Workshops en Masterclasses bij Taste of Okura

De thema’s van de workshops zijn meestal seizoensgebonden, zoals kreeft, champignons of asperges, maar sommige terugkerende workshops kunnen het hele jaar door worden geboekt. U kunt zich individueel inschrijven voor onze kook workshops. Dit kan via het aanvraagformulier.

Na een uitleg en demonstratie worden de bereid. Vervolgens geniet de groep van de gemaakte gerechten aan de Taste of Okura’s eettafels. Alle workshops duren ongeveer 4 en een half uur.

Vlees masterclass (inclusief Japans Wagyu)

Het is geen verrassing dat de nadruk in deze workshop in alle drie de gangen volledig op vlees is gericht. Leer meer over de verschillende delen van het vlees, waar op te letten bij het kiezen van vlees en welke bereidingen voor welk deel geschikt is. Natuurlijk spelen in elk vleesgerecht ook andere ingrediënten en vooral sauzen een grote rol, dus ook hier wordt aandacht aan besteed. Lees meer.

Driegangen diner workshop

Elke maand wordt er een driegangen menu gekookt met dé beste ingrediënten van het seizoen. De inspiratie voor deze gerechten wordt gehaald uit de restaurants van Hotel Okura Amsterdam. Lees meer.

Wild masterclass

Het najaar is het seizoen voor wild. Dit zorgt voor diepe, aardse smaken van vlees en gevogelte. De tijd is dan rijp voor een workshop specifiek voor wild – bereidingen, koken en combineren met de juiste ingrediënten en sauzen. Lees meer.

Paddenstoelen masterclass

De zoektocht naar paddenstoelen wordt door de Italianen ook wel ‘de stille jacht’ genoemd. De natuur geeft ons deze speciale ingrediënten die erg goed samengaan met romige en aardse tonen van comfort food dat we graag eten in de herfst, maar ook met wild en knolgewassen. Tijdens de paddenstoelen masterclass leert u over verschillende gekweekte en wilde paddenstoelen en maken we samen verrassende gerechten. Lees meer.

Vis- en schaaldieren masterclass

Gedurende deze workshop leert u technieken voor het openmaken en bereiden van schelp- en schaaldieren, schobben, fileren en ontgraten van ronde en platte vissen. Verder leert chef Louise O’Hare u hoe u duurzame en seizoensgebonden vis kiest, waar dit te koop is en hoe verse vis eruit ziet en ruikt. Lees meer.

Masterclass kreeft

Het seizoen van de Oosterschelde kreeft loopt van de laatste donderdag van maart tot en met 15 juli. Tijdens deze masterclass werken we met Canadese, Europese en Oosterschelde kreeft. Lees meer.

Masterclass asperge

Het meest vorstelijke ingrediënt, in Nederland beter bekend als ‘het wittegoud’ keert elk jaar in april terug in onze keukens. Elk jaar zorgt dit voor nieuwe inspiratie en nieuwe recepten die gebruikt worden in de restaurants en tijdens de masterclass. Lees meer.