Picknick plekken in Amsterdam

Terug naar overzicht

We hebben onze favoriete picknickplekken voor u op een rijtje gezet. Neem uw goedgevulde picknickmand mee naar een van deze plekjes en u zult gegarandeerd een heerlijke middag hebben. Zodra u arriveert, gooit u een kleed uit en geniet u van een heerlijke middag in de zon. Geniet van de cultuur en natuur die Amsterdam te bieden heeft onder het genot van een picknick.

Vondelpark

10 tot 15 minuten fietsen
3 kilometer vanaf het hotel

Een grote groep inwoners kocht meerdere hectares weiland en moerassen aan de rand van de stad. Samen met architect Jan David Zocher werd het park ontworpen en in 1865 werd het park geopend met de oorspronkelijke naam: New park. Later, in 1867 werd de naam van het park veranderd in Vondelpark vanwege het standbeeld van dichter Joost van den Vondel. Het Vondelpark is het grootste openbare stadspark in Amsterdam. We adviseren u om een plekje uit te zoeken bij een van de meertjes. 

Museumplein

5 tot 10 minuten fietsen
2 kilometer vanaf het hotel

Het Museumplein is een openbare plaats tussen drie grote musea in: het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum. Vanaf het plein kunt u tijdens uw picknick rondkijken en genieten van het uitzicht op deze prachtige musea, evenals het uitzicht op het Concertgebouw en het Moco Museum.

Vondelpark
Amsterdamse Bos

Amsterdamse Bos

25 tot 30 minuten fietsen
8 kilometer vanaf het hotel

Deze plek is geweldig voor de natuurliefhebbers. Het Amsterdamse Bos is drie keer zo groot als het Central Park in New York. Met een indrukwekkende 1.000 hectaren is het Amsterdamse Bos een van de grootste stadsparken in Europa. Het is een mozaïek van natte en droge stukken grond, graslandschap, rietland en open wateren. Elk bosgebied heeft zijn eigen karaktereigenschappen en bewoners. Met trots presenteert het Amsterdamse Bos zijn eigen ‘big five’: de bruine kiekendief, de ijsvogel, de Schotse Hooglander, de eekhoorn en de ringslang. Wellicht spot u ze wel allemaal tijdens uw picknick. Het is eenvoudig om een rustig plekje uit te zoeken zodat u echt het gevoel hebt alsof u buiten de stad bent.

Ouderkerk aan de Amstel

30 tot 35 minuten fietsen
9.5 kilometer vanaf het hotel

Het dorp is een populaire bestemming voor fietstochtjes vanuit Amsterdam, volg de Amstel rivier naar het zuiden. In de zomer zijn de schone wateren van Ouderkerkerplas populaire buitenzwembestemmingen. De tocht naar uw bestemming is gevuld met fantastische uitzichten over de Amstel rivier.

Een plekje aan de Amstel rivier

10 tot 15 minuten fietsen
4 kilometer vanaf het hotel (afhankelijk van de plek die u kiest)

Als u niet ver wilt fietsen, dan is een plekje langs de Amstel rivier perfect voor u. De Amstel rivier is een oude rivier die oorspronkelijk onderdeel was van de rivier de Rijn. Toen de Nederlanders begonnen met het stuwen van water naar andere gebieden zodat er meer land zou zijn om op te leven en boerderijen om gewassen op te verbouwen raakte de Amstel rivier los van de Rijn. Langs de rivier vindt u (oude) boerderijen, prachtige huizen en graslandschappen langs de waterkant, hier kunt genieten van uw picknick. In de lente en de zomer varen er ook veel bootjes voorbij.