Al het nieuws

Van Gogh Museum 3D Collectie en meesterlijk diner in Ciel Bleu

Amsterdam, 27 maart 2015 – Tot en met 29 mei is bij de Chef’s Table in de keuken van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu een Van Gogh Museum Relievo tentoongesteld. Deze driedimensionale reproductie van Van Gogh’s ‘Korenveld onder onweerslucht’ uit 1890 is tijdens het diner te bewonderen. Genoeg reden voor SVH Meesterkok Onno Kokmeijer om een exclusief diner, geïnspireerd op werken van deze Hollandse meester, samen te stellen. Het meesterwerk aan de wand en de gastvrijheid en service van de drie SVH Meesters van Ciel Bleu zijn de ingrediënten voor een meesterlijke culinaire en artistieke ervaring.

Vier meesters in het Ciel Bleu Restaurant           
Op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam, ín de keuken van Ciel Bleu, wordt men omringd door vier meesters. Ciel Bleu is het enige restaurant in Nederland waar drie SVH Meesters werkzaam zijn. Meesterkok Onno Kokmeijer, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meestergastheer Pasquinel Kolk zorgen voor een exclusief vijfgangendiner met bijpassende wijnen. Aan de Chef’s Table van het restaurant zien gasten de meesters aan het werk, met de Van Gogh Museum Relievo van meesterschilder Vincent van Gogh als decor.

Het meesterlijke Van Gogh diner à € 295,- per persoon is tot en met 29 mei te boeken vanaf minimaal 4 tot maximaal 10 personen. Gasten kunnen hiervoor contact opnemen met de afdeling restaurantreserveringen via 020 6787 450 of restaurants@okura.nl.

Tastbare 3D reproducties  
Een Van Gogh Museum Relievo is een driedimensionale reproductie van een Van Gogh schilderij op ware grootte, waarbij de kleur en structuur zo exact mogelijk gereproduceerd worden. Met het blote oog valt het verschil met het origineel niet te onderscheiden. De Van Gogh Museum Relievo Collectie bestaat uit in totaal 9 werken, waarbij zowel de voor- als achterzijde, inclusief lijst, identiek zijn aan het origineel. Niet alleen ‘Korenveld in onweerslucht’ is in Hotel Okura Amsterdam te zien. Ook ‘Boulevard de Clichy’ (1887), ‘De Oogst’ (1888), ‘Zonnebloemen’ (1889), ‘Amandelbloesem’ (1890) en ‘Avondschemering’ (1890) worden geëxposeerd in het vijfsterrenhotel. Daarnaast kunnen gasten die in Okura’s Van Gogh Suite verblijven ‘Kreupelhout’ (1889) en ‘De Slaapkamer’ (1888) van dichtbij aanschouwen.

De Van Gogh Museum Relievo’s zijn het resultaat van een intensieve samenwerking tussen het Van Gogh Museum, distributeur Tribute International en ontwikkelaar en producent Fujifilm. De Van Gogh Museum Relievo’s zijn te koop; de opbrengst wordt onder andere gebruikt voor het behoud en onderhoud van de originele werken in het Van Gogh Museum. Daarnaast dienen de Van Gogh Museum Relievo’s ook een educatief doel. Zo zijn ze ingezet bij de tentoonstelling ‘Van Gogh aan het werk’ in het Van Gogh Museum, om de bezoekers een mogelijkheid te geven om de structuur van het schilderij te voelen.

Over Hotel Okura Amsterdam      
Hotel Okura Amsterdam is onderdeel van een internationale keten met wereldwijd meer dan 90 luxe hotels, bestaande uit Okura Hotels & Resorts, JAL Hotels en Nikko Hotels International. Hotel Okura Amsterdam biedt haar gasten hoogstaande hotelaccommodatie, culinaire verwennerij met keuze uit verschillende Michelin-sterrenrestaurants en ultramoderne spa-faciliteiten. Hotel Okura Amsterdam ligt op korte afstand van zowel het zakelijke district van Amsterdam als van belangrijke toeristische attracties.

Berichten