Serre

Terug naar overzicht

Gelegen aan het water is Serre dé plek van Amsterdam waar ontspannen, rust en genieten hoog in het vaandel staan.

Keuken

Internationale specialiteiten

Openingstijden

maandag-zondag
11:00 – 22:00 uur
Keuken geopend van
12:00 tot 20:30 uur
Laatste aankomst 20:30 uur

Kleding-voorschriften

Smart casual (Korte broek of slippers zijn alleen toegestaan op het terras)

Contact

+31 (0)20 6788 300

Adres

Ferdinand Bolstraat 333 1072LH Amsterdam

Menu

Geniet van tal van verschillende internationale gerechten bij Serre. Naast ons à la carte menu serveren wij ook ons Bibendummenu: 3- of 4-gangen voor een excellente prijs.

Serre a la carte

Serre Bibendum menu

Serre’s Thursdays menu

AFTERNOON TEA

Van donderdag tot en met zondag bent u van harte welkom in Serre voor een heerlijke afternoon tea met Japanse invloeden. De diverse verfijnde zoete en hartige gerechten worden in smaakvolle gangen gepresenteerd. Bij iedere gang wordt een bijpassende thee geschonken.

MEER INFO

SAIL AWAY

Ontdek ons exclusieve Sail Away aanbod en geniet van de heerlijke gerechten van Serre tijdens uw bootvaart.

MEER INFO

Cocktails Pop-up

Vanaf 21 juni nodigt Hotel Okura Amsterdam u uit om het uitzonderlijke vakmanschap van onze Cocktails Pop-up te ervaren. Onder de deskundige leiding van bar manager Najade Bijl heeft het barteam zes unieke signature cocktails met een Japans twist gecreëerd, inclusief een alcoholvrije variant.

Beleef deze bijzondere ervaring op het loungeterras van restaurant Serre.

Bekijk menu

Serre

Kom ontspannen dineren bij Serre. Gelegen aan het water, in de luwte van Hotel Okura Amsterdam, kunt u de hele dag door aanschuiven voor hoogstaande gerechten. De erkenning met een Bib Gourmand door Michelin staat voor de perfecte prijs-kwaliteit verhouding, waarbij u voor excellente prijs geniet van een Bibendum menu van drie- of viergangen. 

Het lichte, elegante restaurant biedt het perfecte decor voor een heerlijk ontbijt, goed glas wijn, een ontspannen lunch of een romantisch diner. Met een kaart die gecreëerd is door Arjan Speelman vindt u bij Serre eenvoud op z’n allerbest. Van speciaalbier en bitterballen tot kaviaar en Dom Perignon, en alles ertussenin. De basis is internationaal en de smaken verfijnd.

In de zomer kunt u plaatsnemen op onze favoriete plek: het zonovergoten terras aan het Amstelkanaal. Vanaf uw tafel kijkt u uit over het schitterende water waar u de boten recht voor u ziet aanmeren. Aan het begin van de lente wordt Serre’s terras omgetoverd tot magisch decor met de prachtige wit en roze gekleurde kersenbloesem. De ideale plek om op ieder moment van de dag even te ontsnappen aan de hectiek van de stad en te genieten van de zon, de rust en het uitzicht over het water.

* Wij vernemen graag uw dieetwensen en/of allergieën in uw reservering, zodat we onze service kunnen aanpassen op uw wensen.

Bib Gourmand

Naast de Michelinster kent Michelin ook een andere kwalificatie, de Bib Gourmand. De Bib Gourmand staat voor een uitstekende prijskwaliteitverhouding en wordt toegekend aan restaurants met een kwaliteitskeuken. Ook bij Serre bestaat het Bibendum-menu uit drie of vier gangen. Net zoals de Michelinster is de Bib Gourmand uitgegroeid tot een begrip. Bij een Bib Gourmand restaurant ziet u dat luxe en gastronomisch dineren niet duur hoeft te zijn. Hoe de Bib aan zijn naam komt? Het is de afkorting van Bibendum, oftewel het Michelinmannetje.

Wat zeggen de critici?

MICHELIN GIDS 

“Net als de andere restaurants van Okura staat kwaliteit centraal in deze chique luxebrasserie, die een prachtig terras langs de gracht heeft. Uitstekende producten ondersteunen hier de internationaal getinte keuken. De chef gebruikt bereidingen van diverse kookstijlen en verenigt ze in gerechten die ronduit lekker zijn.”

WIJNSPIJS 

“Niet helemaal hetzelfde als de andere restaurants in Hotel Okura Amsterdam. Dit is namelijk een gezellige brasserie, waar je geniet van prachtige bordjes met gerechten uit verschillende landen. Dit alles in de gezellige omgeving van Serre, wat alles behalve statisch is. “

GIRL WHO MAGAZINE 

“Geloof ons nou maar dat dit een absolute aanrader is voor wie écht goed wilt dineren maar hier niet teveel aan uit wil of kan geven. Hier krijg je sterrenservice én -eten voor zeer schappelijke prijzen. Het team van Serre pakt je in een zorgt voor een uiterst smakelijke avond.“