Al het nieuws

Emma at Work viert tienjarig bestaan in Hotel Okura Amsterdam

Amsterdam, 12 juni 2016  - Onder andere Karin Bloemen, Freek de Jonge, Marjolijn van Kooten, Dennis van der Geest en Nicolette van Dam luisterden vanavond de tiende verjaardag van Emma at Work op. In Hotel Okura vond een benefietavond plaats en ook werd voor de vierde keer de Okura-Emma at Work award uitgereikt.

Emma at Work heeft de afgelopen tien jaar laten zien dat zij succesvol is in het bemiddelen van jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking naar werk. Inmiddels vonden zo'n 1000 jongeren via Emma at Work een werkplek. Tijdens de benefietavond speelden jongeren dan ook een prominente rol. Zo verzorgde de 21-jarige Alex 'OneArmed drummer' Wegman, bekend van Hollands Got Talent en ambassadeur van Emma at Work, een optreden. Emma at Work wordt niet gesubsidieerd vanuit de overheid. Om ook de komende tien jaar verder te kunnen lanceerde Emma at Work tijdens het jubileumfeest de zogenoemde Club van 1000. Bedrijven committeren zich via deze club voor drie jaar aan Emma at Work om de bemiddeling van jongeren financieel te steunen. NSGK verdubbelde de opbrengst van de avond met een bedrag van € 15.000,-

Over de Okura - Emma at Work award
Tijdens het feestelijke programma werd voor de vierde keer de Okura - Emma at Work award uitgereikt. Deze jaarlijkse award is in het leven geroepen voor bedrijven die veel betekenen voor de doelgroep. Naast de winnaar ABN AMRO waren De Breiboerderij, DEEN Supermarkten, Stadsarchief Amsterdam en Unilever genomineerd. De jaarlijkse award is een initiatief van Hotel Okura Amsterdam en Emma at Work. Hotel Okura Amsterdam ondersteunt de ambities van Emma at Work en gaf meerdere jongeren de kans werkervaring op te doen in de verschillende keukens die het hotel heeft.

Over Emma Kinderziekenhuis en Emma at Work
Emma at Work werd in 2006 opgericht in het Emma Kinderziekenhuis om jonge mensen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking de arbeidsmarkt op te helpen. Op die manier krijgen zij de kans actief mee te doen in de maatschappij. Tegelijkertijd wordt het financiële vangnet voor deze doelgroep steeds kleiner en vraagt de Participatiewet om een actieve houding van werkgevers ten opzichte van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze ontwikkelingen dragen bij aan de meerwaarde die Emma at Work heeft voor jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking.

________________________________________________________________
Foto caption: Genomineerde bedrijven voor Okura-Emma at Work Award 2016 - gewonnen door ABN AMRO
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eva Lunshof van Emma at Work via 06 21883259

Berichten