Yamazato Restaurant*
Yamazato Restaurant serveert traditionele gerechten uit de Japanse kaiseki keuken. De typisch Japanse sfeer wordt versterkt door de service.
Keuken
Kaiseki keuken
Openingstijden
Woe – ma
Ontvangst tussen
18:00 en 20:00 uur
Dinsdag gesloten
Tot 4 juli 2022 tevens gesloten op maandag.
Kleding-voorschriften
Smart casual
Contact
+31 (0)20 6788 300
Adres
Ferdinand Bolstraat 333
1072LH Amsterdam

Menu
Yamazato Restaurant in Hotel Okura Amsterdam serveert de authentieke Japanse haute cuisine, kaiseki Ryori.
Om ervoor te zorgen dat u het volledig authentieke 1* Michelin ster kaiseki-concept ervaart, bieden wij exclusief zorgvuldig samengestelde vaste menu’s aan.
Allergieën en dieetwensen
Wij vernemen graag uw dieetwensen en/of allergieën in uw reservering, zodat we onze service kunnen aanpassen op uw wensen.
Yamazato
Op de begane grond van Hotel Okura Amsterdam vindt u het authentiek Japanse Yamazato Restaurant. Hier worden meer dan vijftig specialiteiten uit de traditionele kaiseki ryori keuken, de Japanse haute cuisine bereid door de kundige handen Masanori Tomikawa en het team van Japanse koks. Door het gebruik van typisch Japanse materialen in het interieur, en de aangrenzende tuin met in het voorjaar een prachtige kersenbloesem, waant u zich in Japan. Voor een besloten gelegenheid gebruik maken van een van de privéruimten. Het authentieke Japanse Yamazato Restaurant is sinds 2002 gewaardeerd met één Michelinster.


Kaiseki
De normen die gelden voor de kaiseki keuken verschillen zeer van die van de moderne Japanse keuken. Het menu van Yamazato is volgens de klassieke kaiseki-structuur samengesteld. Onze menu’s zijn nauwkeurig samengesteld door Masanori Tomikawa. De keuken onderscheidt zich door te focussen op de puurheid van seizoensgebonden, traditionele Japanse ingrediënten. De stijl is minimalistisch en alle gerechten zijn in evenwicht: van smaak en textuur tot de uitstraling en kleuren van de gerechten. De Japanse traditie ziet u terug in het servies en de kleding van de serveersters. Meer weten over kaiseki? Kijk op de volgende pagina.
Chef Masanori Tomikawa
Chef Masanori Tomikawa is Executive Chef & Manager van Yamazato Restaurant. Hij heeft een rijke ervaring in zijn vakgebied en is toegewijd aan zijn taak om de perfecte beleving te creëren. Zijn fascinatie met eten begon al op jonge leeftijd. Bovendien spendeerde Tomikawa sindsdien vele jaren in Japanse keukens. Dit proeft u terug in zijn geraffineerde authentieke gerechten, de Haute Cuisine van Japan.

Onze andere culinaire opties
Twenty Third Bar
Geniet in De Pijp van de bijzondere cocktails, geïnspireerd door de stad Amsterdam. Cocktails & Champagne Panoramisch uitzicht…
Ciel Bleu Restaurant**
Gerechten uit de internationale keuken met een uitzicht vanaf de 23ste verdieping Keuken Internationaal…
Teppanyaki Restaurant Sazanka
De chefs bereiden de meest heerlijke vis-, vlees- en vegetarische gerechten aan uw tafel op de hete bakplaat; à…