De klassieke Ceasar Salad

Een erg populaire salade en één van de kenmerkende gerechten van Serre Restaurant is de Caesar Salad. Het originele recept voor de Caesar Salad werd uitgevonden in Tijuana, Mexico door Caesar Cardini. Zijn originele recepten bestaan uit zes ingrediënten: romaine sla, knoflook, Parmezaanse kaas, croutons, ei en Worchestershire-saus. De Caesar Salad is een van de meest kenmerkende gerechten van Serre Restaurant.

Probeer het zelf!
De kant-en-klare salades zijn naar conclusie van het testpanel bijna nooit zo smaakvol als hoe een Caesar Salad zou moeten zijn. Maak daarom nu zelf een verse salade. Vind hieronder Serre's recept voor een klassieke, heerlijke Caesar Salad!

Salade

Dressing

    Little gem
    Romaine sla
    Ei
    Croutons
    Parmezaanse kaas
    Olijfolie

     2.5 dl   mayonaise
     46 gram gepasteuriseerd eigeel
     25 gram Parmezaanse kaas
     25 gram citroensap
     10 grams sojaolie
     2 ansjovisfilets
     3 druppels Tabasco
     1 teen knoflook
     Zout

Voorbereiding
Pluk de bladen van de romaine sla en de little gem en doe deze in een vergiet. Was de sla goed en laat het uitlekken. Snijd vervolgens een deel van de bladen in dunne reepjes (julienne). Kook het ei in 4 minuten en laat het schrikken in ijswater. Hierdoor stopt het garingsproces en blijft de eidooier mooi zacht. Het maken van de croutons gaat als volgt; verwijder de korst van 2 sneetjes wit brood en snijd deze in kleine blokjes (brunoise). Meng de blokjes met (knoflook) olie en doe dit op een ovenschaal. Bak de croutons in de oven in 10 minuten op 180 °C mooi bruin.

Presentatie
Gebruik een groot diep bord om de salade in te serveren. Meng de dressing met de sla en leg dit vervolgens op het bord. Snijd met een eiersnijder een aantal plakjes van de Parmezaanse kaas en strooi dit over de salade. Snijd het gekookte ei in een eiersnijder en leg de partjes bovenop, samen met de croutons. Maak het geheel af met een paar druppels olijfolie en...aan tafel!