Al het nieuws

KLM brengt drie topchefs samen in Hotel Okura Amsterdam

KLM verlengt de samenwerking met drie topchefs die al geruime tijd een bijdrage leveren aan hoogwaardige maaltijden aan boord van verschillende KLM-vluchten. Topchef en Indonesische TV persoonlijkheid Farah Quinn, sterrenchef Masanori Tomikawa en sterrenchef Onno Kokmeijer van Ciel Bleu, kwamen op initiatief van KLM en Okura in Hotel Okura Amsterdam bijeen voor een culinaire ontmoeting. Met Kokmeijer is bovendien een uitbreiding van de samenwerking aangekondigd voor de maaltijden in de Europese Businessclass, waar hij per 29 oktober 2017 ook de voorgerechten zal verzorgen.

In oktober 2015 had Onno Kokmeijer, Executive Chef en Manager van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu, samen met zijn Chef de Cuisine Arjan Speelman, de primeur om als eerste chef de maaltijden voor de lunches en het diner te verzorgen aan boord van de businessclass op de langere vluchten binnen Europa. De gerechten van Kokmeijer en Speelman worden door de passagiers heel goed gewaardeerd. Zij zullen daarom ook de voorgerechten op deze vluchten gaan verzorgen. Vanaf eind oktober worden deze wekelijks wisselende gerechten in combinatie met de lunches en diners aan de EBC-passagiers geserveerd.

Quinn is de eerste Indonesische ambassadeur met wie KLM samenwerkt. Op de routes Jakarta – Kuala Lumpur en Singapore – Denpasar serveert KLM zowel in de World Business Class als in Economy Class exclusieve maaltijden van de topchef. Ook reizigers naar Amsterdam, kunnen haar gerechten proeven, omdat de vlucht uit Indonesië via Kuala Lumpur naar Amsterdam gaat.

De samenwerking tussen KLM en chef Masanori Tomikawa, met zijn Michelinsterrenrestaurants Yamazato en Sazanka in Hotel Okura Amsterdam, gaat terug tot 2010. Tomikawa is in samenwerking met KLM verantwoordelijk voor de maaltijden aan boord van vluchten van en naar Japan. De Japanse gerechten in zowel de KLM World Businessclass als de Economy Class zijn door Tomikawa geïnspireerd. Uniek aan deze samenwerking is dat niet alleen de Japanse gerechten vanaf KLM thuisbasis Schiphol door de chef ontwikkeld zijn, maar ook de Japanse gerechten aan boord van de vluchten vanuit Japan naar Amsterdam. In Japan vinden onder zijn leiding workshops plaats om de zomer- en wintermenu’s samen te stellen en in lijn te brengen met de bereidingen vanaf Schiphol.

/////

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Saskia van de Sanden / Manager Marketing & Communications
T: 020 - 67 87 488 E: vandesanden@okura.nl

 

Berichten