Omotenashi – おもてなし

Terug naar overzicht

Hoffelijkheid en dienstbaarheid 

Wanneer u een reis naar een ander land boekt waar u nog nooit geweest bent, vraagt u zich waarschijnlijk veel dingen af. Hoe zal de sfeer zijn? Hoe zijn de mensen? Hoe word ik verwelkomt? 

De antwoorden op deze vragen kunnen bepalend zijn voor uw reis. Wanneer mensen net dat beetje extra doen en u zich thuis voelt, is uw ervaring onvergetelijk. En is dat niet waar het leven om draait? Prachtige herinneringen maken? Wij denken van wel. 

Vanaf het moment dat u door de draaideuren van Hotel Okura Amsterdam loopt, betreedt u een wereld van rust en authenticiteit. Er zal een gevoel van kalmte over u neer dalen. 

We willen dat onze gasten zich speciaal, gerespecteerd, sereen en belangrijk voelen. U voelt het wanneer u incheckt bij de receptie of wanneer u wordt verwelkomd door onze serveersters in kimono in Yamazato Restaurant. 

Omotenashi. Het is waar we voor staan en wat we belangrijk vinden. 

Origami
Omotenashi

Wat is omotenashi?

Omotenashi is de kunst van Japanse service, anticiperend op elke behoefte, nauwgezette aandacht voor detail, zonder verdere verwachtingen ten aanzien van een tegenprestatie. Waarbij warmte, inleving, respect, ruimte, begrip en rust een belangrijke rol spelen. 

De versmelting van Japanse en Nederlandse cultuur is voelbaar in Okura’s vooruitstrevende en elegante service, culinaire expertise en subtiele hang naar perfectie. 

Hoffelijkheid en dienstbaarheid 

Het is een subtiel, onzichtbaar aspect van de Japanse cultuur. Het biedt uitstekende service zonder iets terug te verwachten. Eén van de uitgangspunten van omotenashi is het anticiperen op de behoeften van onze gasten. Een goed voorbeeld hiervan is oshibori. Oshibori is een net opgerolde natte gastendoek die afhankelijk van het weer warm of koel is. Het is niet alleen om je handen op te frissen; het helpt ook om te kalmeren en u op uw gemak te voelen. 

Ervaar omotenashi

Aan ieder detail en elke handeling ligt een oprechte interesse in onze gasten ten grondslag, om zo de verwachting van al onze gasten te kunnen overtreffen. Stap in onze wereld en ervaar omotenashi. We kunnen niet wachten om u te verwelkomen.