Welkom bij ons omakase diner

Yamazato viert 50ste verjaardag

Net als Hotel Okura Amsterdam, viert Yamazato restaurant dit jaar haar gouden jubileum. Dit doen we in stijl, met een gastronomisch hoogtepunt. Speciaal voor deze gelegenheid creëren de chefkoks van Yamazato en Ciel Bleu samen een 16-gangen Omakase ervaring. Een culinaire verrassingscreatie vol lef waarin de Japanse en Westerse haute cuisine samenkomen. Vanaf 3 maart tot en met 19 maart is deze jubileumavond te beleven in intieme setting. Slechts 16 gasten per avond kunnen deze exclusieve en feestelijke gelegenheid ervaren.  

Unieke co-creatie door sterrenchefs

Het exclusieve Omakase diner is een creatie van Masanori Tomikawa en Arjan Speelman, de chefkoks van Michelinsterren restaurants Yamazato* en Ciel Bleu**. Om tot dit gastronomische hoogtepunt te komen, brengen de chefs hun verschillende achtergronden in. Het menu verenigt Japanse en Westerse haute cuisine op sensationele wijze. Voor het eerst in de geschiedenis maken de chefkoks samen een culinaire creatie. Ze beleven het zelf als een groot creatief feest. Drie sterren, twee chefs, één unieke beleving.

Boek nu

10% korting

Bespaar 10% op uw kamerreservering

Avond met een gouden rand

Een gouden jubileum! De perfecte gelegenheid voor een avond met een gouden rand. Na een feestelijk welkom door de chefkoks en hun teams neemt u plaats aan de sushibar van Yamazato waar al uw zintuigen meedoen. Niet alleen uw smaakpapillen worden geprikkeld als nooit tevoren, het is ook een lust voor het oog om de chefs gepassioneerd aan het werk te zien. U kunt met de chefs in gesprek. Met elkaar vieren we dat de culinaire creaties van Yamazato al vijftig jaar op waarde worden geschat.

Ultieme afsluiting van de avond

Al 50 jaar hebben Yamazato restaurant en hotel Okura Amsterdam de totaalbeleving van het Okura versterkt. In het restaurant wanen gasten zich in Japan. Exclusief tijdens de jubileumavonden ervaart u in restaurant Yamazato een sensationele samensmelting van de Japanse en Westerse haute cuisine. Zet deze beleving voort na een avond uitgebreid tafelen en genieten. In Hotel Okura kunt u de nacht in comfort en luxe doorzetten.

Sommeliers combineren West en Oost

Het menu telt maar liefst 16-gangen die met uiterste precisie op elkaar zijn afgestemd om gasten te verrassen met een ongeëvenaarde smaaksensatie. De sommeliers van Yamazato; Menno Tol en Ciel Bleu; Barry Kleijne maken het feest compleet met bijpassende wijn en sake. Ook hier komen west en oost samen. De jubileumavonden zijn een optelsom van expertises die u meenemen in een unieke totaalbeleving.

The Art of Omakase

Omakase is een artistieke manier van koken. In Japan is het een begrip, dat letterlijk betekent ‘ik laat het aan de chef over’. Toch het menu is niet alleen een verrassing voor u, maar ook voor de chefs. Zij laten zich op hun beurt leiden en verrassen door de ingrediënten van die dag. Daarbij komt dat chefs tijdens de jubileumavonden aan de sushibar het diner bereiden. De dynamiek van de avond klinkt door in de gerechten. Geef u over aan 16-gangen met een ongeëvenaarde smaaksensatie. Geef u over aan The Art of Omakase.

Boek nu

Iets speciaals voor onze gasten

“Het is bijzonder om het jubileum van Yamazato samen met Arjan te markeren met dit exclusieve Omakase diner”, vertelt Masanori Tomikawa, executive chef bij Yamazato. “Om onze 50ste verjaardag te vieren, wilden we iets speciaals doen voor onze gasten. We bestaan tenslotte omdat zij onze culinaire creaties op waarde weten te schatten. De waardering voor de Japanse keuken is steeds meer gegroeid. Gasten zijn inmiddels zo bekend met het Oosterse smakenpallet, dat we ze met dit variërende menu uitdagen door een unieke combinatie met Ciel Bleu te laten beleven.”

Een groot creatief feest

Arjan Speelman, executive chef bij Ciel Bleu: “Het samenstellen van het Omakase menu is een groot creatief feest. Gedreven om er iets van de maken dat onze gasten niet verwachten en dat de smaakpapillen prikkelt als nooit tevoren. Het is heel bijzonder om samen met Tomikawa te werken. Met Yamazato heeft hij in Nederland geschiedenis geschreven. Yamazato is zelfs als enige Japanse restaurant in Europa bekroond met een Michelinster. Tel daar de twee sterren van Ciel Bleu bij op en stel je voor hoe onvergetelijk de jubileumavonden zijn.”

Over Ciel Bleu

Japanse gastvrijheid proef je

“Yamazato is een van de parels van Hotel Okura”, aldus Michiel Roelfsema, general manager bij Hotel Okura Amsterdam: “Al 50 jaar versterken het restaurant en het hotel de totaalbeleving van het Okura. In het restaurant wanen gasten zich in Japan. In al z’n facetten ademt Yamazato de Japanse cultuur. Onze mensen maken hierin het verschil. De Japanse gastvrijheid die proef je en beleef je. Ons jubileumjaar staat in het teken van The Art of Okura. Daar voegen we nu The Art of Omakase aan toe.”

The Art of Okura

10% korting

Bespaar 10% op uw kamerreservering

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste exclusieve aanbiedingen en het laatste nieuws van Hotel Okura Amsterdam. Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief.