Onder de kersenboom

Volgens ware Japanse traditie zijn zowel de seizoenen als festivals en feestdagen erg belangrijk. De sakura kersenboom bloesemt in maart en april en is het icoon binnen de Japanse cultuur; de bomen staan symbool voor de schoonheid van Japan. De adembenemende maar kortstondige schoonheid van de bloesem symboliseert de voorbijgaande aard van het leven. Illustraties van kersenbloesem worden vaak gebruikt in de stoffen van kimono’s, op servies, in kunst en Japanse Ikebana oftewel bloemstukken.

Gelijkenis
De rijke bloesem van de sakura lijkt op de bloei van het leven; beiden worden beïnvloed door oncontroleerbare factoren. De lengte van de bloeitijden wordt bepaald door zon, regen en wind. Daarom is het belangrijk optimaal te genieten van de priem van het leven en er bewust van te zijn dat het maar tijdelijk is.

Een vleugje kersenbloesem
De Japanse origine van het hotel is terug te vinden in allerlei details. Zelfs in de seizoensgebonden menu’s van Yamazato en Sazanka zijn wat vleugjes kersenbloesem terug te vinden. De serveersters dragen kimono’s geïnspireerd door sakura en in de bars wordt er zelfs de sakura-cocktail geserveerd. Volgens de Japanse traditie begint de lente zodra de sakura bloesemt. De sakura bomen in de Japanse tuin van Yamazato en op het terras van Serre Restaurant bloesemen weelderig. Daarnaast beschikt het hotel over de Sakura-vergaderzaal en is er een speciale Japanse Hanakasumi behandeling in Nagomi Spa waarbij producten worden gebruikt waar kersenbloesem en lotus in verwerkt zijn.

Het begin van de lente
Tussen eind maart en begin mei bloesemt de sakura boom voor ongeveer 2 weken. In Japan vindt gedurende deze periode de Hanami plaats. Hanami is de traditie waarbij er genoten wordt van de schoonheid van bloemen tijdens buitenfeesten en picknicks onder de sakura boom. Collega’s, vrienden en familie zoeken een park op om samen te eten, sake te drinken en muziek te maken en luisteren. Als ook u deze traditie wilt ervaren op het terras van Serre Restaurant, houdt dan onze social media accounts in de gaten om te zien wanneer de eerste bloesem het begin van de lente aankondigt.