japanse normen, of voor een besloten gelegenheid gebruik maken van een van de privéruimten. Het authentieke Japanse Yamazato Restaurant is sinds 2002 gewaardeerd met één Michelinster.

Kaiseki

De normen die gelden voor de kaiseki keuken verschillen zeer van die van de moderne Japanse keuken. Het menu van Yamazato is volgens de klassieke kaiseki-structuur samengesteld. Onze menu’s zijn nauwkeurig samengesteld door Masanori Tomikawa. De keuken onderscheidt zich door te focussen op de puurheid van seizoensgebonden, traditionele Japanse ingrediënten. De stijl is minimalistisch en alle gerechten zijn in evenwicht: van smaak en textuur tot de uitstraling en kleuren van de gerechten. De Japanse traditie ziet u terug in het servies en de kleding van de serveersters. Meer weten over kaiseki? Kijk op de volgende pagina.

Chef Masanori Tomikawa

Chef Masanori Tomikawa heeft een rijke ervaring in zijn vakgebied en is toegewijd aan zijn taak om de perfecte beleving te creëren. Zijn fascinatie met eten begon al op jonge leeftijd. Tomikawa spendeerde sindsdien vele jaren in Japanse keukens. Dit proeft u terug in zijn geraffineerde authentieke gerechten, de Haute Cuisine van Japan.

Onze andere culinaire opties

Twenty Third Bar

Geniet in De Pijp van de bijzondere cocktails, geïnspireerd door de stad Amsterdam. Cocktails & Champagne Panoramisch uitzicht…

Taste of Okura

Ervaar de culinaire hoogtepunten van Hotel Okura Amsterdam op geheel nieuwe wijze in onze kookstudio, Taste of Okura.

Ciel Bleu Restaurant**

Gerechten uit de internationale keuken met een uitzicht vanaf de 23ste verdieping 2 Michelinsterren Internationale keuken Chef’s Table…

Lobby Bar

Geniet van een aperitief in een informele ambiance. Cocktail & Champagne Informele ambiance Art Deco design Aperitief of…