Sake maand in Yamazato

Yamazato staat de hele maand november in het teken van sake uit de Hida Takayama streek, ten westen van Tokyo. Chef Masanori Tomikawa serveert daar de gehele maand een speciaal menu bij met ingrediënten uit diezelfde streek. Dit betekent dat u in november bij ons terechtkunt voor een achtergangenmenu gecombineerd met bijpassende sakes. Wilt u de sakebrouwer zelf ontmoeten? Dat kan van donderdag 14 tot en met maandag 18 november. Hij is dan aanwezig en verwelkomt u met een kleine sakeproeverij waarbij tekst en uitleg over de sakes wordt gegeven.

Interior of Yamazato Restaurant

Sakebrouwerij Funasaka

De brouwer van sakebrouwerij Funasaka laat u bij binnenkomst enkele van hun bijzondere sakes proeven en vertelt over de verschillende smaakpaletten die u daarbij ervaart. Ook is er een sake-arrangement samengesteld dat bij het speciale menu met ingrediënten uit de Hida Takayama streek past. Dit arrangement bestaat onder meer uit genshu sake die door het achterwege laten van de toevoeging van water een sterk aromatische smaak heeft en tobindori sake die door de tijdrovende productiemethode zelden wordt gemaakt.

Hida Takayama-menu

Het achtgangenmenu is € 135 per persoon. De speciaal geselecteerde en bijpassende sakes uit hetzelfde gebied worden geschonken voor € 95 per persoon. Het menu en het sake-arrangement is de gehele maand november te bestellen, ook als de sakebrouwer niet aanwezig is. Wilt u hem wel persoonlijk ontmoeten, reserveer dan uw tafel van 14 tot en met 18 november.

Reserveringen

U kunt restaurantreserveringen van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur bereiken via restaurants@okura.nl of +31 (0)20 6787 450. Online reserveren is ook mogelijk via onderstaande boekingsbalk. Last minute reserveren? Wij raden u aan om bij een last minute reservering die minder dan twee uur van te voren gemaakt wordt, telefonisch contact met ons op te nemen.

Kledingvoorschriften: smart casual