Serre bij u thuis: Op de huid gebakken kabeljauw met quinoa

Het team van  Serre Restaurant deelt graag een licht en gebalanceerd lentegerecht met u van op de huid gebakken kabeljauw met quinoa en een Parmezaan-waterkerssalade. Quinoa is een erg populair product doordat het boordevol zit met vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. Quinoa is daarnaast een goede bron van calcium en magnesium. Het recept is uitgelicht op Marley Spoon, de nieuwe boodschappen-bezorgservice waarmee u gerechten van bekende chefs zelf thuis kunt maken, maar we willen u het recept niet onthouden!

Ingrediënten voor 2 personen:

500 ml water

 200 gr waterkers

Groentebouillonblokje

 Parmezaanse kaas

140 gr witte quinoa

 Olijfolie

Plantaardige olie

 Bloem

1 sjalotje

 2 kabeljauwfilets met huid

1 knoflookteentje

 Zwarte peper

1 limoen

 Zout

Bereiding
Kook 500 ml water in een kleine pan om het bouillonblokje in op te lossen. Spoel de quinoa af in een zeef met koud water. Pel de sjalot en het teentje knoflook en snij deze fijn. Was de limoen en rasp de schil. Knijp de limoensap uit en zet dit apart.

Quinoa
Verwarm een eetlepel plantaardige olie in een pan en bak de knoflook en sjalotjes in twee minuten glazig. Voeg de quinoa toe en blus het geheel af met de bouillon tot de quinoa volledig bedekt is. Kook de quinoa op middelhoog vuur voor 15-20 minuten licht borrelend gaar en voeg steeds wat bouillon toe zodat het niet droogkookt maar wel smeuïg blijft. Zodra de quinoa gaar is, brengt u hem op smaak met peper, zout en limoenschil. Zorg ervoor dat de bouillon volledig is verdampt.

Salade
Ondertussen maakt u de waterkers schoon door de harde stengels te verwijderen, was de bladeren en dep deze droog. Rasp de Parmezaanse kaas. Voeg de waterkers samen met de Parmezaanse kaas en voeg daarbij twee eetlepels olijfolie en een eetlepel limoensap toe en breng het op smaak met zout en peper.

Bereiding van de kabeljauwfilet
Dep de kabeljauwfilet droog en paneer de huid van de vis met bloem. Breng de vis op smaak met wat zout. Warm de koekenpan met twee eetlepels plantaardige olie tot een middelhoge temperatuur en bak de kabeljauwfilet op de huidkant tot deze knapperig is. Dit duurt ongeveer 3-5 minuten. Draai de vis om en schroei hem in een halve minuut dicht. Breng de vis op smaak met peper. Serveer de kabeljauwfilet met de salade en quinoa en besprenkel het gerecht met limoensap en olijfolie. Eet smakelijk!