Goud en zilver voor Ciel Bleu in vakwedstrijd ‘beste gastvrouw/gastheer’

Terug naar overzicht

Persbericht: Goud en zilver voor Ciel Bleu in vakwedstrijd ‘beste gastvrouw/gastheer’

Fabiënne Bakker en Kiki Bult winnaars van Skills the Finals

Amsterdam, 23 maart 2019 – Fabiënne Bakker (19) en Kiki Bult (22), beiden werkzaam in het met twee Michelinsterren bekroonde Ciel Bleu Restaurant, hebben de eerste en tweede plaats behaald op het Nederlands kampioenschap ‘Skills the Finals’. De winnaars van dit kampioenschap, waarbij talentvolle mbo-studenten in verschillende disciplines om de titel strijden, mogen Nederland vertegenwoordigen in hun vakgebied op het wereldkampioenschap.

Fabiënne en Kiki hebben onafhankelijk van elkaar een traject gevolgd, waarin ze beiden als winnaars van hun school door de voorrondes kwamen. Daarna volgde een periode waarin Maître Pasquinel Kolk beide talenten intensief heeft begeleid: “We hebben sommige vaardigheden samen kunnen trainen, maar aangezien ze uiteindelijk als concurrenten tegenover elkaar op de wedstrijd zouden staan, hebben ze hun individuele opdrachten in het geheim voorbereid. Het was voor allebei dus een verrassing welke vertaalslag de ander aan de thema’s had gegeven. Ze hebben beiden alles gegeven om zich op de wedstrijd voor te bereiden en het maakt me enorm trots dat ze allebei op het podium zijn geëindigd.”

Fabiënne Bakker werd uitgeroepen tot beste gastvrouw, gevolgd door Kiki die de tweede plaats bemachtigde. Voor Fabiënne is het de tweede keer dat zij de overwinning op haar naam schrijft. Ook in 2018 werd ze uitgeroepen tot Beste Gastvrouw van Nederland. Daarmee vertegenwoordigde ze Nederland op het Europese kampioenschap EuroSkills in Budapest. Met haar winst van dit jaar mag ze ons land van 22 tot 27 augustus 2019 vertegenwoordigen op de WorldSkills in Kazan, Rusland. Daarbij komen jonge professionals uit alle hoeken van de wereld samen om te strijden om beste ter wereld te worden in hun vakgebied.

Over Ciel Bleu

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd in Hotel Okura Amsterdam op de 23ste etage, heeft sinds 2007 twee Michelinsterren en is aangesloten bij Alliance Gastronomique. In het restaurant zijn drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. De ‘Chef’s Table’ grenzend aan de keuken is voor maximaal 10 gasten exclusief te reserveren. ‘Starlight’ biedt private dining opties voor gezelschappen van 10 tot 16 personen.