Hulde Aan Van Gogh’s 50-jarig Jubileum

De schilderijen van Vincent geven kleur aan het leven. Het leven dat gevierd mag worden.

Zeker nu het Van Gogh Museum 50 jaar bestaat.
Hotel Okura Amsterdam is trouwe partner van het Van Gogh Museum en wij voelen ons vereerd om aan deze bijzondere dag een bijdrage te leveren door het menu voor de lunch samen te stellen. Onze Executive Chef Michel Westerman en zijn team lieten zich inspireren door acht werken van Van Gogh. Het resulteerde in voortreffelijke hapjes die de smaakpapillen strelen als het penseel van de meester. Maar dat niet alleen, de hapjes waren een lust voor het oog.

De reacties waren lovend! Daarom willen wij deze ervaring niet alleen voorbehouden aan de mensen die op het jubileumfeest aanwezig waren. Bedrijven die een vergadering of conferentie boeken bij Hotel Okura Amsterdam, kunnen deze nu ook in het teken stellen van Van Gogh. U en uw gezelschap kunnen zich onderdompelen in een volledige Van Gogh belevenis of kiezen voor een culinaire van Gogh touch. Op maat, afhankelijk van uw wensen. Maar altijd met uitmuntende service en Japanse gastvrijheid, Omotenashi. Stuur een email naar events@okura.nl en maak uw wensen kenbaar.

Inspiratie

Waar ons culinaire team zich liet inspireren door het werk van de meester, liet Vincent zich inspireren door Japanse prenten. Japanse prentkunst was een van zijn grootste inspiratiebronnen, een artistiek voorbeeld. Exotisch en vrolijk met ongewone ruimtewerking, grote vlakken in sterke kleuren, alledaagse onderwerpen en aandacht voor details uit de natuur.

Japanse invloeden hebben het werk van Vincent gekenmerkt tot de laatste maanden van zijn leven. Specifiek over deze periode is de tentoonstelling ‘Van Gogh in Auvers’ geopend. Toentertijd maakte hij brede panoramische schilderijen.

Newsletter

Stay tuned! Be the first one to receive exclusive offers and the latest news of Hotel Okura Amsterdam. Sign up for our newsletter.