Oud en Nieuw

Hotel Okura Amsterdam biedt verschillende culinaire, feestelijke mogelijkheden om 2019 op een onvergetelijke manier af te sluiten.

Een culinaire avond in een van Okura’s restaurants

Ook op de laatste dag van het jaar kunt u bij ons terecht voor een verscheidenheid aan culinaire opties. Ervaar de oudste kookkunst van Japan in Teppanyaki Restaurant Sazanka, waar onze chefs de heerlijkste gerechten aan tafel voor u bereiden. In Yamazato Restaurant kunt u de traditionele Japanse kaiseki ryori keuken proeven. Naast de twee Japanese keukens, kunt u bij ons ook terecht voor de internationale keuken. Bij Serre geniet u van verrassende gerechten met invloeden uit alle windstreken.

Van 18:00 uur tot 20:00 uur is iedereen van harte welkom in de Twenty Third Bar, gelegen op de 23ste verdieping, om daar oudejaarsavond feestelijk af te trappen met een aperitief. Vanaf 20:00 uur is de 23ste verdieping alleen toegankelijk voor hotelgasten.

Chef explaining a dish at Teppanyaki Restaurant Sazanka

Bewonder het vuurwerk vanaf de 23ste verdieping

Al onze hotelgasten zijn van harte welkom om vuurwerk te kijken in de Twenty Third Bar of in het naastgelegen Ciel Bleu Restaurant. Vanaf 23:00 uur geldt een toegangsprijs van € 35 per persoon. Dit is inclusief een glas champagne en een oliebol of appelflap. Om te voorkomen dat u moet wachten op de 23ste verdieping kunt u uw toegangsbewijs bemachtigen bij de receptie van het hotel.

Nieuwjaar op de Japanse wijze

Bent u nieuwsgierig hoe het nieuwe jaar in Japan wordt ingeluid? Kom dan een kijkje nemen tijdens de Oshogatsu ceremonie. Zoals in vele Japanse huishoudens tijdens Nieuwjaar is het een traditie om rijstkoekjes te maken, ook wel mochitsuki genoemd. Op 1 januari om 15:00 uur bent u van harte welkom om deze ‘rice cake ceremony’ bij te wonen in onze Heian zaal. Tijdens de ceremonie ervaart u hoe het is om op traditionele Japanse wijze het nieuwe jaar te vieren door rijstkoekjes in verschillende smaken te creëren en proeven. Toegang tot deze ceremonie is gratis.