Workshops en masterclasses bij Taste of Okura

De thema’s van de workshops zijn meestal seizoensgebonden, zoals kreeft, champignons of asperges. Sommige terugkerende workshops kunnen het hele jaar door worden geboekt. U kunt zich individueel inschrijven voor onze kookworkshops.

De workshop begint met een aperitief in onze Wine Room waar Chef Louise O’hare de workshop in detail uitlegt. Daarna gaat u aan de slag in Taste of Okura, hier brengt u de theorie in praktijk door het bereiden van drie heerlijke gerechten. Vervolgens geniet u samen met uw mede-koks van de gemaakte gerechten aan Taste of Okura’s eettafels. Alle workshops duren ongeveer 4,5 uur.

Boek uw workshop of masterclass

Masterclass vlees (inclusief Japans Wagyu)

Het is geen verrassing dat de nadruk in deze workshop tijdens alle drie de gangen volledig op vlees is gericht. Leer meer over de verschillende delen van het vlees, waar op te letten bij het kiezen van vlees en welke bereiding voor welk deel geschikt is. Lees meer.

Meat dish Taste of Okura
Dessert dish Taste of Okura

Driegangendiner workshop

Elk seizoen creëert Chef Louise een nieuw driegangenmenu met de beste ingrediënten. Lees meer.

Masterclass wild

Het najaar is het seizoen voor wild. Dit zorgt voor diepe, aardse smaken van vlees en gevogelte. De tijd is dan rijp voor een workshop geheel gericht op wild. Tijdens deze masterclass leert u verschillende bereidingen van wild en het combineren van wild met specifieke ingrediënten en sauzen die het wildseizoen kenmerken. Lees meer.

Mushrooms ingredient Taste of Okura

Masterclass paddenstoelen

De zoektocht naar paddenstoelen wordt door de Italianen ook wel ‘de stille jacht’ genoemd. De natuur geeft ons deze speciale ingrediënten met romige en aardse tonen die verrassend goed samengaan met onder andere wild en knolgewassen. Lees meer.

Masterclass vis- en schaaldieren

Samen bereiden wij drie visgerechten, met alles van rond- en platvis tot schelp- en schaaldieren en natuurlijk bijpassende ingrediënten en sauzen. Gedurende deze workshop leert u technieken voor het openmaken en bereiden van schelp- en schaaldieren, schobben, fileren en ontgraten van ronde en platte vissen. Lees meer.

Masterclass kreeft

Het seizoen van de Oosterscheldekreeft begint in maart en loopt tot en met 15 juli. Kreeft is heerlijk, maar vergt enige kennis. Na deze masterclass kunt u uw vrienden en familie verrassen met een diner inclusief kreeft. Tijdens deze masterclass werken we met Canadese, Europese en Oosterschelde kreeft. Lees meer.

Masterclass asperge

Het meest vorstelijke ingrediënt, in Nederland beter bekend als ‘het witte goud’ keert ieder jaar in april terug in onze keukens. Van de teelt tot de bereiding blijft de asperge een bijzondere groente. Tijdens deze masterclass maakt u kennis met verschillende manieren om asperges te bereiden. Lees meer.

Asparagus ingredient Taste of Okura