Ciel Bleu Restaurant ontvangt Wine Spectator’s 2019 Restaurant Award

Terug naar overzicht

Persbericht: Ciel Bleu Restaurant ontvangt Wine Spectator’s 2019 Restaurant Award

Best of Award of Excellence voor het 8e jaar op rij

Amsterdam, 15 oktober 2019 – Het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu, gevestigd op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam, is door de jury van Wine Spectator erkend voor de indrukwekkende wijnkaart. Daarmee vergaart het restaurant een vermelding in de wereldwijde lijst van restaurants die zijn aangemerkt als topdestinatie voor wijnliefhebbers.

Noël Vanwittenbergh - Sommelier Ciel Bleu Restaurant

Wine Spectator erkent sinds 1981 ‘s werelds beste wijnkaarten op drie verschillende niveaus: de Award of Excellence, de Best of Award of Excellence en de Grand Award. Ciel Bleu Restaurant heeft voor het 8e achtereenvolgende jaar de Best of Award of Excellence ontvangen. Dit is een speciale erkenning voor restaurants die de vereisten van de Award of Excellence duidelijk overtreffen. De wijnkaarten van restaurants in deze categorie vertegenwoordigen een breed scala aan wijngebieden, met aanzienlijke verscheidenheid in jaargangen van verschillende topwijnen. Doorgaans bestaan de wijnkaarten uit meer dan 350 selecties. Dat, gecombineerd met de toewijding aan wijn die van het serviceteam uitgaat, maakt deze restaurants de ideale bestemming voor echte wijnliefhebbers.

Het is niet de eerste erkenning dit jaar voor Ciel Bleu’s sommelier Noël Vanwittenbergh, die ook werd uitgeroepen tot sommelier van het jaar tijdens de Nederlandse presentatie van de Michelin Awards 2019. Maître d’ Pasquinel Kolk: “Dat we dit jaar wederom deze titel van Wine Spectator ontvangen is een groot compliment voor Noël Vanwittenbergh en een beloning voor zijn inspanningen om jaar na jaar een toonaangevende wijnkaart voor Ciel Bleu samen te stellen.”

Over Wine Spectator

Wine Spectator is een autoriteit op het gebied van wijn. De gedrukte publicatie Wine Spectator Magazine bereikt meer dan 3 miljoen lezers wereldwijd. Daarnaast omvat Wine Spectator ook de meest uitgebreide wijnplatform online. Wine Spectator onderzoekt de wereld van wijn van de wijngaard tot de tafel, verkent de rol van wijn in de hedendaagse cultuur en levert elk jaar deskundige beoordelingen van meer dan 18.000 wijnen.

Over Ciel Bleu Restaurant

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd op de 23ste verdieping van Hotel Okura Amsterdam, ontving in 2007 de tweede Michelinster onder leiding van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. Het restaurant is aangesloten bij Alliance Gastronomique en er zijn maar liefst drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. De ‘Chef’s Table’ grenzend aan de keuken is voor maximaal 10 gasten exclusief te reserveren. ‘Starlight’ biedt private dining opties voor gezelschappen van 10 tot 16 personen.