Ontmoet je collega's

Eén van die speciale dingen van werken bij Hotel Okura Amsterdam is dat je in een omgeving gaat werken met collega's van verschillende culturele achtergronden. Het Okura is een team van ongeveer 380 collega's van 29 verschillende nationaliteiten. De meerderheid heeft de Nederlandse nationaliteit (50%) maar Okura heeft ook veel Japanse collega's (25%). Vanwege de vele verschillende nationaliteiten, is Engels de voertaal in het hotel. Een ander aantrekkelijk aspect van werken bij Okura is dat de toekomst voor je open ligt. Binnen het bedrijf zijn voor alle medewerkers ontzettend veel doorgroeimogelijkheden. Zowel binnen je afdeling als daarbuiten. In de interviews kun je alvast kennis maken met twee Okura collega's die hun ervaringen met je delen! Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod? Volg ons op onze Recruitment Facebook pagina.

Carrières die grenzen overstijgen

Hotel Okura Amsterdam is een uniek bedrijf in vele opzichten. Eén van die bijzonderheden is dat de identiteit van het hotel gevormd wordt door de verschillende culturele achtergronden van haar werknemers. In totaal werken er mensen van 29 verschillende nationaliteiten in de organisatie. Werken bij Hotel Okura Amsterdam betekent dan ook dat je in contact komt met vele verschillende culturen. De wortels van het bedrijf liggen in Japan en dat zie je overal terug. Ongeveer een kwart van alle medewerkers is van Japanse afkomst. De meeste van deze collega’s verhuizen speciaal voor hun werk naar Amsterdam voor een aantal jaar. Eén van deze toegewijde mensen is Mariko Matsuzawa (1985).

'29 verschillende nationaliteiten in 1 bedrijf'

Je bent verhuisd naar de andere kant van de wereld voor je werk, waarom heb je gekozen voor Hotel Okura Amsterdam?
Om te beginnen was ik erg geïnteresseerd in hoe het zou zijn om in een ander land te wonen, dat is natuurlijk voor iedereen een spannende ervaring. Maar daarnaast wilde ik ook graag ervaren hoe de Japanse cultuur gezien wordt door mensen van een totaal andere achtergrond. Voordat ik naar Amsterdam verhuisde had ik al training gehad bij Hotel Okura Tokio. Ik herkende mezelf in de cultuur van Okura Company. In het Japans hebben we het woord ‘wa’, wat ongeveer te vertalen is naar teamwerk / harmonie. De ‘wa’ binnen de Okura-keten was een grote reden om bij Hotel Okura Amsterdam te willen werken.

Inmiddels werk je al ruim 7 jaar bij Hotel Okura Amsterdam, hoe kijk je terug op deze tijd?
In het begin was ik vooral geconcentreerd op mijn werk als medewerker bediening in het Yamazato Restaurant. Toen ik meer ervaring kreeg in mijn werk begon ik meer contact te zoeken met andere afdelingen. Dit contact heeft me echt geholpen in mijn eigen ontwikkeling. De Nederlandse cultuur is altijd open en verwelkomend naar andere culturen.

Was je van plan om zo’n lange periode in het hotel te blijven werken?
De meeste Japanse medewerkers blijven voor een periode van drie jaar, maar de laatste jaren heb ik juist de mogelijkheid gehad om te groeien in mijn afdeling. Ik heb promotie gemaakt naar supervisor en wilde graag blijven om het team te verbeteren. In de tussentijd heb ik meerdere trainingen gevolgd en heb een uitgebreide sake-cursus afgerond. Voor nieuwe collega’s zou mijn advies zijn om zo veel mogelijk om je heen te kijken buiten je eigen afdeling: er zijn veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en anderen zijn altijd bereid je te helpen, gebruik dat!

 

Een carrière die nooit stil staat

Eén van de aantrekkelijke dingen van werken bij Hotel Okura Amsterdam is dat de toekomst voor je open ligt. Binnen het bedrijf zijn voor alle medewerkers ontzettend veel doorgroeimogelijkheden. Zowel binnen je afdeling als daarbuiten. Het gebeurt regelmatig dat collega’s op een heel andere afdeling verder gaan en zo ervaring opdoen in de breedste zin van het woord. Een voorbeeld van iemand die stappen heeft gezet is Joeri van den Broek (1987).

'Nieuwe functies zonder het bedrijf te hoeven verlaten'

Hoe ben je bij dit hotel komen werken?
Ik ben bij Hotel Okura Amsterdam begonnen toen ik nog studeerde. Als leerling aan de hotelschool heb ik zowel in de keuken gewerkt als in de roomservice. Toen ik vervolgens in Leeuwarden mijn vervolgopleiding deed kwam ik in contact met iemand van de HR-afdeling. Ik had ineens een sollicitatiegesprek en daarna ging het heel snel: drie weken later was ik aangenomen als medewerker bediening in het Serre restaurant, zonder enige ervaring in de bediening!

Hoe heeft je carrière zich verder ontwikkeld vanaf dat moment?
Na een jaar werd ik gevraagd om supervisor te worden. Een mooie eer, want ik had altijd de ambitie om me verder te ontwikkelen, met name in de breedte. Uiteindelijk heb ik de avontuurlijke keuze gemaakt om naar een heel andere afdeling te gaan: ik werd assistent chief stewarding (de afwasafdeling). Ik wilde graag meer kennis opdoen over de leidinggevende aspecten binnen een hotel, dus de overstap naar zo’n belangrijke afdeling met een groep van 27 man was een mooie uitdaging. Ook daarna ging het heel snel, het vertrouwen was er en ik ben inmiddels chief steward.

Je zit inmiddels in totaal 5 jaar bij dit bedrijf, hoe zie jij je toekomst?
Nu ik steeds meer inzicht heb in hoe het wereldje eruit ziet, weet ik dat mijn focus duidelijk op F&B ligt. Mijn doel is uiteindelijk om in het F&B-management te komen, dus minder het managen van een specifieke afdeling en meer meedenken op strategisch niveau. Ik vind dat ik dan nog wel een heleboel stappen moet zetten, dus dat wil ik doen door in de toekomst wederom een stap in de breedte te zetten. Bijvoorbeeld door als assistent op een afdeling als de banqueting of een ander restaurant ervaring op te doen. Daarmee bouw je aan een brede kennis, die later allemaal van pas komt.

Wat vind je dat toekomstige collega’s zouden moeten weten over werken bij Hotel Okura Amsterdam?
Wat betreft de mogelijkheden om je ontwikkelen weet ik dat de mogelijkheden in dit hotel enorm zijn, als je iets wil dan kan het. Maar je moet er wel zelf voor gaan, wees proactief. Dat zal alleen maar in je voordeel werken. Een voorbeeld hiervan is het meedoen aan het Young Professionals programma. Ik moest daarvoor op eigen initiatief solliciteren en terugkijkend is het echt de ultieme ontwikkeling geweest, dat neem ik de rest van mijn leven mee.